Purest Of Pain stelt nieuwe zanger en gitarist voor

Utrechtse death metalband met vers bloed klaar voor de toekomst

Tekst: Joost Schreurs / Foto: Jeroen Aarts Photography ,

Half april maakte het Utrechtse Purest of Pain bekend dat zanger Ilja van de Rhoer en ritmegitarist Daan van Houten de band zouden verlaten. Dit kwam als een verrassing, maar leadgitarist Merel Bechtold beloofde direct dat het wel goed zou komen. En dat deed het.

Half april werd de redactie 3voor12/Utrecht verrast door het vertrek van twee bandleden van het jonge Utrechtse deathmetalgezelschap Purest Of Pain. Zanger Ilja van de Rhoer en rimtegitarist Daan van Houten gaven aan dat hun toekomstplannen niet meer te verenigen waren met de ambities van de band. Begin maart had 3voor12/Utrecht nog een interview met Merel Bechtold, de leadgitarist van de band. De toekomstplannen werden besproken en er leek geen vuiltje aan de lucht. Ook tijdens de door Merel zelf georganiseerde minitournee later die maand liet Purest Of Pain nog een prima indruk achter in de Spiegelbar.

De scheiding kwam voor de buitenwereld dus als een verrassing, maar verliep in goede harmonie: Ilja en Daan speelden nog mee met alle reeds geplande optredens tot eind juli, zoals op Willems Wondere Weiland, vorige maand in Amersfoort. In de tussentijd vonden audities plaats om de gaten in de band op te vullen. Het resultaat van de zoektocht werd afgelopen weekend door de band zelf bekendgemaakt. De vocale honneurs worden vanaf heden waargenomen door Jesper de Kruyff en de nieuwe gitarist luistert naar de naam Michael van Eck. Beiden zijn net afgestudeerd aan het Rockcity Institute in Eindhoven en hebben dus letterlijk de juiste papieren in huis voor het grote werk.

Merel Bechtold is in ieder geval enthousiast over het verse bloed: “Nu kunnen we weer verder groeien als band. Momenteel zijn we druk bezig met de reorganisatie. Er komt nieuw werk met een videoclip waar ik erg naar uit kijk. Ik kan niet wachten om iedereen te laten horen hoe goed Jesper en Michael met ons klinken en als band bij ons passen.”

Wie benieuwd is hoe Purest Of Pain live klinkt in de nieuwe samenstelling moet nog even geduld hebben: vanaf begin september trekt Purest Of Pain er weer op uit. Zo zullen ze onder andere te zien zijn op Occultfest in Hoogeveen en verder in Dordrecht, Hillegom en Schoonhoven. Houd voor meer optredens en nieuwtjes de website van de band in de gaten.