Weekagenda week 32

Tangarine, Symphonica Elektronica Sweat, Jongerius Live zomerfestival, A Day in the Forest

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Als je nog niet op vakantie bent en van festivals op bijzondere locaties houdt dan kom je dit weekend muzikaal prima aan je trekken. Na de succesvolle wintereditie is De Fabrique op zaterdag ook het decor voor Symphonica Elektronica Sweat. Op zondag is het kiezen geblazen. In de Utrechtse Villa Jongerius vindt na de maandelijkse live-middagen nu ook een zomerfestival plaats. Landgoed De Paltz in Soest is diezelfde dag de idyllische locatie voor A Day in the Forest. In Amersfoort vindt op donderdag de tweede van drie binnenplaatsconcerten plaats, deze keer met de broertjes Tangarine.

Wie: Tangarine
Wat: Binnenplaats concerten
Wanneer: donderdag 8 augustus 2013 (21.00 uur)
Waar: binnenplaats bij restaurant De Vereeniging, Amersfoort
Schade: gratis

Waarom:
In de zomermaanden wordt de binnenplaats naast Podium De Kelder en Restaurant De Vereeniging in Amersfoort omgetoverd tot een muzikale uitspanning. Met eten vooraf bij De Vereeniging en fijne muziek en een borrel achteraf bij De Kelder, brengen de beide buren ook in de zomer mensen bij elkaar. Op donderdag 8 augustus is het de beurt aan Tangarine dat net het album Seek & Sigh uitgebracht. Een gelaagd album met mooi gearrangeerde popliedjes dat vertelt wat de beide broers hebben meegemaakt en waar ze nu staan.

Wat: Symphonica Elektronica Sweat
Wie: Dave Clarke, Jackmaster, Rødhåd, Genius of Time (live), Barnt, Marcus, Worgull, Ivan Smagghe, Homework, Musclefarm (a.k.a. Aron Friedman & Eric de Man), SHMLSS en anderen
Wanneer: zaterdag 10 augustus 2013 (13.00 uur)
Waar: De Fabrique, Utrecht 
Schade: € 32,50 / € 35,00 (twee personen entree per gekocht kaartje)

Waarom:
Na het succes van winterfestival Freeze op nieuwe locatie De Fabrique vindt ook zomereditie Symphonica Elektronica Sweat daar plaats. De industriële locatie krijgt een zomers elan, inclusief zwembad en strand. Met drie stages biedt Symphonica een bijzondere verscheidenheid aan muziek variërend van techno naar de meer underground house en deephouse. Wij tippen het Zweedse duo Genius of Time (live) dat uitzonderlijke house produceert.
Deze week vertelde Symphonica Elektronica-organisator in een interview aan DJ Broadcast over de tegenvallende kaartverkoop van het festival en de mogelijke oorzaken daarvoor. Iedereen die al een kaartje heeft gekocht of nog koopt mag een extra persoon meenemen.

Wat: Jongerius Live zomerfestival
Wie: Bombay Show Pig, El Pino & The Volunteers, I Am Oak, Fablewright, Neobash! en DJ Willem (Plato)
Wanneer: zondag 11 augustus 2013 (14.00 uur)
Waar: Villa Jongerius, Utrecht
Schade: € 12,50

Waarom:
Muzikale stijlen ontmoeten elkaar tijdens intieme huiskamerconcerten in een historische villa, dat is Jongerius Live. Naast deze maandelijkse optredens komt Jongerius Live nu met een buitenfestival. Op zondag 11 augustus spelen onder andere Bombay Show Pig en I Am Oak, en doet El Pino & The Volunteers een live try-out van nummers van het nog te verschijnen nieuwe album. Meer lezen? Een tijdje geleden blikten we met mede-oprichter Quinten Peelen vooruit op het festival.

Wat: A Day in the Forest
Wie: o.a. Kris Berry & Perquisite, Aestrid, The Big Hunger, Kayelitsha Admiration Orchestra, Mezlev
Wanneer: zondag 11 augustus 2013 (15.00 uur)
Waar: Landgoed de Paltz, Soest
Schade: niks

Waarom:
A Day in the Forest is een intiem festival op één van de mooiste plekjes van de provincie Utrecht: landgoed De Paltz in Soest. Op zondag 11 augustus spelen daar onder andere Kris Berry & Perquisite, Aestrid en Mezlev. Er is koffie van The Village Coffee & Music en de organisatie zorgt voor zowel zoete als hartige versnaperingen en thee en fris. De bands die komen spelen zetten speciaal voor deze dag een show in elkaar die aansluit bij het decor van De Paltz. Let op: De Paltz ligt buiten Soest. Vanuit Soest is het een mooi stukje fietsen, dwars door de duinen en het bos (ongeveer een kwartier vanaf Station Soest-Zuid), maar tussen 14.00 en 16.00 uur rijdt er ook een gratis pendeldienst tussen Station Soest-Zuid en het landgoed. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina.