Weekagenda week 9 Weekagenda week 9

Utrecht Invites, Club 3voor12/Utrecht, Taped, Nordic Delight Festival, Adrian Crowley/Broeder Dieleman, Culturele Zondag

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 9

Utrecht Invites, Club 3voor12/Utrecht, Taped, Nordic Delight Festival, Adrian Crowley/Broeder Dieleman, Culturele Zondag

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week geen drie Utrechtse releaseshows, zoals afgelopen weekend, maar wel weer veel andere toffe dingen. We noemen er drie: de 75e editie van onze eigen Club 3voor12/Utrecht op donderdag in dB’s (zien we jullie daar?), de double-bill met Adrian Crowley en Broeder Dieleman in EKKO en de allereerste editie van Nordic Delight Festival op zaterdag in NUtrecht en dB’s. Maar check ook onze andere tips!

Wat: Utrecht Invites
Wie: Los Jalapenos + La Vive
Wanneer: woensdag 27 februari 2013 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 5

Waarom:
Utrecht Invites is een programmaconcept dat HKU studenten hebben bedacht voor hun opleiding Music Management. Zelf zeggen ze er over: “Tijdens een editie van Utrecht Invites treedt er altijd één Utrechtse band op, en één of meerdere bands uit andere steden in Nederland. Op deze manier worden verschillende muziekscènes met elkaar samengebracht, en ontstaat er een verscheidenheid aan publiek.” De editie van vanavond is de eerste van vier en daarop wordt Den Haag uitgenodigd. Op het podium staan Los Jalapeños uit de hofstad (garage, punk) en La Vive uit Utrecht (britpop).


Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: Pelvic Fins, Tududuh, Herrek, John Coffey en dj-set John Coffey
Wanneer: donderdag 28 februari 2013
Waar: dB’s
Schade: gratis

Waarom:
Op 27 januari 2005 vond de allereerste editie plaats van Club 3voor12/Utrecht, de maandelijkse showcase-avond waarmee - voornamelijk - Utrechtse bands een laagdrempelig podium en geïnteresseerd publiek wordt geboden. Iets meer dan acht jaar later staat de 75e editie op het programma! Het gloednieuwe clubteam heeft meteen maar uitgepakt voor onze 75e en hun eerste editie. Op het podium zie je Pelvic Fins (de 3voor12/Utrecht Selecteert van deze maand), Tududuh (debuutalbum in april) en Herrek (nu op 3voor12 luisterpaal). Kensington geeft een akoestisch optreden en John Coffey doet een dj-set in het café.

Wat: Taped
Wie: Mercury, Mike Mago, William Kouan Djoko en True Roman
Wanneer: vrijdag 1 maart 2013 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom:
Op 1 maart presenteert BMKLTSCH RCRDS wederom Taped in EKKO. De line-up van deze editie bestaat uit Mercury, Mike Mago, William Kouan Djoko en True Roman. Mike Mago draait niet alleen tijdens Taped, maar drie dagen later verschijnt ook zijn EP The Show. Van de titeltrack staat al een korte teaser online die naar meer smaakt. Tijdens Taped hopelijk het hele nummer …?

Wat: Nordic Delight Festival
Wie: o.a. Daniel Norgren, Nelson Can, Lars and the Hands of Light, Lay Low (solo), Phantom, Burning Hearts, Highasakite, Schultz and Forever (solo), The Good The Bad, Ane Trolle en Bye Bye Bicycle
Wanneer: zaterdag 2 maart 2013 (14.00 uur)
Waar: NUtrecht en dB’s
Schade: € 29 in de vvk en € 33 aan de deur

Waarom:
Op zaterdag 2 maart vindt in Utrecht de eerste editie plaats van het eendaagse Nordic Delight Festival dat zich volledig richt op Noord-Europese popmuziek. Nordic Delight wil een plek creëren waar verschillende Noord-Europese cultuuruitingen samenkomen: design, mode, film, kunst en muziek. De initiatiefnemers delen een voorliefde voor de Noord-Europese cultuur. Popmuziek vormt daarbij de hoofdmoot. Het festival geeft een podium aan zowel bekende als nieuwe artiesten uit Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland. Daarnaast valt er tijdens het festival van alles te ontdekken over de Scandinavische cultuur en lifestyle, waaronder de Noord-Europese keuken. Het muzikale programma bestaat onder andere uit Daniel Norgren, Nelson Can, Lars and the Hands of Light, Lay Low (solo), Phantom, Burning Hearts, Highasakite, Schultz and Forever (solo), The Good The Bad, Ane Trolle en Bye Bye Bicycle. Het blokkenschema vind je hier. Meer in ons dossier of op de website van het festival.


Wie: Adrian Crowley + Broeder Dieleman
Wat: Ierse en Zeeuwse singer-songwriter
Wanneer: zaterdag 2 maart 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Waarom:
Mooie double-bill in EKKO op zaterdag. De Ierse singer-songwriter Adrian Crowley lijkt met zijn laatste album I See Three Birds Flying eindelijk en beetje van de aandacht te krijgen die hij al veel langer verdient. Over aandacht heeft Broeder Dieleman niet te klagen getuige een vier pagina’s lang interview in Vrij Nederland. Wij zagen hem afgelopen mei voor het eerst toen hij in de VinVin speelde tijdens Le Mini Who? en waren erg onder de indruk van zijn eerlijke, in het Zeeuws dialect gezongen nummers. Sindsdien heeft hij getekend bij het Utrechtse label Beep! Beep! Back up the Truck waar zijn debuutalbum Alles is IJdelheid verscheen en oogstte hij veel lof met zijn optreden tijdens de laatste editie van Le Guess Who? Zaterdag krijg je een hernieuwde kans om hem te zien. Dit heeft alles in zich om een hele mooie show te worden.

Wat: Culturele Zondag ‘Kijken, Kijken, Kopen’
Wie: o.a. Aafke Romeijn, Femme Vanille, For the Birds, Lilian Hak, Lotte van Dijck en Eboman
Wanneer: zondag 3 maart 2013
Waar: diverse locaties in Utrecht
Schade: gratis

Waarom:
Het is geen toeval dat deze Culturele Zondag met Kijken, Kijken, Kopen als thema, samenvalt met een koopzondag. Maar laat nu deze zondag ook nog eens de officiële start zijn van elke week koopzondag in Utrecht. Toeval of wat? Maar goed, het programma van deze zondag biedt weer van alles: muziek, poëzie, theater, dans, opera en beeldende kunst van makers uit Utrecht en daarbuiten. En dat alles in 40 winkels in de binnenstad, van de Apple store tot de Bijenkorf, en van de Livera tot de WE. Muzikale hoogtepunten? Aafke Romeijn in de Zapatos, Femme Vanille in de Revenge, For the Birds in de WE, Lilian Hak in Keck & Lisa, Lotte van Dijck in GURUS, Eboman in de iAm store, Jan Groenteman in de Bigoli en Yentl en De Boer in L’occitane.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht