Kort Utrechts Popnieuws Week 52

Happy Camper, The Fire Harvest, Bodypolitics, Grote Prijs van Leidsche Rijn, Tonight, Kaleidoscope

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een editie met nieuws over Happy Camper, The Fire Harvest, Bodypolitics, Grote Prijs van Leidsche Rijn, Tonight en Kaleidoscope.

Happy Camper presenteert nieuw album The Daily Drumbeat op Tweetakt
Na het grote succes van de eerste plaat is Happy Camper terug met een nieuw album, The Daily Drumbeat. De fijne popliedjes van Job Roggeveen, met invloeden uit chansons, jazz, gipsy- en filmmuziek, worden op de nieuwe plaat uitgevoerd door dertien verschillende zangers waaronder Ricky Koole, Janne Schra, Tim Knol, Maurits Westerik en Eefje de Visser. De animaties van bureau Job, Joris & Marieke vormen ook bij dit album weer een belangrijk onderdeel van het project, zowel in het artwork als tijdens de show. Dit najaar scoorden Job, Joris & Marieke een hit met hun korte film Mute, waarvoor Happy Camper de soundtrack maakte. De releaseshow van The Daily Drumbeat vindt plaats tijdens Tweetakt festival, op 13 april 2014 (16.00 uur) in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Bodypolitics releast tweede video van nieuw album
Na ‘Those Fears are Useless’ is er afgelopen week ook een tweede clip verschenen van INNER NIL, het nieuwe album van Bodypolitics. ‘Three’ ziet er lieflijk uit maar schijn bedriegt ...


Nieuw nummer The Fire Harvest op internationaal verzamelalbum
The Fire Harvest draagt met het gloednieuwe nummer ‘After the Storm’ bij aan een internationale verzamelaar waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan de slachtoffers van de tyfoon die dit jaar over de Filipijnen raasde.


Seven to Eleven wint eerste Grote Prijs van Leidsche Rijn
Seven to Eleven heeft op vrijdag 20 december de finale gewonnen van de eerste Grote Prijs van Leidsche Rijn. Na twee voorrondes vond de finale plaats in een vol Azotod, waar 270 bezoekers hun band kwamen supporten. De jury, bestaande uit Desirée Coumans (mede-oprichter Vocal Arts Academy), Emiel van Rijthoven (toetsenis bij Waylon) en Otto Schimmelpennick (bassist van Delain), riep Seven to Eleven tot winaar uit. Daarnaast kreeg het vijftal ook nog eens de publieksprijs. Het prijzenpakket van de Grote Prijs van Leidsche Rijn bestaat onder andere uit gratis oefenen bij dB's, bandcoaching door UCK en een workshop songwriting bij Vocal Arts Academy.

Tweede editie Tonight
Zondag 8 januari is Hofman Café wederom de locatie voor de tweede editie van Tonight. Tonight is een evenement van HKU-studenten dat artiesten de kans geeft om meer van zichzelf te laten zien, en het publiek daarmee de kans krijgt om een kijkje te nemen in het brein van een band of artiest. Deze editie nemen de heren van Men of Mega met hun gameboys het café over. Met chiptune muziek laten ze een heel andere kant van het muzikale spectrum zien. Daarnaast presenteren ze andere artiesten in dit genre en is de 8-bit op meerdere manieren opgenomen in het randprogramma. Voor Tonight betaal je wat je wilt, pay-what-you-want.


Deephouse concept Kaleidoscope debuteert in Central Studios
Het nieuwe deephouse concept Kaleidoscope maakt op zaterdag 15 maart haar debuut in Utrecht in Central Studios. Daar krijg je twaalf uur lang (van 19.00 tot 7.00 uur) diepe, warme, energieke en melodieuze kwaliteitshouse door onder andere David August (Diynamic), Einmusik, Detroit Swindle, Joris Delacroix, Sluwe Vos en SHMLSS voorgeschoteld. Meer info op de website www.kaleidoscope.cc en via de Facebook pagina.