Club 3voor12/Utrecht pakt uit voor 75e editie

Kensington, Tududuh, Pelvic Fins, Herrek & John Coffey DJ-set!

Tekst: Ricardo Jupijn ,

Op 27 januari 2005 vond de allereerste editie plaats van Club 3voor12/Utrecht. Dit is de maandelijkse showcase-avond waarmee - voornamelijk - Utrechtse bands een laagdrempelig podium en geïnteresseerd publiek wordt geboden. Iets meer dan acht jaar later staat de 75e editie op het programma! Dat op zich is al een feestje waard. Laat er nu ook nog eens een gloednieuw clubteam zijn dat het programmeren overneemt van een groep programmeurs die de afgelopen twee jaar een fantastisch mooie reeks Club-avonden heeft neergezet. Dan kun je dus maar beter gelijk een vliegende start maken. Voor deze editie wordt vers talent gecombineerd met een aantal Eredivisie-spelers uit de Utrechtse scene. Precies zoals de Club bedoeld is!

Tududuh
De Utrechtse band Tududuh heeft zichzelf in een compleet nieuw jasje gestoken en alle oude schepen achter zich verbrand. Ronald Straetemans en Marianne Oldenburg geven als duo vorm aan diepe en duistere retroklanken. In april verschijnt hun debuutalbum. Op de Club presenteren ze in Utrecht voor de eerste keer hun nieuwe sound en zullen ze laten zien wat de nieuwe Tududuh allemaal in huis heeft!


Pelvic Fins
Deze 3voor12/Utrecht Selecteert van de maand februari bewapent zichzelf met prachtige melodieën, donker en bijzonder stemgeluid van zanger Gijs van der Voort en een repertoire dat schommelt tussen vrolijke popnummers en gevoelige liedjes. Op de Club zal de driekoppige formatie van Pelvic Fins nummers spelen die op de nieuwe EP zullen staan, die gepland staat voor dit voorjaar.


Kensington 
(akoestische set)
Tivoli Oudegracht uitverkopen, geboekt worden voor Pinkpop 2013, de ene 3FM-megahit na de andere, door Coldplay worden geretweet; het zijn zo maar wat hoogtepunten uit het muzikale leven van onze special guest van februari: Kensington. Naast het presenteren van nieuw, muzikaal talent wilden we graag nog iets speciaals doen voor de 75ste editie van de Club. Met een show van Kensington moet dat wel lukken!

Herrek
Herrek is de manier waarop mensen in Indonesië de naam Gerrit van der Scheer uitspreken. Van der Scheer woonde in zijn jonge jaren in Indonesië en schreef over deze periode een donkere folky plaat. Het uitgesponnen en sfeervolle debuutalbum Waktu Dulu (dat 'vroeger' betekent) wordt op 15 februari uitgebracht op het Utrechtse Snowstar Records. Kom naar de club en laat je hypnotiseren door de intrigerende muziek van Herrek.


DJ-set: John Coffey
John Coffey! Wie kent deze Utrechtse snorrenbrigade niet? Met een compleet verwoestende show op Noorderslag, een uitverkochte Tivoli de Helling en een gigantische dijk van een plaat, gaan de vijf heren een prachtig jaar tegenmoet. Deze vuige rock 'n rollers live zien is geen kunst, maar een DJ-set, dat is weer eens iets anders. Dus vroegen we de vriendelijke hardrockers om hun plaatjes mee te nemen en even een flinke berg no-nonsense liedjes te komen draaien.


Te zien: 75e editie van Club 3voor12/Utrecht met Tududuh, Pelvic Fins, Kensington (akoestische set), Herrek en een DJ-set van John Coffey, donderdag 28 februari 2013 @ dB’s Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!