Kort Utrechts Popnieuws Week 6 Kort Utrechts Popnieuws Week 6

Deze week nieuws over onder meer Anne Soldaat, Café Averechts, Kypski, Ragstock, Arts the Beatdoctor en Pissing in the Wind.

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 6

Deze week nieuws over onder meer Anne Soldaat, Café Averechts, Kypski, Ragstock, Arts the Beatdoctor en Pissing in the Wind.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een propvolle editie met nieuws over onder meer Anne Soldaat, Café Averechts, Kypski, Ragstock, Arts the Beatdoctor en Pissing in the Wind.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

In bad met Anne Soldaat
Vrijdag 15 februari hebben Podium De Kelder en restaurant De Vereeniging iets speciaals in petto. Bezoekers van het optreden van Anne Soldaat maken kans op een plek in bad met hem. In februari 2013 staat Splashique namelijk weer naast het poppodium en op 15 februari geeft Soldaat hier een miniconcert voor uitverkoren bezoekers van De Kelder. Badderaars kunnen zich aanmelden via marketing@podiumdekelder.nl onder vermelding van "in bad met Anne Soldaat". Er is maar plek voor tien man, dus wees snel! Het badconcert begint om 19.00 uur, de show van Anne Soldaat in De Kelder om 20.30 uur. Neem je zwemkleding mee!
 

Café Averechts pakt uit dit weekend
Café Averechts is één van die fijne plekken in Utrecht waar naast goede biertjes en gezelligheid ook muziek hoog in het vaandel staat. Wanneer je er dit weekend langs gaat heb je een meer dan gemiddelde kans om een muzikale act tegen te komen. Op vrijdag 8 februari laat Gosto Delicado om 21.30 uur de enorme rijkdom van de Braziliaanse muziek horen. Op zaterdag 9 februari is er Gypsy Jazz van Tcha-Badjo (ook 21.30 uur). Het weekend kun je op zondagmiddag afsluiten met de alternatieve singer-songwriter Elenne May (15.30 uur).

Nieuwe EP voor Kypski
Vorige week is de nieuwe EP van Kypksi verschenen. Scratch Now is Kypksi’s ode aan de nobele kunst van het scratchen. Voor de titeltrack is een officiële clip gemaakt.


Op zoek naar Arts the Beatdoctor
De gerenommeerde Utrechtse producer Arts the Beatdoctor werkt al tijden aan een soloproject. Net als wij vroegen ook zijn vrienden af of het wel van zou komen. Zelfverklaard fan Vincent van der Velde heeft zijn zoektocht naar de dokter vastgelegd in de grappige minidocumentaire My Doctor And Me. Met leuke bijrollen van Pax, Reazun en Kyteman. Ondertussen verschijnen er op Arts’ bandcamp-pagina dagelijks nieuwe tracks in het album Lost Track of Time; Unreleased 2002​-​2012. Zou het dan toch ….?

Tim van Veen exposeert in ACU
Samen met illustrator Nikki Smits gaat ACU de expositieruimte in het café weer nieuw leven in blazen. De eerste kunstenaar die exposeert is de Utrechtse popfotograaf Tim van Veen (o.a. Tivoli, FileUnder, 3voor12/Utrecht). Van Veen’s foto’s worden gekarakteriseerd door actie en kracht. In zijn foto’s gebruikt hij extreme perspectieven, wijde hoeken en veel informatie die in één beeld samenkomt. Tims passie is het fotograferen van liveconcerten van de meest diverse genres waarbij hij de unieke energie van elke artiest probeert te vangen: de foto is pas goed wanneer je het geluid er uit hoort komen. Een kleine selectie van Van Veens foto’s hangt in ACU van maandag 4 februari tot en met maandag 25 februari.

I Am Oak bij Dwars
Vorige week hadden we in het Korte Utrechtse Popnieuws een fijne sessie die Homemade Empire heeft opgenomen voor het VPRO-radioprogramma Dwars. Op dezelfde dag heeft ook I Am Oak een sessie opgenomen die je hieronder kunt beluisteren.

Kytemans crowdfunded video online
Crowdfunding is een populair fondsenwervings-instrument waar ook muzikanten steeds vaker gebruik van maken. Kyteman gebruikte het crowdfundingplatform Cinecrowd om een videoclip voor The Mushroom Cloud te kunnen realiseren. De gevraagde 5.500 euro was snel binnen: het hele bedrag is opgebracht door één fan. Choreograaf Guy Weizman en regisseur Gijs Kerbosch combineren in de video dans, beeldende kunst en muziek. De hoofdrol is voor twaalf dansers en de muzikanten van The Kyteman Orchestra. Het mooie resultaat staat sinds vorige week online.

Minus the Tiger – Moving Mountains
Terwijl Minus the Tiger al bezig is met de eerste ruwe opnames voor het tweede album heeft de band ook nog tijd gezien om een video te laten maken voor Moving Mountains. Het nummer is afkomstig van het vorig jaar verschenen debuutalbum.

Minus the Tiger - Moving Mountains from Minus The Tiger on Vimeo.


Ogri Ai – Paratroop (prod. Jaystar)
Het was een tijdje stil rond Ogri Ai, die vorig jaar in korte tijd zijn twee Damien EP’s en een aantal video’s uitbracht. In februari was hij nog te zien op Club 3voor12/Utrecht. Sindsdien heeft hij hard gewerkt aan nieuw materiaal. Dit jaar komt er een reeks video’s en tracks uit waarin Ogri Ai een andere muzikale kant van zichzelf laat zien. In de video bij het door Jaystar geproduceerde Paratroop neemt hij (voorlopig) afscheid van zijn alter ego Damien.

Eerste namen Ragstock 2013 bekend
Op dinsdag 5 maart 2013 vindt voor de vierde keer Ragstock Indoor Festival plaats. In EKKO halen studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen dan geld op voor het goede doel door middel van een benefietfestival dat onderdeel is van de Utrechtse Ragweek. Dit jaar zal de gehele opbrengst gaan naar stichting Move en stichting Make a Wish. Vorige week heeft de organisatie de eerste namen bekend gemaakt: Riverdistrict en Andy Frasco! De Utrechtse band Riverdistrict heeft sinds 2010 een album en EP uitgebracht, en trad onder andere op bij Stukafest en festival ‘In Vervoering’. Andy Frasco is een Party Blues muzikant uit Los Angeles die op zijn zestiende als manager en promotor van verschillende bands begon en nu zijn eigen band heeft en overal ter wereld optreedt. Na de bandavond wordt er gedraaid door DJ The Stress en Badly Drawn Boys. Ragstock Indoor Festival 2013 duurt van 20.00 uur tot 04.00 uur en de entree is € 7 (voorverkoop) of € 9 (deur). Om op de hoogte te blijven van nieuws rond de line-up kun je naar www.ragstock.nl gaan of op de Facebook-pagina kijken. 

Pissing in the Wind: nieuwe avond met aanstormend talent
Pissing in the Wind is de nieuwe, laagdrempelige avond waarop EKKO talentvolle acts uit binnen- en buitenland presenteert. De mensen achter Pissing in the Wind misten in Utrecht een laagdrempelige avond waar je voor een habbekrats opkomende, talentvolle acts kunt bekijken. Een concept dat tot eind 2011 werd ingevuld door Klub Radar. Wat kun je dan beter doen dan zelf zo’n avond te organiseren? Vrijdag 22 februari is de eerste editie, met drie acts die voor de eerste keer in Utrecht te zien zijn. Het uit Brussel afkomstige BRNS, dat al is vergeleken met Alt-J en TV On The Radio. De Britse dj/producer Dauwd doet een set tijdens het nachtprogramma. Dauwd brengt zijn muziek uit op Pictures Music (o.a. Koreless, Dark Sky, Seams, Lapalux) en wordt als groot talent binnen de melodieuze house/technoscene gezien. De avond wordt geopend door Sky Castles: een talentvolle, zevenkoppige Belgische indiepopband met blazers. De avond begint om 21.00 uur en kost € 7. Wanneer je vooral geïnteresseerd bent in het nachtprogramma en minder in de bands, dan is de entree vanaf 23.00 uur € 5.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht