Kort Utrechts Popnieuws Week 28 Kort Utrechts Popnieuws Week 28

Kypski, BINKBEATS, The Wagner Experience, Staplab kantoorsessie, IBB-Fest, Wooden Horse Toy e.a.

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 28

Kypski, BINKBEATS, The Wagner Experience, Staplab kantoorsessie, IBB-Fest, Wooden Horse Toy e.a.

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een weer een volle editie met onder andere nieuws over Kypski, BINKBEATS, The Wagner Experience, Staplab kantoorsessie, IBB-Fest en Wooden Horse Toy.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Veel scratching op Nieuwe EP van Kypksi & Lah
Hij staat al even op de luisterpaal maar sinds woensdag 10 juli kun je de EP A Nightmare on Next Level Street van Kypski & Lah ook gratis downloaden. Op de EP wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de clocktave scratchtool, waarover je eerder in het Korte Utrechtse Popnieuws kon lezen. De EP is te downloaden vanaf Kypksi’s soundcloud.

BINKBEATS Beats Unraveled #4: Lost & Found van Amon Tobin
Dit is toch wel één van de tofste projecten van dit moment. Sterker nog, van dit jaar! Beats Unraveled is het eenmansproject van deze getalenteerde percussionist, multi-instrumentalist en beatsmaker BINKBEATS. Hoe hij het doet weten we niet, maar check gewoon deze knappe in het Zijdebalen Theater en in één take uitgevoerde interpretatie van Amon Tobin’s Lost & Found.

The Wagner Experience: cross-over tussen klassiek en pop in het ruim van een binnenvaartschip
Wagner gespeeld door internationale hiphop- en rockartiesten samen met een 80-koppig symfonieorkest in het ruim van een binnenvaartschip, dat is The Wagner Experience. In The Wagner Experience werkt het USConcert samen met artiesten, die allemaal sterk door Wagner beïnvloed zijn. Voorbeelden zijn Geoff ‘Double G’ Gallegos, die Wagner vermengt met hiphop, Florian Magnus Maier, die heavy metal combineert met Wagner, en Amber Boardman, wier videokunst sterk door Wagner geïnspireerd is. De Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst uit Den Haag maakt live-video art voor de Wagner Experience. Dat alles wordt uitgevoerd in het grootste binnenvaartsschip van Europa dat is omgetoverd tot een concertzaal. Het schip vaart de Rijn af en geeft tussen Koblenz en Rotterdam verschillende optredens. Utrecht wordt aangedaan op donderdag 11 en zaterdag 13 juli, beiden om 20.15 uur aan de Kanaalweg. Tickets zijn € 25 (studenten en CJP € 12,50).

Staplab kantoorsessie met Bart van der Lee en Destructive Cult
Staplab doet al enige tijd kantoorsessies waarbij optredens van bands op video worden opgenomen. De sessie van zondag 21 juli is een speciale, dan is er namelijk publiek welkom en kun je dus zelf deel uitmaken van zo’n sessie. Er zijn die zondag twee sessies. Bart van der Lee komt na de zomer met een erg mooi tweede album – ja, we hebben al wat gehoord – en gaat daar vast een paar nummers van spelen. De tweede act is Destructive Cult, de 3voor12/Utrecht Selecteert van mei. Er is beperkte capaciteit maar stuur een mail naar martijn@staplab.nl met daarin het aantal mensen waarmee je wilt komen, als je erbij wilt zijn. Toegang is gratis, maar achteraf wordt met de hoed rond gegaan voor een kleine bijdrage voor de artiesten.

Daily Bread en Flow & Co naar IBB-Fest
Op zaterdag 31 augustus wordt het studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan voor één dag omgetoverd tot een festivalterrein voor het gratis toegankelijke ééndaagse popfestival IBB-Fest XL 2013. XL, want de organisatie pakt dit jaar groot uit. De eerste namen zijn inmiddels bekend gemaakt. Er zijn onder andere optredens van Daily Bread, De Cultuurbarbaren, Flow & Co en Vignolle Ensemble. Het middagprogramma (vanaf 13.00 uur) is creatief en intiem met onder andere een 20-koppig strijkorkest, een getalenteerde singer songwriter of een workshop zeefdrukken. Na 17.00 uur is het podium voor de bands en vanaf 22.00 uur gaat het festival de nacht in met een aantal DJ’s.

Wooden Horse Toy releast covers en niet eerder uitgebrachte nummers
Wooden Horse Toy is een soloproject van Lost Bear-gitarist Gino Miniutti. Later dit jaar verschijnt zijn nieuwe EP met zes nummers. Mooie aanleiding voor Miniutti om de plank met niet eerder uitgebrachte nummers op te schonen. Afgelopen weken zette hij een paar keer een cover en een eigen nummer op Bandcamp. Check ook zijn laatste echte release, Ghosts.

Nieuw album voor Wasabisabi
WASABISABI is een driemansformatie die freestyle geïmproviseerde muziek maakt met Utrecht en Lelystad als thuisbasis. Met een jazzy groove las basis worden invloeden uit de hedendaagse en wereldmuziek op eigenzinnige wijze verweven tot sfeervolle klankbeelden en avontuurlijke trips. Zoals te horen op het tweede album The Instant Composition Company dat gratis is te downloaden op de website van het 2419 label.

Debuutalbum Blame It On the Drummer online
Vorig week schreven we over de releaseshow voor Stalemate, het debuutalbum van Blame It On the Drummer. Die show ging door ziekte van de gitarist niet door, maar het album is wel verschenen zoals gepland. Stalemate is te downloaden van de site van de band en te streamen via soundcloud.


Teufelsberg in Berlijn vormt
 decor voor videoclip Diesel Disko
Berlijn laat al decennia lang een onuitwisbare indruk achter op muzikanten en kunstenaars. Diesel Disko-zanger Martijn Doolaard schreef 'Berlin Fever' na zijn verblijf in de Duitse hoofdstad. Voor de videoclip reisde de band af naar Berlijn en kreeg toestemming om te filmen op een zeer bijzondere locatie: Teufelsberg. Dit afluisterstation dat dateert uit de Koude Oorlog is al jaren buiten gebruik, maar erg in trek bij graffiti-artists en thrill-seekers. Voor de gelegenheid organiseerde Diesel Disko een feestje op de Teufelsberg en nodigde mensen uit via Couchsurfing.com. 'Berlin Fever' staat op de nieuwe EP die inmiddels te vinden is op Spotify en iTunes.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht