Kort Utrechts Popnieuws Week 35

The Mall of Sound, Aestrid, Raspberry Sessions, Aaumffie, Cortonville, Ramble On

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met onder andere nieuws over The Mall of Sound, Aestrid, Raspberry Sessions, Aaumffie, Cortonville en Ramble On.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

The Mall of Sound: muziekfestival in Hoog Catherijne
Zaterdag 31 augustus kun je in Hoog Catherijne niet alleen terecht om te shoppen of voor kunstmanifestatie Call of the Mall, maar ook voor muziek. Tussen 16.00 en 20.00 uur is er naast de C&A een klein muziekfestival, The Mall of Sound. Er wordt onder andere opgetreden door Fanfare van het Vuur (straatmuziek), Big Moose (folkpop), Big Hare (dansbare electro) en de Berlijnse pianist Francesco Tristano die later op de avond ook meedoet bij VJ op de Dom. Ook is er het – naar wij weten – eerste optreden in Utrecht van Falco Benz (toetsenist in o.a. Knobsticker en Benny Sings) die onder dit pseudoniem analoge synth house maakt. Check hieronder alvast de mixtape van zijn EP Clap Machines.

Aestrid naar Canada

Het zo geroemde popklimaat in Canada heeft een forse knauw gekregen. Voor internationale bands die komen toeren moet door de boekers maar liefst 425 dollar per bandlid en per optreden afgetikt worden. Hopelijk valt Aestrid nog onder het oude regime, want de band speelt in september zeven shows in onder andere Ottawa, Montreal en Toronto. Voor het zover is staan ze aanstaande zaterdag op het Making Waves Festival samen met bands als Minus the Tiger, Tinlicker, Skiggy Rapz en a balladeer. Op 5 oktober staat de band trouwens in Tivoli. Alsof dat nog niet genoeg is heeft Aestrid recent ook nog een nieuwe track online gezet.

Town of Saints op tweede editie Raspberry Sessions
Zondag 20 oktober is de kapelzaal van het Labrehuis (Plompetorengracht) wederom de locatie voor de tweede editie plaats van Raspberry Sessions. Op deze locatie speelt de Groningse indiefolkband Town Of Saints, waarvan op 4 oktober debuutalbum Something To Fight With verschijnt bij het Utrechtse Snowstar records. Support wordt verzorgd door Ian Fisher en er is een expositie van illustrator André Slob. De deuren gaan die zondag open om 20.00 uur.

Aaumffie in kwartfinale Grote Prijs
De Amerfoorste hiphopcrew Aumffie is geselecteerd voor de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop. Daar waren ze zo blij mee dat ze een nieuwe track hebben gemaakt: 'Down voor whatever'. Op 5 september staan het duo op de planken van poppodium Merleyn in Nijmegen om te proberen de volgende ronde te halen.

Eric Corton zoekt nieuw Nederlands talent
Met zijn online muziekplatform Cortonville is Eric Corton op zoek naar Nederlands talent. Voor het tweede jaar worden rock-, pop- en metalbands en singer/songwriters uitgenodigd om vanaf 2 september hun demo’s te uploaden in het Demo Dock van Cortonville. Drie Cortonville Favorites krijgen een op maat gemaakt ondersteuningstraject dat onder andere bestaat uit professionele demo’s, ondersteuning bij crowdfunding, diverse workshops en coachingsessies afgestemd op techniek, songwriting en performance, en een optreden in een Nederlands poppodium. Daarnaast is er air- en stagetime bij Cortonville zelf. Demo Dock is opgedeeld in 3 verschillende genres: pop/rock, singer/songwriter en metal/rock. Voor het aanmelden bij Demo Dock hebben bands en artiesten drie demo’s nodig en minimaal één live-opname met beeld (een homevideo volstaat). Daarbij horen ook een bio, foto en contactpersoon. Op 2 september gaat Demo Dock open voor het uploaden van demo’s voor de categorie pop/rock. Meer informatie over Demo Dock vind je op http://cortonville.com/cafe-de-ville/demodock.
 
Knalland doet samen met La Boutique Fantastique en Jam de la Crème de Sin and Soul Tour
De Sin and Soul Tour is acht kerken, dertig muzikanten, een koor, een strijkkwartet en speciale gasten. Het idee voor de tour ontstond bij la Boutique Fantastique nadat ze een aantal optredens hadden gedaan op bijzondere locaties zoals een bos, een vrachtschip, een stal en een kerk. Voor deze tour doen ze acht kerken aan. Elke show bestaat uit optredens van la Boutique Fantastique en afwisselend Knalland of Jam de la Crème (een wisselend collectief van Nederlandse muzikanten). De avond wordt verder begeleid door het Red Limo String Quartet (The Kyteman Orchestra, Janne Schra) en vele andere speciale gasten. De Sin and Soul Tour start op 8 november in de Janskerk in Utrecht. Kaarten zijn vanaf september verkrijgbaar via www.sinandsoul.nl en via de websites van de meewerkende poppodia.

De Peppel opent concertseizoen met Goodbye Summer Fest
Op zaterdag 7 september viert De Peppel in Zeist het nieuwe concertseizoen met het Goodbye Summer Fest, een eendaags festival met muziek, theater, kunst en meer. Overdag is er vanaf 12.00 uur een gratis programma voor zowel jong als oud in de achtertuin. In de avond gaat het festival binnen verder met vijf bands die variëren tussen reggae en blues met soms ook wat harder werk. Op het programma staan Maison du Malheur, The Upsessions, ET-Explore Me, Tim Vantol en Baby Face Nelson. Meer informatie is te vinden op www.goodbyesummerfest.nl en www.peppel-zeist.nl.


Nieuwe reeks 'Ramble On' van start in de Kargadoor
Op vrijdag 6 september begint Shawn Mayer uit de Verenigde Staten een nieuwe reeks 'Ramble On' singer-songwriter concerten in De Kargadoor in Utrecht. In de sfeervolle werfkelder van De Kargadoor presenteert de Nederlandse singer-songwriter en Ramble On organisator Eric Devries ook dit seizoen getalenteerde internationale singer-songwriters. Devries is begonnen met het Ramble On concept in Nijmegen in 2009 en heeft dat in 2011 verder uitgebreid naar De Kargadoor. Anders dan live muziek in een café dat meestal voor een leuke achtergrond zorgt, zijn de Ramble On concerten intieme shows voor groepen van maximaal 40 tot 50 mensen. De optredende artiesten komen uit veel verschillende landen, waaronder Australië, Slovenië, Frankrijk, Engeland, Schotland en Amerika. Op zondag 1 september kan het publiek kennis maken met Ramble On en de vernieuwde De Kargadoor tijdens het jaarlijks Uitfeest in Utrecht. Het centrum presenteert op die dag een eigen "mini-festival" – Duizendpoot – waar bezoekers gratis een proefje kunnen krijgen van wat het centrum allemaal te bieden heeft op het gebied van muziek, theater, komedie en meer.