3voor12/Utrecht Selecteert: The Maureens 3voor12/Utrecht Selecteert: The Maureens

Westcoastpop uit een provincie zonder westkust

3voor12/Utrecht Selecteert: The Maureens

Westcoastpop uit een provincie zonder westkust

3voor12/Utrecht zoekt elke maand binnen de grenzen van de provincie Utrecht naar nieuw talent. Soms hebben we een band al een tijdje in beeld, maar zoeken we naar het geschikte moment om ze te uit te roepen tot 3voor12/Utrecht Selecteert...., zoals bij The Maureens, de Selecteert....van juni.

Het begrip westcoastpop is een zegen voor de muziekschrijver, want alleen het noemen ervan, al dan niet in combinatie van namen als The Byrds, Big Star en, sinds kort, Mikal Cronin roept precies de juiste associaties op bij jou, beste lezer. Namelijk die van mannenstemmen die er in perfecte harmonie het ene na het andere drie minuut nog wat durende zonovergoten poppareltje doorheen jassen.

Met een kustlijn die voor het overgrote deel van noord naar zuid loopt, is alle popmuziek uit Nederland feitelijk westcoastpop. De vaderlandse popscene kent momenteel ook een aantal namen die muziek maken die zonder enige moeite naadloos aan bovenstaande omschrijving voldoet. Douwe Bob heeft met ‘You Don’t Have To Stay’ een fraai exemplaar in handen, Sunday Sun maakt eigenlijk niet anders en The Maureens staan te dringen om zich bij dit rijtje te voegen.

De stem van drummer Stefan Broos is de enige die niet te horen zal zijn op het in september te verschijnen, nog titelloze, debuutalbum. Want verder lenen Hendrik-Jan de Wolff, Bas van de Looy, Ernst van der Wal, Ben Kalb en Jos Mans hun zoete stemgeluid aan de vijfstemmige koortjes die de knappe liedjes van The Maureens kleuren. De band broedt al sinds 2011 in wisselende samenstellingen en onder meerdere namen op deze plaat. Goed dat het resultaat er nu is. Een representatieve dwarsdoorsnede van hoe de liedjes in september gaan klinken is inmiddels te vinden op Soundcloud.

En waar die gaat klinken is ook al duidelijk, want de albumpresentatie staat gepland op 14 september in EKKO. Maar eigenlijk moet je The Maureens horen als de zomer nog jong en veelbelovend is. Op Club 3voor12/Utrecht bijvoorbeeld. Want op 27 juni a.s. zorgen The Maureens, samen met nog zeker twee namen in dB’s speciaal voor jou voor een avond vol avontuurlijke pop die het ontdekken meer dan waard is. Kom ook! En het is gratis...

Te zien: The Maureens zijn, naast anderen, te zien tijdens Club 3voor12/Utrecht, donderdag 27 juni 2013 @ dB’s.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht