Weekagenda week 5 Weekagenda week 5

Lilian Hak, Rosa Ensemble, Club 3voor12/Utrecht, 24uur LiveBuild Afterparty, Tamaryn

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 5

Lilian Hak, Rosa Ensemble, Club 3voor12/Utrecht, 24uur LiveBuild Afterparty, Tamaryn

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na een in meerdere opzichten enerverend begin van deze week gaan we nu weer over op ons normale programma: de weekagenda met onze muzikale tips voor de komende paar dagen. Vanavond kun je naar de CD-release van Lilian Hak of naar de viering van het 15-jarig bestaan van het Rosa Ensemble. En morgen zien we je natuurlijk in dB’s bij Club 3voor12/Utrecht met Lucas Hamming, The Elementary Penguins, Emil Landman en Gharib. Check ook onze andere tips!

Wie: Lilian Hak + Danibal
Wat: Lust Guns & Dust releaseparty
Wanneer: woensdag 30 januari 2013
Waar: EKKO
Schade: € 10

Waarom:
De Utrechtse zangeres en componiste Lilian Hak heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan haar nieuwe album Lust Guns & Dust, de opvolger van Old Powder, New Guns. Op het album werkt ze onder andere samen met de Belgische singer-songwriter Ozark Henry, maar ook Fay Lovsky, Odilo Girod (Coparck) en Paul van Kessel (Young Sinatras) leverden bijdragen. Het album is inmiddels af en wordt op 30 januari in EKKO gepresenteerd. Lust Guns & Dust staat tijdelijk op de luisterpaal.


Wie: Rosa Ensemble
Wat: Rosa Hits Back
Wanneer: woensdag 30 januari 2013
Waar: RASA
Schade: € 15

Waarom:
Het Rosa Ensemble viert deze maand haar 15-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1997 door een groep muzikanten van het Utrechts Conservatorium heeft de Utrechtse groep zich ontwikkeld tot een aansprekend en toonaangevend muziekgezelschap. Ter viering van het 15-jarig bestaan is de Anticantate, een van hun meest succesvolle programma's, alsnog in kleine oplage op CD geperst. Ook verschijnt er een "greatest hits"-CD met als titel Shortbread & Outcakes. Daarnaast zijn er in samenwerking met de Gaudeamus Muziekweek twee jubileumavonden gepland. Hier zullen speciale gasten Eefje de Visser en F* een aantal nummers (mee)spelen. Op 30 januari wordt het jubileum gevierd met Rosa Hits Back in RASA. In oktober 2012 sprak 3voor12/Utrecht met artistiek leider Daniel Cross over 15 jaar ontregelend muziektheater.


Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: Lucas Hamming, The Elementary Penguins, Emil Landman en Gharib
Wanneer: donderdag 31 januari 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Waarom:
De Club van januari is de laatste van de huidige programmeurs Myrthe, Ronald en Jarl. En ze hebben er weer een mooie line-up samengesteld. Met Lucas Hamming en Emil Landman hebben we twee jonge, talentvolle singer-songwriters. Daarnaast zal de van oorsprong Syrische protestzanger Gharib op muzikale wijze een oproep doen tegen het geweld in zijn geboorteland. Tenslotte zijn er The Elementary Penguins. Ze krijgen al veel aandacht van NME en 3FM, maar zijn absoluut niet te beroerd voor een donderdagse show in Utrecht. Entree is zoals altijd gratis!

Wat: 24uur LiveBuild Afterparty
Wie: Bright, Cultfarm, Stekker, Triomf, BMKLTSCH, Volle Bak, Losse Schroeven
Wanneer: zaterdag 2 februari 2013 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: tickets kosten in de voorverkoop €6, aan de deur €9

Waarom:
Het eerste weekend van februari vindt de derde editie plaats van LiveBuild. Utrecht staat dan 24 uur lang op zijn kop om zoveel mogelijk geld op te halen voor een school in Nkeng (Kameroen). De dag wordt afgesloten met een fijne afterparty waarvoor Bright, Cultfarm, Stekker, Triomf, Volle Bak en Losse Schroeven hun krachten bundelen. De top uit het Utrechtse nachtleven gaat er één grote beestenboel van maken met een, naar eigen zeggen, te gekke line-up van Utrechtse helden, die ze voor nu nog even geheim houden. Via de voorverkoop betaal je 6 euro om binnen te komen en dan steun je ook nog het goede doel. Aan de deur betaal je ook nog maar 9 euro, maar let op! Vol = vol. De gehele entree gaat naar het schoolproject van LiveBuild in Nkeng. De eerste 50 donateurs die zich melden via info@livebuild.org krijgen een gratis kaartje. Meer informatie over de 24 uur LiveBuild vind je op de website van LiveBuild.


Wie: Tamaryn + Pien Feith
Wat: shoegaze + electropop
Wanneer: dinsdag 5 februari 2013 (zaal 19.30 uur open)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 7 (gratis voor Subbacultcha!-leden)

Waarom:
Hoofdprogramma is het Amerikaanse Tamaryn. Dit shoegazeduo grijpt terug naar de toptijden van Engelse bands als Slowdive, Lush en Cocteau Twins. De nummers op het in 2012 verschenen album Tender New Signs zuigen je vanaf het begin mee en zorgen voor een lange trip. Ga in ieder geval ook even kijken bij voorprogramma Pien Feith. De band rond Feith en Melvin Wevers brengt op 11 maart Tough Love uit, de opvolger van het mooie Dance On Time. De presentatie is op donderdag 14 maart in Bitterzoet, dus je krijgt hier al een voorproefje. In oktober 2012 kregen we al een sneak-preview van het nieuwe materiaal en dat smaakte absoluut naar meer.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht