Ons Kent Ons III smaakt naar meer!

Gevarieerd programma prikkelt om meer te horen

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Eric Duijvestijn ,

dB’s bood vrijdag 28 december een podium aan de derde editie van het Ons Kent Ons Festival. Dit onregelmatig terugkerende evenement laat een mooie staalkaart zien van de Utrechtse indiescene én van bevriende bands van buiten de stad. 3voor12/Utrecht legde de avond vast in foto’s.

Deze Ons kent Ons-editie kende een gevarieerde line-up, waarbij naast de zaal en de rookruimte ook één van de oefenruimtes voor de optredens werd gebruikt. In die laatste mocht The Fire Harvest rond 21.00 uur het spits afbijten. Het viertal heeft de afgelopen weken indruk gemaakt met hun debuutalbum en de bijbehorende optredens, zoals tijdens de Club 3voor12/Utrecht-editie van november. In de rookruimte deed Mekong het met invallers op bas en drums, maar de lol was er niet minder om. This Leo Sunrise presenteerde in de zaal het nieuwe album SPOKEN. Het publiek wilde graag meer horen maar het tijdschema – een half uur per band – was onverbiddelijk. In Wander, dat in de oefenruimte speelde, herkenden we leden van het helaas gestopte We vs. Death. Arthur Adam speelde met band nummers van zijn in november verschenen fijne, melancholische album Pulse. Het Groningse WOLVON bracht hun noiserock niet op, maar voor het podium waarbij alle drie de bandleden compleet uit hun dak gingen.

Ook op het affiche stond Ni Hao Bapao, “Aziatische superheld, klein van stuk, grootse muzikale prestaties.” Hij was echter zo klein dat onze fotograaf hem over het hoofd heeft gezien. Naast de bands lieten ook de mensen achter de muziek zich zien. Truché toursupport verzorgde speciaal voor deze avond muzikaal taxivervoer en meestergitaarbouwer en gitarendokter Marlof was aanwezig voor eerste hulp en advies bij alle gitaarproblemen.

Gezien: Ons Kent Ons III met Marlof, The Fire Harvest, Mekong, This Leo Sunrise, Wander, Arthur Adam, Wolvon, vrijdag 28 december 2012 @ dB's