Club 3voor12/Utrecht start 2013 met zondagse Nieuwjaarsduik

Warm je op met akoestische optredens in een behaaglijke huiskamer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Net als voorgaande jaren begint Club 3voor12/Utrecht het culturele nieuwe jaar met een eigen Nieuwjaarsduik. Terwijl de temperatuur dit weekend onder het nulpunt daalt, toveren wij dB’s zondagmiddag om tot een behaaglijke huiskamer, waarin je je kunt opwarmen met akoestische optredens van vier heel verschillende acts: Sofie Letitre, Purest of Pain, The Pussywarmers en Kern Revolutionaire Zaken. In het café staan de Knalland-DJ’s achter de draaitafels.

Sofie Letitre
Samen met gitarist en producer Ferdy van der Singel heeft Sofie Letitre zich opgesloten in een studio om een collectie songs te maken, waarin ze laveert tussen bombastisch cynisme en oprechte, breekbare melancholie. Hoewel de manier waarop Sofie het achterste van haar ziel arrangeert en doet denken aan artiesten als Fiona Apple, Radiohead en Sia, is de eerste single van het album een cover van Deadmau5' hit I Remember. De DJ zelf heeft zijn oordeel over de bewerking al publiekelijk gemaakt: "bloody amazing!!".

Purest Of Pain
De jonge metalheads van Purest of Pain hebben de uitdaging aangenomen om speciaal voor de Nieuwjaarsduik een akoestische set voor te bereiden. Wie Purest of Pain een beetje kent weet dat dit allerminst voor de hand liggend is. De band staat bekend om hun explosieve live shows met kettingzaaggitaren, boormachinevocalen en drilhamerdrums. Des te bewonderenswaardiger is het dat deze band zich van een andere kant durft te laten zien. Dat kan niet anders dan een uniek optreden worden.

The Pussywarmers & Réka
De Nieuwjaarsduik valt zoals elk jaar in hetzelfde weekend als Eurosonic Noorderslag. Nederland wordt dan overspoeld met bands uit heel Europa die zich in Groningen van hun beste kant proberen te laten zien. The Pussywarmers & Réka is één van die bands. Na hun optreden op het Groningse showcase-festival reist dit bonte gezelschap met hun banjo's en tuba's af naar Utrecht, om zich op deze speciale editie van de Club 3voor12/Utrecht van hun meest folky kant te laten horen. De band mag dan wel uit het Italiaans sprekende deel van Zwitserland komen, hun muziek klinkt alsof het regelrecht uit het Amerika van begin vorige eeuw komt.

Kern Revolutionaire Zaken
De sociaal bewogen hiphop van Kern Revolutionaire Zaken legt graag de vinger op de gevoelige plek. Naar eigen zeggen is de groep bezig met het omverwerpen van een kapitalistisch regime, om het te vervangen door een sociaal en transparant systeem. Het middel dat ze hiervoor gebruiken is hiphop, en hoe! Tijdens The Clash of the Titans bewezen ze al dat ze hun verhaal op een heel behoorlijke manier aan de man kunnen brengen.

Knalland DJ's
In het café van dB's neemt een Knalland DJ-team plaats achter de draaitafels. Knalland is een muzikaal creatief project uit de Utrechtse wijk Kanaleneild waarbinnen muzikanten, ontwerpers en andere ondernemende bewoners van de wijk elkaar opzoeken om samen mooie projecten te realiseren. Er wordt momenteel gewerkt aan een album waar onder andere Tommy Ebben , Casper Adrien (Oh, Brave Wide Eyes) en Maarten Rischen (Shaking Godspeed) een niet geringe bijdrage aan leveren.

Te zien: Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik met Sofie Letitre, Purest of Pain, The Pussywarmers & Réka, Kern Revolutionaire Zaken en Knalland-DJ's, zondag 13 januari 2013, 15.00 uur @ dB's, Utrecht