Kort Utrechts Popnieuws Week 1

Nieuws over onder meer Most Unpleasant Men, We Are The Knight, Summer Darkness, Ciao Lucifer, The Pale Blue Dot en Lola Montez.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een propvolle editie met nieuws over onder meer Most Unpleasant Men, We Are The Knight, Summer Darkness, Ciao Lucifer, The Pale Blue Dot en Lola Montez.

Most Unpleasant Men komt met tweede album
Op 11 januari verschijnt het tweede, selftitled album van Most Unpleasant Men. Op de opvolger van Nothing Moves Slower uit 2009 staan dertien liedjes die doen denken aan bands als Talking Heads en Phoenix. De band presenteert ‘Most Unpleasant Men’ op 17 januari 2013 in de Spiegelbar van Tivoli en doet daarna tijdens een korte tour onder andere De Unie in Rotterdam en Paradiso in Amsterdam aan. ‘Most Unpleasant Men’ staat op de Luisterpaal.

Eerste namen Summer Darkness 2013
Deze week zijn de eerste namen voor Summer Darkness 2013 bekend gemaakt. Apoptygma Berzerk, Welle:Erdball, Clan Of Xymox, God Is An Astronaut en Sonic Area zullen te zien zijn op het festival dat dit jaar van 26 t/tm 28 juli plaats vindt.

Eerste nummer We Are The Knight online
We Are The Knight is een nieuwe punkrockband uit Amersfoort waarvan in februari de debuut-EP October verschijnt. Het titelnummer is sinds donderdag 3 januari te horen op de Soundcloud-pagina van de mannen. Op zaterdag 16 februari wordt de EP gepresenteerd in Café onder de Linde in Amersfoort.

Ciao Lucifer is terug
Het leek erop dat Ciao Lucifer een zachte dood was gestorven. Het zou ons in ieder geval niet verbaasd hebben wanneer we terugdenken aan alle projecten waaraan Marnix Dorrestein, die met Über-Ich in december 2012 de Grote Prijs van Nederland won, meedoet of heeft gedaan. Samen met Willem Wits - zijn maatje uit Let’s Go To Berlin en Metro Mortale - heeft hij in augustus 2012 Underneath My Hair opgenomen in het Herman van Veen Art Centre. De EP bevat zes nummers op het scheidsvlak tussen pop, rock en psychedelisch.

Kerstcadeau van Wooden Horse Toy
Een nagekomen kerstcadeautje van Wooden Horse Toy, het soloproject van Lost Bear’s Gino Miniutti: een cover van Bon Jovi’s ‘You Give Love a Bad Name’ met daarbij een niet eerder verschenen instrumenteel nummer, ‘Your Shoes Look Nice Today’.

The Pale Blue Dot: een muzikale ontdekkingsreis over geloof en wetenschap
Het muziekproject The Pale Blue Dot is vernoemd naar de gelijknamige foto, waarop de aarde 1 pixel is. Het is een muzikale ontdekkingsreis over de verschillende interpretaties van deze foto, geschreven door zes jonge componisten en te beluisteren op 2 februari 2013 in het Academiegebouw in Utrecht. Als de aarde uit 1 pixel bestaat, wat betekent dat voor onze kijk op de wereld? Is de aarde slechts een bleke pixel of zijn wij juist die enige pixel waar leven kan zijn? De zes jonge componisten schreven stukken over deze vragen. Ieder op hun eigen manier, ieder met hun eigen visie. De live-uitvoering van de composities wordt ondersteund door filmmakers, animatoren en beeldend kunstenaars. Deze muzikale tocht door de ruimte wordt afgesloten met een debat, waar de luisteraars mee kunnen praten en discussiëren over deze wereldberoemde vragen. Lees meer over The Pale Blue Dot op de website of op Facebook.

Nieuw album van El Camaro
De speedrockband El Camaro heeft begin december 2012 tijdens Speedfest het nieuwe album Snake Eyes gepresenteerd. De eerste officiële video is van het nummer ‘TDSI’.

Debuutalbum en releaseshow Lola Montez
De explosieve punkband Lola Montez releast op zondag 27 januari 2013 zijn debuutalbum Kolaveri Di en viert dat met een show in Rood|Noot. Een preview van het album staat op bandcamp.