3voor12/Utrecht Awards 2013: het fotoverslag

Awards Gala meer glamourous dan ooit tevoren

Tekst: Kelly Leeuwis / Foto’s: Wouter van de Kamp en Sanne Lagerberg ,

De twee misschien wel meest bescheiden bands van Utrecht weten tijdens de Awards met de belangrijkste respectievelijk meeste awards naar huis te gaan. Zo wint COPPERSKY de award voor Meest Veelbelovende Act 2013 en My Blue Van de awards voor Beste Video en Beste Live-act. Het Awards Gala zelf kenmerkt zich gelukkig juist niet als bescheiden event, maar als een sfeervol, muzikaal hoogstandje met hier en daar zelfs de nodige glamour en glitter. Het is dan ook erg druk in EKKO als op 14 december de rode loper voor de Awards wordt uitgerold.

Naast COPPERSKY en My Blue Van wint Eefje de Visser met haar album Het Is de award voor Beste Album, Snowstar Records de award voor Beste Initiatief en Sofie Letitre de Publieksprijs voor Meest Veelbelovende Act. Naast de uitreikingen van de awards, zorgen Sofie Letitre, Diggy Dex en The Medics voor het muzikale programma.

Gezien: 3voor12/Utrecht Awards 2013, zaterdag 14 december 2013 @ EKKO

De avond wordt geopend door singer-songwriter Sofie Letitre, die ook genomineerd is voor Meest Veelbelovende Act 2013.

Ondanks de vroege start (20.00 uur) is het al erg vol in EKKO. De meesten willen namelijk graag het mooie optreden van Sofie Letitre bijwonen.

Voor Sofie Letitre is het een bijzondere dag om op te treden, want het is haar verjaardag.

Extra bijzonder wordt het wanneer de gehele zaal haar een verjaardagslied toezingt en het organiserende 3voor12/Utrecht haar een speciale verjaardagstaart brengt. 

Hoofdredacteur Marc van der Laan zorgt goed voor zijn gasten: iedereen krijgt bij binnenkomst een glas champagne om het muzikale jaar te vieren.

Waldo Volmer is de host van vanavond en weet deze avond met zijn outfit de dress code indie-chique perfect te verbeelden.

De award voor Beste Initiatief gaat dit jaar naar Snowstar Records, het Utrechtse label dat Cedric Muyres tien jaar geleden heeft opgericht. Muyres probeert de kraakbox uit, die onderdeel is van het prijzenpakket.

Regisseur Mike Roelofs en zanger Bas Beenackers spreken met radiomaker Marieke Steijvers, die hen interviewt over het winnen van de award voor Beste Video.

Rapper Diggy Dex verzorgt als tweede act van de avond voor een opzwepend concert.

De strakke beats van DJ EZD weten het publiek goed in beweging te brengen.

Diggy Dex heeft als back-up MC aanstormend talent Daan Rijkers meegenomen.

Dennis Wechgelaar van My Blue Van met één van de meterlange Vocking-worsten.

Met gillende bandleden, laat Eefje de Visser via een videoboodschap weten erg blij te zijn met de award voor Beste Album. Vanwege een optreden elders kon ze de award helaas niet persoonlijk in ontvangst nemen.

De derde en daarmee laatste act van de avond is indierockband The Medics.

Zanger Daniel Langeveld weet het publiek steevast op te zwepen met zijn sterke performance.

Na een langere afwezigheid laat The Medics met dit optreden aan het Utrechtse publiek zien weer helemaal terug te zijn.

Sofie Letitre wint de Publieksprijs voor de Meest Veelbelovende Act 2013.

Ondanks verschillende pogingen, lukt het niet om live contact te maken met COPPERSKY, de winnaar van de award voor Meest Veelbelovende Act 2013.

Een groot deel van het publiek blijft ook na afloop van het Awards Gala nog lang naborrelen.