Weekagenda week 52

Bright, Komatsu, Jacco Gardner en Sunwriters Songday

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

In de laatste weekagenda van dit jaar een paar tips om over de kerstdip heen te komen en je voor te bereiden op de jaarwisseling. Tot in het nieuwe jaar!

Wie: Bright #11 met Paul Woolford + El Maria & Friday
Wat: house, bass en UK garage
Wanneer: vrijdag 27 december 2013 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9
Elfde editie van Bright, de periodieke avond met house, bass en UK garage. Voor deze editie is Paul Woolford uitgenodigd, één van de meest toonaangevende dance producers uit de UK. Maar Bright zou Bright niet zijn zonder residents El Maria en Friday.

Wie: Komatsu + Starve + Monuments
Wat: stoner, sludge en doom/black metal
Wanneer: zaterdag 28 december 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7
Helemaal klaar met dat kerstgevoel? Ga dan zaterdag naar dB’s en je raakt ook de laatste beetjes kwijt. Op het menu: stoner van Komatsu (uit Eindhoven rock-city), sludge van Starve en doom/black metal van Monuments.

Wie: Jacco Gardner + Earth MK II
Wat: baroque pop
Wanneer: zaterdag 28 december 2013 (19.30 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 14
Jacco Gardner is niet alleen verantwoordelijk voor één van de beste albums van afgelopen jaar, met Cabinet of Curiosities, maar ook voor één van de mooiste verhalen. De manier waarop hij en zijn muziek niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland aanslaan hebben we lang niet meer gezien bij een ‘alternatieve’ pop-act. Vanavond sluit hij zijn jaar af in Tivoli Oudegracht. Bezoekers kunnen na afloop van de show van Gardner gratis naar De grote Dave & Youri Supershow in de Spiegelbar.

Wat: Sunwriters Songday
Wie: Renfold + Stefany June + Richard van Bergen
Wanneer: zondag 29 december 2013 (15.00 uur)
Waar: Café De Stad
Schade: gratis
De laatste Sunwriters Songday van dit jaar. Zou gastvrouw Sofie Letire deze keer in kerstsfeer hebben gekookt? Of zijn er misschien al oliebollen en appelflappen? In ieder geval heeft ze met Renfold, Stefany June en Richard van Bergen weer een mooie line-up neergezet.