Kort Utrechts Popnieuws Week 32

Lukas Batteau, DJ DNA, The Pikeys, Counter Jib, Eveline Vroonland, Stan Forebee, Falco Benz

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met onder andere nieuws over Lukas Batteau, DJ DNA, The Pikeys, Counter Jib, Eveline Vroonland, Stan Forebee en Falco Benz.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Nieuwe single Lukas Batteau gratis te downloaden via Facebook
'Dance for the dead' is de nieuwe single van de Utrechtse singer-songwriter Lukas Batteau. Hij is pas over een paar dagen te verkrijgen via iTunes, maar alleen deze week al gratis te downloaden via Facebook. 'Dance for the dead' is de voorbode van het in het najaar te verschijnen album Wasteland. Om de single te downloaden ga je naar www.facebook.com/lukasbatteau voor je code.

Video: 'Sick of it All' van DJ DNA ft Jack Parow
Met Jack Parow voegt DJ DNA weer een mooie naam toe aan de artietsten waarmee hij heeft samengewerkt. Of is het eigenlijk andersom en voegt Jack Parow…. Hoe dan ook: op 'Sick of it All' doen behalve Parow en DNA ook nog Magic Stick (Michel Schoots/UDS), Niels Broos (Kytopia) and Alex Del Prado (Kytopia) mee. Check de clip.

Eindelijk: het debuutalbum van The Pikeys
Vorige week is dan eindelijk het debuutalbum van The Pikeys verschenen. Na het winnen van De Utrecht Popprijs in juni 2009 dook de ramrockband Kytopia in voor opnames. Iets meer dan drie jaar later is het door Gino Bombrini en Daniel Rose opgenomen album verschenen. Stick It To The Man is vooralsnog alleen te beluisteren op Soundcloud.

Eerste EP van Counter Jib op 25 oktober
Het duurt nog even maar op 25 oktober verschijnt Secret Showroom, de debuut-EP van het rocktrio Counter Jib. Achter die naam gaan drie Utrechters schuil met een achtergrond in de akoestische singer-songwriter/folk hoek: Florian Wolff, Rolof Groothoff en Wouter de Graaf. Met Counter Jib laten ze een hele andere kant van zichzelf zien. De composities verwijzen naar 90′s-rock en "sjansen met vrijwel alle vuige gitaarmuziek die de afgelopen decennia de revue heeft gepasseerd."

Video: 'Compass' van Eveline Vroonland
Less is more. De 24-jarige Eveline Vroonland maakt haar nummers met bijna alleen haar soulvolle stem. Met behulp van een loopstation zet ze haar vocalen in als instrument en effectieve percussie en spaarzame bas maken 'Compass' af. Bekijk hier de video.

Utrechtse jazz-muzikant/producer Stan Forebee releast debuut bij Japans label
Afgelopen week is het debuutalbum van de Utrechtse jazz-muzikant/producer Stan Forebee verschenen op het Japanse label Digi Crates. 'Jazz Sessions' is een eerbetoon aan de legendarische pianist Bill Evans en aan Stans vader, die een grote invloed heeft gehad op zijn muzikale vorming. Zelf omschrijft hij de sfeer op Jazz Sessions als jazzy en soulvol, met producties die doen denken aan J Dilla, Madlib en Nujabes.

Falco Benz: Clap Machines EP
Falco Benz is het zoveelste alterego van een muzikant die je kunt kennen uit Knobsticker, maar is daarnaast ook nog veel meer. Als Falco Benz heeft hij een Clap Machine gemaakt, een EP met analoge syntesizersongs. Als bonus zijn alle nummers ook gecombineerd in één losse mix van 25 minuten.