Kort Utrechts Popnieuws Week 24 Kort Utrechts Popnieuws Week 24

Lazy Sunday Afternoon, Overdreven festival, Raspberry Sessions, Aestrid, Gaudeamus Muziekweek, Coppersky en meer

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 24

Lazy Sunday Afternoon, Overdreven festival, Raspberry Sessions, Aestrid, Gaudeamus Muziekweek, Coppersky en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een bomvolle editie met onder andere nieuws over Lazy Sunday Afternoon, Overdreven festival, Raspberry Sessions, Aestrid, Gaudeamus Muziekweek en Coppersky.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

A Lazy Sunday Afternoon begint aan een nieuw seizoen
Zondagmiddag 16 juni is Park Lepelenburg het domein voor de eerste Lazy Sunday Afternoon van dit seizoen. Relaxen in het park met muziek en andersoortig vermaak. De weersverwachting ziet er in ieder geval behoorlijk goed uit. Naast het muzikale programma staat de eerste editie in het teken staan van een benefiet voor Syrië. Er zijn spelletjes en activiteiten voor jong en oud om geld in te zamelen. Muzikale optredens komen van Sam Rodrigues (jonge singer-songwriter), de Utrechtse studenten-bigband Big Mondays, Veel te Lauw (felrealistische nederchansons), Miss Anthropy (alternatieve singer-songwriter) en Act1 (één van winnaars van de Kunstbende). Losse Schroeven tovert het park om tot woonkamer, net zoals ze eerder op het Bevrijdingsfestival hebben gedaan. LSA begint om 13.00 uur en is gratis toegankelijk.

Overdreven festival maakt volledige line-up bekend
Op zaterdag 22 juni vindt de tweede editie plaats van het Overdreven Festival. De cultuurstrip van Overvecht biedt dan opnieuw een podium aan een aantal lokale bands en dj’s, ondersteund door reeds gevestigde bands uit de Domstad. Het festival wordt voortgebracht door een omvangrijk netwerk van verschillende kunstenaars, vormgevers en muzikanten. De boodschap van het festival is ‘Totaal Lokaal’: er wordt naar gestreefd om alles wat je op het festival tegenkomt uit Overvecht en omstreken te halen. Acts, aankleding, kunstenaars, biologische hapjes en drankjes, beveiliging, materieel en zelfs het bier komt uit Utrecht! De line-up bestaat uit Mike Mago, La Corneille, Double G, Nuno dos Santos (dj), Let’s Go Eskimo (bluespunk), Freez (hiphop), Pacific Horrific (elektronische dance / indierock), The Ridge Tells, El Maria (dj) en Bart van der Lee (singer-songwriter).

Raspberry Sessions
Raspberry Sessions is een nieuw initiatief van Rolof Groothoff, muzikant bij onder andere Mevrouw Tamara en voorheen Goodwin Sands. Onder de naam Raspberry Sessions worden concerten en voorstellingen georganiseerd in de sfeervolle Kapelzaal van woongroep Het Labrehuis aan de Plompetorengracht. Doel is om mensen samen te brengen en een mogelijkheid tot optredens te bieden voor gedegen podiumkunsten. De artiesten spelen in kleine bezetting en deze optredens worden in hoge opnamekwaliteit vastgelegd. De sessies vinden in principe één keer in de drie maanden plaats. De eerste is op zondag 23 juni om 15.30 uur met awkard i. Er kan dan ook gesmuld worden van verschillende ambachtelijk gemaakte frambozengerechten.
 
Nieuw hiphoplabel Remain Calme dropt mixtape
Het nieuwe Utrechtse hiphoplabel Remain Calme heeft deze week een 13 tracks tellende mixtape uitgebracht. Op ‘13Mixtape’, die gratis is te downloaden, staan onder andere artiesten van het voormalig Hof van Jaeden. De tape is gemixt door DJ Sands van Spinnin’ (bekend van o.a. Lean Back, Tivoli). De meeste producties zijn gedaan door MC/producer Antos en de overige producties door Jace en Johnnie Baco. De mixtape is hier te downloaden.

Aestrid naar Canada
Bijna een jaar geleden sprak Aestrid-voorman Bo Menning vol enthousiasme over een optreden in Duitsland. Aanleiding voor het gesprek was het feit dat Aestrid voor haar derde album, Box, had getekend bij het Engelse Function Records. Inmiddels is Box in Nederland al een aantal maanden uit. Op 15 juli verschijnt het album ook in Engeland. Het echte nieuws is echter dat Aestrid de oceaan oversteekt. In september staat een korte Canadese tour op het programma met optredens in onder andere Ottawa, Montreal en Toronto. Goede aanleiding voor ons om de meeste recente video ‘Im Einzelgang’ nog eens af te spelen.


Gaudeamus Muziekweek in september 2013
De Gaudeamus Muziekweek is in september 2013 opnieuw de ontmoetingsplaats voor jonge componisten uit binnen- en buitenland. Niet alleen de componisten ontmoeten elkaar, ook het publiek kan op velerlei manieren met hen en hun muziek kennismaken. De muziekweek is voor veel jonge componisten ook van onschatbare waarde vanwege de uitreiking van de jaarlijkse Gaudeamus Prijs. Het winnen van deze compositiewedstrijd zet een componist direct op de kaart bij een groter publiek en bij vakgenoten. De winnaar van de Gaudeamus Prijs 2013 wordt bekend gemaakt na afloop van het Slotconcert op 8 september. Het internationaal gerenommeerde festival voor nieuwe muziek vindt plaats van zondag 1 t/m zondag 8 september in Utrecht en de kaartverkoop is donderdag 13 juni al begonnen. Bekijk ons dossier met de verslaggeving van vorig jaar.


Debuutalbum Coppersky na de zomer
Ze speelden al eens op de Club en hebben ook al een reeks singles uitgebracht maar na de zomer is het echt zover: dan verschijnt het debuutalbum van de Utrechtse indierockband Coppersky. De releaseparty is op donderdag 10 oktober in EKKO. Op 7 december is de band ook nog in Café Onder de Linde in Amersfoort te zien.

Soup 'n Songs #22 op een bijzondere locatie
Donderdag 27 juni is de 22e editie van Soup ’n Songs. Die vindt deze keer niet plaats in KEEK maar op De Daktuin Utrecht, een tijdelijke tuin die van 6 juni tot 6 juli 2013 is ingericht op het dak van de Parkeergarage naast de Universiteitsbibliotheek op de Uithof. Voor deze editie zijn al optredens geboekt van Giuseppe Valenza (Bodypolitics) en Destructive Cult, de 3voor12/Utrecht Selecteert van de maand mei.

Vind je nieuwe bandleden in levende lijve via Banddating
Er bestaat een groot aantal websites waar bands en muzikanten elkaar kunnen vinden, maar volgens Starsound Studio is er niets leuker dan elkaar in het echt te ontmoeten. Geen vermoeiende mailwisseling meer om een auditie in te plannen en direct een impressie van de ander. Daarom organiseert Starsound Studio op woensdag 26 juni een kennismakingsavond voor bands die op zoek zijn naar een muzikant en muzikanten die op zoek zijn naar een band. Op de avond komen verschillende muzikanten en onvolledige bands samen om een ‘date’ uit te zoeken. Wanneer je tevreden bent met je ‘date’ kun je bij Starsound Studio meteen en vrijblijvend een ruimte huren om te horen of het op muzikaal vlak ook klikt. En dat allemaal onder het genot van een drankje en een live-optreden. De avond begint om 19.00 uur en de entree is gratis. Meer informatie hier.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht