Kort Utrechts Popnieuws Week 51

The Gasoline Brothers, Small Supernova, Instore Galore, NONA en video’s van Diggy Dex, Tommy Ebben en Stillwave

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met nieuws over onder andere The Gasoline Brothers, Small Supernova, Instore Galore, NONA en video’s van Diggy Dex, Tommy Ebben en Stillwave.

Een witte kerst met The Gasoline Brothers
Wat is kerstmis zonder een bijdrage van The Gasoline Brothers? Deze versie van 'White Christmas' gaat op z'n Sonic Youths/Yo La Tengo’s met fijn gitaarwerk van Roel Jorma en Mathijs Peeters.

Nieuwe clips van Diggy Dex, Tommy Ebben en Stillwave
In deze laatste weken voor kerst zijn er weer een paar nieuwe Utrechtse clips verschenen.

Diggy Dex heeft een clip uitgebracht voor het nummer 'Cirkels', dat op het aankomende album Do It Yourself staat. (release op 24 januari 2014).


Ook 'Golden' van Tommy Ebben loopt vooruit op een nieuw album, dat in 2014 moet verschijnen.


'Callow' van Stillwave is vooralnog een losse track maar de band is ook bezig met de voorbereiding voor een album.

Vijfde dubbele release voor Small Supernova
We hebben al eerder bericht over dit project van Small Supernova: iedere maand worden twee nummers uitgebacht die met een andere producer zijn opgenomen. Na eerdere releases met onder andere Pim van de Werken en Remko Schouten zat voor deze vijfde release Matthijs Kievit aan de controls. Luister en kijk naar 'Seaside Inn'. De tweede track, 'She', staat ook op het YouTube-kanaal van de band.

Derde editie Instore Galore op vrijdag 20 december
Vrijdag 20 december organiseert de gratis city & shopping guide U ARE HERE Magazine voor het derde jaar op rij Instore Galore. Net als voorgaande jaren wordt lokaal creatief talent gekoppeld aan Utrechtse kleine ondernemers. Van 17.00 uur tot 21.00 uur kan de bezoeker op verschillende plekken in het centrum van de stad genieten van grafische kunst, live muziek, fotografie en DJ’s. Tijdens Instore Galore kun je bij The Revenge op de soulvolle beats van DJ Lourens Lefreak een exclusief t-shirt scoren van de Utrechtse graffiti-artiest KBTR. Verderop exposeert fotografe Kiri Pruntel haar - door Japanse tradities geïnspireerde - werk bij KLIJS & BOON, terwijl zangeres Fabelwright daar een optreden verzorgt. Bij Lock & Load kun je terecht voor de Jordan XI "GAMMA BLUE" pre-release night met Nerdo Bits. en Atactic SparkUp en een exclusieve one night sale! Het gehele programma is te vinden op www.uarehere.nl.

NONA stopt
Deze week betekent na 7 jaar ook het einde van de Utrechtse pop/rockband NONA. De afzonderlijke leden gaan ieder een eigen muzikale weg in slaan. Op hun Facebook-pagina schrijft de band: "Na een trouw huwelijk van een jaar of 7 is het tijd om weer nieuwe en verfrissende projecten te gaan doen. Betekent natuurlijk niet dat we nooit meer samen zullen spelen, daar voor vinden we het te leuk om met elkaar muziek te maken."

Nieuwe gitarist en nieuw Album voor Number Nine
Vanwege drukte met zijn andere muzikale activiteiten heeft gitarist Tom Verweij afscheid genomen van Number Nine. Zijn vervanger is echter al gevonden, in de persoon van Martijn Vink die eerder in Breitner speelde en ook optreedt met singer-songwriter Mezlev. Met hem wordt in 2014 een nieuw album opgenomen. Een keuze voor studio en producer is gemaakt en in de loop van 2014 wordt met de opnames begonnen.

20 Country Love Songs van Black Gold 360 en Fumihito Sugawara
Anders dan de titel doet vermoeden is dit geen country en staan er ook geen love-songs op dit album. De in Utrecht woonachtige Engelsman Simon Sixsmith en de in Texas wonende Japanner Fumihito Sugawara hebben dit album gemaakt, zonder elkaar ooit ontmoet of gesproken te hebben. Het gezamenlijke zit er in dat ze eerder beiden releases hebben uitgebracht op het Amerikaanse label Ropeadope (o.a. Snarky Puppy). Met de hulp van het internet en van Coen Kaldeway, Teus Nobel, Bob Roos en Ben Wiltshire hebben ze een album met stijlvolle elektronische jazz gemaakt. Klinkt spannend? Gratis download hier.

Kerst met Case
Op zondagavond 22 december speelt Case Mayfield een avondvullende akoestische set op de speciale kersteditie van Het Werfkelder Concert in de Kargadoor. Het voorprogramma wordt verzorgd door Myrthe Emilie en voor iedere bezoeker is er een kerstcadeautje en een stukje kersttaart. Tickets kosten € 8,50 en de deur van de Kargadoor gaat om 19.45 uur open.