Weekagenda week 8 Weekagenda week 8

Bettie Serveert, KNG56 #14, Supplies, Pissing in the Wind, Symphonica Elektronica Freeze, APRIL, TwoWay Society

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 8

Bettie Serveert, KNG56 #14, Supplies, Pissing in the Wind, Symphonica Elektronica Freeze, APRIL, TwoWay Society

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze weekagenda is weer een mooi voorbeeld van hoe rijk het Utrechtse muziekleven is. Vrijdag presenteert het nieuwe bandcollectief Supplies zich in dB’s en vindt in EKKO de eerste editie plaats van Pissing in the Wind, een nieuwe avond met talentvolle acts uit binnen- en buitenland. Ook is er de veertiende editie van KNG56, met onder andere This Leo Sunrise. Zaterdag kun je naar de eerste wintereditie van Symphonica Elektronica of naar de releaseshow van APRIL waarop alleen maar Utrechtse acts spelen. En dan hebben we vanwege ruimtegebrek Pollination presenteert (woensdag), Soup ’n Songs (donderdag), Lean Back (vrijdag) en de CD-presentatie van Baby Face Nelson (op zaterdag) nog niet eens opgenomen. Teveel om allemaal af te gaan, maar vooral goed dat er zoveel keuze is.

Wie: Bettie Serveert + awkard i
Wat: Nederlandse indie-helden
Wanneer: donderdag 12 februari 2013 (zaal open 19.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 14

Waarom:
2012 stond voor Bettie Serveert deels in het teken van de optredens waarin de band het legendarische debuutalbum Palomine integraal speelde. De spontaniteit van dat album is ook te horen op het in januari verschenen tiende album Oh, Mayhem! Al kan dat ook te maken met het feit dat Oh, Mayhem! in vijf dagen tijd is opgenomen in een studio in de Ardennen, en veel nummers nog niet af waren toen de band de studio in ging. Hoe dan ook, prima plaat van een band die nog altijd tot de top van de Nederlandse indie-scene behoort. Voorprogramma is ook tof: akward i, helemaal in zijn eentje.

Wat: KNG56 # 14
Wie: This Leo Sunrise + Equinox, The Peacekeeper
Wanneer: vrijdag 22 februari 2013 (zaal open 20.30 uur)
Waar: KNG56, Kromme Nieuwegracht 56
Schade: € 5

Waarom:
Voor de eerste KNG56-show van dit jaar heeft het kleinste poppodium van Utrecht een erg toffe line-up samengesteld. Het Utrechtse This Leo Sunrise heeft met SPOKEN een erg mooi nieuw album gemaakt met de van hun bekende rauwe, intense folk-noir. Iedereen die na hun optreden op het Ons Kent Ons festival meer wilde horen, krijgt vrijdag een nieuwe kans. Equinox, The Peacekeeper is de artiestennaam van Wouter Buyst, een naar Colombia uitgeweken Gentenaar. Zijn meeslepende folksongs worden ondersteund door akoestische instrumenten, soundscapes en field recordings. Let op: Als je zeker wilt zijn van een plekje, kun je reserveren per email naar: podium.kng56@gmail.com. Wees er dan wel op tijd die avond, want vanaf 20.45 uur vervalt je reservering.


Wat: Supplies Collectief presents
Wie: Ulysses & the Squares, Here Come The Wolves & Shuriken
Wanneer: vrijdag 22 februari 2013 (zaal open 21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 6

Waarom:
Zo maar uit het niets is Utrecht een nieuw bandcollectief rijker: Supplies. Alhoewel, met bands als Shuriken, Here Come the Wolves en Ulysses & the Squares komen ze natuurlijk niet helemaal uit het niets. Volgens de Facebook-pagina van Supplies kunnen we "goede muziek, hoogdravende levenslessen, nutteloze parafernalia, grappen zonder clou, esthetische versnaperingen en levensveranderende ervaringen" verwachten. In ieder geval willen ze door samen te werken gezamenlijke optredens regelen en daar de promotie voor doen. Op vrijdag 22 februari presenteert het collectief zich met een show in dB's, waar de drie initiatiefnemers op zullen treden.

Hieronder alvast een voorproefje van Ulysses & the Squares: live tijdens een repetitie in de New Ground Studio, hun vaste repetitie- en opnameruimte.

Wat: Pissing in the Wind
Wie: Sky Castles, BRNS en Dauwd
Wanneer: vrijdag 22 februari 2013 (zaal open 21.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7 voor 23.00 uur en € 5 erna

Waarom:
Pissing in the Wind is de nieuwe, laagdrempelige avond waarop EKKO talentvolle acts uit binnen- en buitenland presenteert. Vrijdag 22 februari is de eerste editie met drie acts die voor de eerste keer in Utrecht te zien zijn. Het uit Brussel afkomstige BRNS is al vergeleken met Alt-J en TV On The Radio. De Britse DJ/producer Dauwd doet een set tijdens het nachtprogramma. Dauwd brengt zijn muziek uit op Pictures Music (onder andere Koreless, Dark Sky, Seams, Lapalux) en wordt als groot talent binnen de melodieuze house/technoscene gezien. De avond wordt geopend door Sky Castles, een talentvolle, zevenkoppige Belgische indiepopband met blazers. De avond begint om 21.00 uur en kost €7. Wanneer je vooral geïnteresseerd bent in het nachtprogramma en minder in de bands, dan is de entree vanaf 23.00 uur € 5.

Wat: Symphonica Elektronica Freeze
Wie: Frank Wiedemann van Âme (live), Joris Voorn, FCL, Tom Trago en Cinnaman, Joost van Bellen e.v.a.
Wanneer: zaterdag 23 februari 2013 (13.00 – 23.00 uur)
Waar: De Fabrique
Schade: € 27,50

Waarom:
Deze week vindt de eerste wintereditie plaats van het succesvolle festival Symphonica Elektronica Freeze, van 13.00 tot 23.00 uur in De Fabrique in Utrecht. De line-up bestaat onder andere uit Frank Wiedemann van Âme (live), Joris Voorn, FCL, Tom Trago en Cinnaman en RAUW-legende Joost van Bellen. Festivallocatie De Fabrique beschikt over twee industriële en rauwe hallen: de Kalvermelkfabriek en de Perserij. Toepasselijk, want RAUW host samen met Tivoli een van die twee zalen.

En als je na tien uur Symphonica Elektronica Freeze nog kunt staan is er in Tivoli de Helling een officiële afterparty. Motor City Drum Ensemble, Musclefarm (Eric de man & Aron Friedman) en SHMLSS staan daar op de rol!

Wat: APRIL release-party
Wie: APRIL, T.S. Eliot Appreciation Society, Bodypolitics en Kids With Guns
Wanneer: zaterdag 23 februari 2013 (zaal open 19.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 6

Waarom: Zaterdag 23 februari viert APRIL een feestje. Samen met een hele hoop vrienden van het label Subroutine Records speelt de band in EKKO. Reden: na de EP van vorig jaar is er een 7” single gemaakt. Op deze single komen zware bastonen, gitaarriffs en twee bijzondere stemmen op een dromerige maar ook eigenzinnige manier samen. Samen met The T.S. Eliot Appreciation Society, Bodypolitics, Kids With Guns en een afterparty met DJ-sets van Rats on Rafts en Ravage! Ravage! belooft het een zeer gezellige avond te worden.

Wie: TwoWay Society + Audio Adam
Wat: Rock
Wanneer: zaterdag 23 februari 2013 (zaal open 20.30 uur)
Waar: Stairway to Heaven
Schade: gratis

Waarom: Op zaterdag 23 februari 2013 presenteert de Utrechtse rockband TwoWay Society haar debuut-EP in Stairway to Heaven. Aan de EP, die is opgenomen in de GieSound-studio van Guido Aalbers, werkte ook de Portugese songwriter en producer Daniel Cardoso mee, die eerder meeschreef aan het laatste album van Anneke van Giersbergen. De videoclip voor de eerste single ‘Happy’ is net uit.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht