We Are The Knight tovert Onder De Linde om tot punk hol We Are The Knight tovert Onder De Linde om tot punk hol

EP release show smaakt naar meer

, Tekst: Tim van Reyswoud / Foto's: Robin van der Ploeg

We Are The Knight tovert Onder De Linde om tot punk hol

EP release show smaakt naar meer

Tekst: Tim van Reyswoud / Foto's: Robin van der Ploeg ,

Denk aan de punkband No Use For A Name en een kleine kroeg waar zo'n 100 mensen in passen; hoewel het er volgens Onder De Linde eigenaar Jarno van der Duim wel wat ruiger aan toe had mogen gaan, zat de sfeer er goed in. Amersfoortse punkband We Are The Knight vierde zaterdag 16 februari de release van hun nieuwe EP 'October' en werd vergezeld door SPENK. en het Leidse Coral Springs.

Terwijl frontvrouw Jo in haar handen wrijft en de eerste danspasjes doet, zet de band enthousiast de eerste akkoorden in. Het vijfkoppige Coral Springs speelt catchy liedjes die doen denken aan The Menzingers en New Found Glory met hier en daar een vleugje Paramore. De band heeft er duidelijk zin in en zingt de nummers uit volle borst mee. De band lijkt de zaal, die langzaam maar zeker vol loopt, uitstekend te vermaken.

Met een grote dosis humor nemen de jongens van SPENK. het stokje over. Vals zingen, noten missen, het maakt allemaal niet uit. De heren kennen één versnelling en dat is GAAN. Het absolute hoogtepunt van hun optreden was de cover van Ricky Martin, 'Livin' La Vida Loca'.

De kleine kroeg is ondertussen vol gestroomd en de deur kan amper nog open of dicht. We Are The Knight wordt ontvangen met een luid onthaal: zowel de band als het publiek heeft er zin in. Hoewel de fans het nieuwe materiaal nog niet onder de knie hebben, doet de band net alsof ze de tracks al jaren spelen en voeren deze dan ook met volle overtuiging op. De liedjes van EP 'October' worden goed ontvangen en naarmate de set vordert komt het publiek los en wordt de eerst pit gevormd. We Are The Knight bewijst dat punkrock nog springlevend is in Amersfoort. Doel voor de volgende show: STAGEDIVING. Een pluim overigens voor de geluidsman die zorgde voor uitstekend geluid in de volle en kleine ruimte.


Gezien: EP release ‘October’ van We Are The Knight met SPENK. en Coral Springs, zaterdag 16 februari 2013, @ Cafe Onder de Linde, Amersfoort.
'October' kan in zijn geheel worden beluisterd op de website van We Are The Knight.  

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht