Kort Utrechts Popnieuws Week 33

Coppersky, Screw Houston Start Screaming, The Wall vanaf domtoren, Festival de Basis, La Corneille, In-Fashion en A Day in the Forest

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met onder andere nieuws over Coppersky, Screw Houston Start Screaming, The Wall vanaf de domtoren, Festival de Basis, La Corneille, In-Fashion en A Day in the Forest.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Debuutalbum en eerste single voor Coppersky
Op donderdag 10 oktober verschijnt Relief, Be Around the Bend, het debuutalbum van de Utrechtse band Coppersky. De releaseparty voor het album is op dezelfde dag in EKKO. Het met producer JJJ Sielcken (o.a. Über Ich en Aestrid) en sound engineer Bjorn Warning opgenomen album bevat negen nummers en komt in eigen beheer uit op vinyl, cd en verschillende online verkoopspots. Het album zal exclusief verkrijgbaar zijn bij Plato Utrecht. De eerste single 'Witness' is nu al online te beluisteren.


Nieuwe single voor Screw Houston Start Screaming
De Utrechts/Brabantse hardcoreband Screw Houston Start Screaming releast op 28 augustus een nieuwe single. 'A Gentleman Will Never Tell' bevat drie nummers en verschijnt op transparent vinyl op de labels White Russian Records en No Panic!. Op diezelfde 28 augustus is er een releaseparty in de Boothill Saloon in Utrecht. Meer informatie over de special gasten die het op het feestje zullen spelen wordt later bekend gemaakt. Pre-orders van de single kunnen binnenkort via de website van de band worden gedaan dus houd de Facebook-pagina of de website in de gaten.
 
Pink Floyd’s The Wall live vanaf Utrechtse Domtoren
Maandagavond 19 augustus speelt stadsbeiaardier Malgosia Fiebig samen met pianoduo Sandra Mol en Jeroen van Veen een bewerking van The Wall van Roger Waters (Pink Floyd) op het domcarillon. Naast het carillon zullen twee digitale piano's worden geplaatst, die versterkt worden zodat ze mooi samengaan met het carillon. De uitvoering van The Wall is het spectaculaire slotconcert van de serie zomeravondconcerten van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging (UKV). In 2012 werd de reeks afgesloten met Tubular Bells van Mike Oldfield. Het concert is van 20.00 uur tot 21.00 uur te beluisteren op het Buurkerkhof. De toegang tot het concert is gratis en het is aan alle kanten van de Domtoren te horen. Op het Buurkerkhof is een speciale luisterplaats ingericht met enkele honderden zitplaatsen. Ook zijn de musici, terwijl ze op 70 meter hoogte op de Domtoren zitten, op een groot beeldscherm live te zien spelen. Wie niet aanwezig kan zijn bij het concert kan maandagavond ook thuis live luisteren via www.domtorenonline.nl.

Local Heroes op Festival de Basis
In de tweede helft van september is de voormalige vliegbasis Soesterberg voor de tweede keer het domein van festival De Basis. Op en rond de 4 km landingsbaan en de 380 hectare natuur kun je genieten van muziek, kunst en theatervoorstellingen of jezelf afmatten onder leiding van een militaire instructeur. Het muziekpodium bevindt zich tussen de shelters. Zaterdag 14 september staat in het teken van Local Heroes: jonge talenten uit Soest, Zeist, Baarn en Soesterberg. In samenwerking met talentscouts van broedplaatsen voor nieuw talent is een programma samengesteld met een vijftiental jonge talentvolle bands en singer-songwriters waaronder Über-Ich, Jett Rebel, Mevrouw Tamara, Professor Meneer en Strolling the Yards. Vanaf 19.00 wordt de dag afgesloten door Eefje de Visser en Broken Brass Ensemble. Op zondag 15 september zijn er onder andere optredens van Matangi Quartet en New Cool Collective. Meer informatie via de site van de Vrede van Utrecht.

La Corneille namens Utrecht naar Sena Performers POPnl Award
Tijdens de Sena Performers POPnl Award spelen dertien bands, afgevaardigd door de leden van POPnl, in de Melkweg in Amsterdam. De bands treden op voor een jury die bestaat uit programmeurs van Nederlandse poppodia. De programmeurs boeken op basis van de optredens één of meerdere bands. De band die het meest wordt geboekt, wint de Sena Performers POPnl Award 2013, een tour, €2500 uit het Sena Muziekproductiefonds en tourpromotie. Namens de provincie Utrecht doet La Corneille mee, de winnaar van De Utrecht Popprijs 2012. Op zaterdag 31 augustus gaan ze in de Melkweg de strijd aan met twaalf andere acts. De entree voor de POPnl Award is gratis.
Erbij zijn? Dat kan. Als je in Utrecht woont kun je mee met de La Corneille Magical Bus Journey. Je wordt naar de Melkweg gebracht en weer terug, voor niks. Om een plekje te reserveren stuur je een email naar info@la-corneille.com. Er zijn 50 plaatsen, dus wacht niet te lang.

Modefestival In-Fashion vertelt verhalen met o.a. workshops, performance, film en muziek
Op 4, 5 en 6 oktober vindt de tweede editie van het modefestival In-Fashion plaats in de binnenstad van Utrecht. In-Fashion wil haar publiek inspireren om de wereld van mode op een nieuwe manier te ontdekken door storytelling centraal te stellen. Drie dagen lang kunnen bezoekers kennis maken met verassende verhalen uit de mode-industrie. Deze verhalen worden op allerlei manieren verteld: met sprekers, workshops, een expositie in de kamers van een designhotel, muziek, performance en film.
Vrijdag 4 oktober gaat In-Fashion feestelijk van start in het Kapitaal met o.a. een optreden van de Utrechtse Lilian Hak. Op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober zullen onder andere modeontwerper Bas Kosters en voormalig ontwerpers echtpaar Puck & Hans aan de hand van persoonlijke verhalen hun licht laten schijnen op thema’s als storytelling, innovatie en ambacht in de Speakers Corner. Meer informatie is te vinden op www.in-fashion.nl. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

Video-verslag A Day in the Forest
Op zondag 11 augustus vond de eerste editie plaats van A Day in the Forest, een festival op Landgoed de Paltz, mede georganiseerd door leden van de band Aestrid en het Herman van Veen Artz Centre. Met optredens van Kayelitha’s Admiration Orchestra, Mezlev, Fablewright, The Big Hunger, Kris Berry & Perquisite en uiteraard Aestrid zelf, werd het publiek tussen het picknicken door getrakteerd op een flinke dosis muzikaliteit. Hieronder een korte video-impressie gemaakt door Robert Smeekes. Check ook het fotoverslag op onze site.