Kort Utrechts Popnieuws Week 23 Kort Utrechts Popnieuws Week 23

The Bakery, Belker, Live & Local, Skiggy Rapz, DJ DNA, huiskamerconcert Tommy Ebben en meer

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 23

The Bakery, Belker, Live & Local, Skiggy Rapz, DJ DNA, huiskamerconcert Tommy Ebben en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een bomvolle editie met onder andere nieuws over The Bakery, Belker, Live & Local, Skiggy Rapz, DJ DNA en een huiskamerconcert van Tommy Ebben en awkward i.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

The Bakery: nieuw platform binnen de muziekindustrie
The Bakery is een nieuw platform dat artiesten en bedrijven meerdere diensten aanbiedt: van marketing en promotie tot foto- en videoshoots en volledige evenementen. Ondanks dat The Bakery geen opnames verzorgt of muziek zal uitgeven, wordt het initiatief al een ‘recordlabel 2.0’ genoemd. The Bakery zal uiteindelijk bestaan uit zeven afdelingen. Artiesten en bedrijven kunnen bij ze terecht voor management, boekingen en marketing, maar ook voor bijvoorbeeld fotografie, grafisch design en video. Daarnaast kan The Bakery ook benaderd worden voor events en producties. Jasper Mijwaard en Max Beekman, de twee initiatiefnemers van The Bakery, schakelen ook andere beginnende en gemotiveerde muziekprofessionals in om een collectief te vormen waarbij elke afdeling zijn eigen verantwoordelijk draagt. Door de nauwe samenwerking tussen de verschillende afdelingen krijgt elke opdracht de aandacht die het nodig heeft. Het eerste evenement van The Bakery vindt plaats op vrijdag 7 juni 2013 in de Vorstin in Hilversum. Er zijn optredens van The Upsessions, Daily Bread en Project Bongo. Kaarten zijn te bestellen via www.devorstin.nl. ‘s Middags verzorgt The Bakery een borrel en een aantal panelgesprekken voor de Herman Brood Academie.


Belker beschrijft de Vinex, maar dan zonder de nieuwbouwhuizen
We krijgen nogal wat persberichten binnen in een gemiddelde week. Slechts weinigen zijn zo prozaïsch als deze van Belker: “En zo vind je jezelf als zanger/liedjesschrijver na een paar albums en EP's terug in de woestenij ten westen van Utrecht. Met vrouw, kinderen, huis en een ruime carport. Is de Vinex een eindstation? Hierna alleen nog maar de geraniums? Of zit er leven in de nieuwbouw? Onder het plaveisel borrelt het moeras, om AFTh te parafraseren. Aan inspiratie geen gebrek. Belker nam zijn nieuwe album “Made” nu eens niet in zijn thuisstudio op zolder. Hij ontvluchtte de Randstad om op het Brabantse platteland in de studio van jeugdvriend Antal de liedjes op te nemen die als rode draad het leven in Leidsche Rijn bleken te hebben. Liedjes over de Boomgrens van de stad, over Slechte Vrienden, Zingende Torens en over hoe je elkaar Nooit Meer Kwijt raakt. Liedjes die een eindje met je meelopen en je stiekem laten verdwalen. Linksaf bij het Sparklehorse-plantsoen, dan rechtdoor bij de Eelslaan en bij de rotonde driekwart naar de Spinvis-weg. En dan moet je het maar even vragen. Ze kennen hem daar. In de aanloop naar de release speelde Belker een aantal maal solo. In het najaar volgen de optredens met band. Voor wie Leidsche Rijn te ver weg is, is er nu het album “Made”. Het is de Vinex, maar dan zonder de nieuwbouwhuizen.”

Eerste voorronde bandwedstrijd Live & Local op 15 juni
Zaterdag 15 juni vindt in De Peppel de eerste voorronde plaats van Live & Local, de bandwedstrijd van Zeist waar lokale bands en artiesten strijden om een plek in de halve finales van De Utrecht Popprijs. Lokale bands en artiesten krijgen de kans om zich te laten zien op het podium van De Peppel in Zeist. Alle optredens worden beoordeeld door een vakjury. De beste bands van de twee voorrondes, en de winnaars van de publieksprijs gaan door naar de finale. Daarnaast geeft de jury een extra wildcard weg na de twee halve finales. In de eerste voorronde staan Groove Garden (groovy tunes), Nothing In Common (bad-ass lekkere rock), Resurrect Tomorrow (rauwe metal), Stillwave (post-punk / new wave) en The Revolution (frisse funky poprock). De deuren op de Montaubanstraat 106 in Zeist gaan open om 20.30 uur en de entree is gratis. Meer informatie is te vinden op www.peppel-zeist.nl.

Nieuwe clip voor Skiggy Rapz
‘SuperHoney’ is de derde single van Satellites, het meest recente album van Skiggy Rapz. In de video doen Skiggy en Eefje de Visser een leuk dansje.


Toffe animatie voor nieuwe clip DJ DNA
DJ DNA heeft deze week een clip uitgebracht op Kytopia Records voor het nummer ’16 Hours’ van zijn soloalbum. Op het nummer doet Tjeed ‘Dazzled Kid’ Bomhof mee. Check deze clip want het is een heel toffe animatie.


Huiskamerconcert Tommy Ebben en awkward i
De Amsterdamse singer-songwriter Djurre de Haan, die werkt onder het pseudoniem awkward i, komt samen met Tommy Ebben op woensdag 31 juli naar Utrecht voor een huiskamerconcert. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur, maar je moet wel even reserveren via mgkamphuis@gmail.com vanwege beperkte capaciteit, en om het adres te krijgen. De entree is 8 euro en gaat volledig naar de artiesten.

Een oudje van Tommy Ebben:


deBeschaving maakt blokkenschema bekend
Festival DeBeschaving is pas over een maand, op zaterdag 6 juli, maar het grote puzzelen kan beginnen. De organisatie heeft deze week namelijk het blokkenschema bekend gemaakt. Wat wordt het? Chillen bij deBevlieging, talenten checken bij de 3FM Serious Talent Stage, dansen bij het Vers Vermaak Village, wetenschap bij Cirque de la Science of hoofdpodium deBekroning?
 
Summer Darkness maakt laatste namen en dagschema bekend
Summer Darkness heeft de laatste namen bekend gemaakt. Rotersand (exclusief Benelux optreden), She Past Away, Karin Park, Fabrikc, Ruffneck Vs Thrasher, Dolphin, Neurocore, Grausame Töchter, Legend, Sixth June, Hidden Place, Orfeo, Kelten Zonder Grenzen, Finvarra, Nocx en Dirk Geiger maken de line-up compleet. Ga je voor specifieke bands? Bekijk dan alvast het dagschema.

Ducktape Records releaseparty op vrijdag 7 juni
Vergeet alle vaste kaders en laat je verrassen door het kleine Utrechtse platenlabel Ducktape Records. Tijdens een releaseparty op vrijdag 7 juni in de Kargadoor zullen Môgô, Lo-Fi Terrorist, DJ Daddy Don hun muzikale kunsten ten gehore brengen. Wanneer je na afloop helemaal wild bent van een van de artiesten dan kun je de muziek na afloop kopen. Op cassette natuurlijk. De Kargadoor gaat vrijdag om 20.30 uur open en de entree is 5 euro.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht