Kort Utrechts Popnieuws Week 27 Kort Utrechts Popnieuws Week 27

Formidabel, Herman Brood, Jackie Please, Go Go Kill, Art in Music, Fabeltjesstrand en meer

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 27

Formidabel, Herman Brood, Jackie Please, Go Go Kill, Art in Music, Fabeltjesstrand en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een bomvolle editie met onder andere nieuws over Formidabel, Herman Brood, Jackie Please, Go Go Kill, Art in Music en Fabeltjesstrand.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Feestelijke opening Formidabel
Op vrijdag 5 juli opent Formidabel, “een winkel voor vintage serviesgoed, klein meubilair en kleding voor mensen van nu”. De locatie van Formidabel is bij muziek- en modeliefhebbers waarschijnlijk wel bekend: de Hardebollenstraat 8, waar voorheen Puha zat. Geen opening zonder feestje natuurlijk. Vanaf 15.00 uur kun je terecht voor optredens van De Tivolies (schuilnaam van …) en van Danny Black & The Naked Shortsellers (met leden van Grizzly Adams en This Leo Sunrise). Plaatjes worden gedraaid door dj Viewmaster.

Unknown Brood fundraising party
‘Unknown Brood’ moet een nieuwe documentaire worden over de legendarische Herman Brood, met als basis de onlangs gevonden filmbeelden. De 23-jarige regisseur Dennis Alink is door Koos van Dijk, de voormalige manager van Brood, gevraagd om deze documentaire te maken. Maar om dat te kunnen doen, is geld nodig. Op vrijdag 5 juli is er daarom een speciale fundraiser party in Stairway to Heaven. Om 18.30 uur gaat het restaurant open waar een speciaal Dany Lademacher-menu wordt geserveerd (de voormalige gitarist van Brood was ooit sous-chef). Om 21.30 uur laat regisseur Alink een trailer van de documentaire en filmfragmenten zien. De fondsen worden verzameld via een door Koos van Dijk geleidde veiling van zeefdrukken van Herman Brood. Om 22.15 uur sluit de band Romanza Brava (voorheen de Wild Romance) de avond af.

Eetcafé Stathe is open en viert dat
Sinds een paar dagen kun je in het nieuwe eetcafé Stathe terecht voor je “hapje, drankje en live-muziek”. De eigenaren van de Voortuin zijn dit eetcafé begonnen in de Rozenstraat op de plek waar voorheen café Flitz zat. Het openingsfeest is vrijdag 5 juli vanaf 20.00 uur. Er is live-muziek van Groove Garden en Pelvic Fins en dj Tommy draait plaatjes.

Blame it on the Drummer presenteert debuutalbum Stalemate
Op zaterdag 6 juli presenteert de Utrechtse rockband Blame it on The Drummer zijn debuutalbum Stalemate aan het publiek. Dit gebeurt in de Boothill Saloon aan de Twijnstraat in Utrecht. De avond wordt rond 20.30 uur geopend door de band Staalmeesters waarna Blame it on The Drummer vanaf 21.15 uur nummers van het debuutalbum speelt. Toegang voor deze releaseshow is gratis.

 


Open dag Art in Music en Studio Frank Rijk
Art in Music is een eigenwijze beginnende muziekschool in een oud schoolgebouw aan de Archimedeslaan, opgericht door Artur Dijkstra (drummer van Bodypolitics). De visie van Art in Music is dat leerlingen leren om hun creativiteit in muziek te uiten. Onder leiding van professionele docenten krijgen ze de vrijheid een eigen stijl te ontwikkelen. Inmiddels heeft de muziekschool het eerste jaar erop zitten. Kennismaken? Op zaterdag 13 juli houdt Art in Music een open dag, samen met de ook daar gevestigde Studio Frank Rijk. Vanaf 16.30 uur kun je terecht op de Archimedeslaan 16 waar vanaf 18.00 uur La Corneille en Joanna Weston akoestische optredens geven. ’s Avonds zijn er optredens in HAL16 (1 minuut lopen) van een aantal muziekschoolbands en van Capgras (21.00 uur) en Ink Warriors (22.00 uur). Hapje, drankje en maaltijd zijn aanwezig.

Go Go Kill wint finale Live & Local
De finale van Live & Local, de bandwedstrijd van Zeist, is gewonnen door Go Go Kill. De, uit Herman Brood Academie-studenten bestaande, indierockband bleef op zaterdag 29 juni Stillwave en The Livving voor. Door het winnen van de wedstrijd gaat Go Go Kill door naar de voorronde van De Utrecht Popprijs.

Jackie Please presenteert debuut-EP 'Suck You All In'
De Utrechtse band Jackie Please presenteert op vrijdag 12 juli haar debuut-EP 'Suck You All In'. 'Suck You All In' is analoog opgenomen bij Mathijn den Duijf in de studio van Kytopia. Het repertoire van de band is gevarieerd én toegankelijk: “blues is de basis, rock de vertaling, soul het smeermiddel en reggae een onverwachte invalshoek” aldus frontvrouw Cordula Klein Goldewijk. De releaseshow vindt plaats in HAL16, die wordt omgetoverd door trash-artiest DaanMaakt. Jackie Please maakt gebruik van een eigen soundsystem in de vorm van een retro benzinepomp. Er is muziek, dans (Sarah Kate Gardiner), visuals en installatiekunst. Het voorprogramma wordt verzorgd door singer-songwriters Danny Says en Rivers. HAL16 is vrijdag 12 juli vanaf 20.30 uur open en de entree is € 5 (met EP € 10).

Video Jackie Please 'Don't Feel Bad' from Sara Gustafsson on Vimeo.


Video: ‘Bumpy Road’ van My Blue Van
Afgelopen maart was de bluesband My Blue Van onze 3voor12/Utrecht Selecteert. Voor het videoverslag volgden we de band naar Eindhoven waar het drietal een preview kreeg van de eerste opnames voor de video bij ‘Bumpy Road’. Inmiddels is het eindproduct af en wat ons betreft is de video erg geslaagd.

Housefestival Fabeltjesstrand gaat niet door
Na twee jaar afwezigheid zou het housefestival Fabeltjesstrand voor het eerst op strand Horst (te Ermelo) plaatsvinden. Maar de Amersfoortse organisator Kultlab kreeg te horen dat de gemeente Ermelo de samenwerking heeft opgezegd. In 2009 en 2010 vonden al twee succesvolle edities plaats op het Erkemederstrand in Zeewolde. Gezien het korte termijn probeert Kultlab niet een andere locatie te vinden. “Met nog slechts een maand te gaan tot 3 augustus gaat het ons niet lukken om het festival op een andere locatie te laten plaatsvinden. Het Fabeltjesstrand wordt dus definitief een fabeltje”, laat de organisatie via Facebook weten.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht