3voor12/Utrecht Selecteert: Emil Landman

3voor12/Utrecht start het nieuwe jaar met veelbelovende singer-songwriter

Redactie 3voor12/Utrecht ,

3voor12/Utrecht zoekt binnen onze provinciegrenzen voortdurend naar nieuw talent. En geloof ons, we hebben regelmatig beet. Dat schreeuwen we dan het liefst van de daken. Wel op een beschaafde manier natuurlijk; we bombarderen de band of artiest in kwestie tot de 3voor12/Utrecht Selecteert van de maand. En de eerste Selecteert van 2013 is... Emil Landman.

Emil Landman gaat hard. Dat komt vooral door Emil Landman zelf, want waar de term 'kansen creëren' zich tot nu toe vooral van toepassing was op de voetbalwereld, introduceert Landman het in het muzikantenvak. Met een ongekende doelgerichtheid werkte hij in 2012 aan zijn debuut-EP A Bargain Between Beggars. Landman studeerde dat jaar af aan de Herman Brood Academie en kreeg eind 2011 via een project voor de opleiding studiotijd bij Mailmen. Martijn Groeneveld, eigenaar van de studio, was onder de indruk van het materiaal dat Landman meebracht en stelde voor om een complete EP op te nemen.

Landman besloot om één van zijn grote voorbeelden, de New Yorkse songwriter Larry D. Brown (Grey Reverend), te benaderen om te helpen bij het schrijven van nieuw materiaal voor deze EP. Deze stak verrassend welwillend zijn helpende hand uit, wat leidde tot een gezamenlijke vijfdaagse schrijfsessie in een Hollands vakantiehuisje. Daarnaast bracht Landman nieuwe songs mee van een internationaal songwritersuitwisselingsproject in Duitsland. In Mailmen werd vaak en zorgvuldig geschaafd aan de liedjes zelf en nagedacht over hoe de EP moest gaan klinken. De opnames zijn achter de rug, er staan twee songs online en het is nu, anno 2013, tijd om het totaal aan de rest van de wereld te laten horen.

Of, om wat kleiner te beginnen, aan de bezoekers van dB’s, want Emil Landman treedt 31 januari 2013 live op tijdens de januari-editie van Club 3voor12/Utrecht. De toegang is gratis, dus we rekenen erop dat je komt kennismaken met deze jonge talentvolle singer-songwriter. Tot dan!

Te zien: Emil Landman en anderen bij Club 3voor12/Utrecht, donderdag 31 januari 2013 @ dB’s