Gitaarliedjes en protestzang op Club 3voor12/Utrecht van januari Gitaarliedjes en protestzang op Club 3voor12/Utrecht van januari

Syrische Gharib en The Elementary Penguins maken line-up compleet

, Tekst: Jarl Hector

Gitaarliedjes en protestzang op Club 3voor12/Utrecht van januari

Syrische Gharib en The Elementary Penguins maken line-up compleet

Tekst: Jarl Hector ,

Terwijl we deze aankondiging schrijven is heel Nederland gehuld in een witte deken. Of dat over ruim een week nog zo is durven we niet te zeggen. Wat we wel kunnen zeggen is dat het de moeite waard is om op donderdag 31 januari naar dB’s te komen. Daar zullen op de januari-editie van Club 3voor12/Utrecht, onze maandelijkse showcase-avond, Lucas Hamming en Emil Landman optreden. Twee jonge, talentvolle singer-songwriters. Ook zal de van oorsprong Syrische protestzanger Gharib op muzikale wijze een oproep doen tegen het geweld in zijn geboorteland. Ten slotte zijn er The Elementary Penguins. Ze krijgen al veel aandacht van NME en 3FM, maar zijn absoluut niet te beroerd voor een donderdagse show in Utrecht. Entree is zoals altijd gratis!

Lucas Hamming 
Nog niet eens zo heel lang geleden speelde Lucas Hamming ook al op Club 3voor12/Utrecht. Toen gaf hij in zijn eentje in de enorme galmende loods van NUtrecht een intiem optreden aan een select groepje dat zijn optreden verkoos boven de halve finale van het Europees kampioenschap voetbal. Inmiddels heeft Hamming een begeleidingsband en een debuut-EP op zak. Zijn eerdere solo-show vonden wij één van de meest indrukwekkende Club-optredens van het afgelopen jaar. Hij heeft ons verzekerd dat optreden op 31 januari ruimschoots te zullen overtreffen.

 

The Elementary Penguins
Al bij de eerste single van The Elementary Penguins was het raak. 'Everybody Knows My Name Especially On The Dance Floor' werd slechts een paar dagen na de release opgepikt door zowel NME als 3FM. De aanstekelijke track bleef ook bij ons niet onopgemerkt. We hadden slechts één luisterbeurt nodig om het er roerend over eens te worden dat we dit Amsterdamse powertrio met Britse frontman naar Utrecht zouden halen. 

 

Emil Landman
Op 1 februari verschijnt de debut EP 'A Bargain Between Beggars' van de onlangs aan de Herman Brood Academie afgestudeerde Emil Landman. Met zijn diepe en soms hese stem maakt hij direct indruk. Zijn bezwerende gitaarspel doet denken aan dat van de Zweedse José Gonzales. Dat we te maken hebben met een opkomend talent is duidelijk. Emil is daarom de 3voor12/Utrecht Selecteert van januari en wordt deze maand van alle mogelijke kanten belicht.

 

Gharib
De van oorsprong Syrische protestzanger Gharib vluchtte vijftien jaar geleden naar Nederland. Terwijl de situatie in zijn thuisland steeds uitzichtlozer lijkt te worden, weigert hij met lede ogen aan te zien hoe zijn landgenoten steeds dieper de burgeroorlog worden ingezogen. Samen met muzikant en producer Pim van de Werken bracht hij eind vorig jaar een aantal nummers uit, waarin hij oproept de ogen niet langer te sluiten voor het geweld. Gharib vervat daarmee op indrukwekkende wijze zijn traditionele Arabische muziek in een westers jasje.

 

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Lucas Hamming, The Elementary Penguins, Emil Landman en Gharib, donderdag 31 januari 2013, 21.00 uur @ dB's, Utrecht, entree gratis 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht