Faithless headliner dance-avond Woerdense vakantieweek

Programmeur René den Daas: “Supertrots...”

Redactie 3voor12/Utrecht ,

Wat schetst onze verbazing als we in het programma van de Woerdense Vakantieweek, tussen de lampionnenoptocht en het pannenkoeken versieren, een optreden van Faithless zien staan? Dé Faithless? De band die in hun hoogtijdagen zelfs de grootste festivalweides deed veranderen in kolkende mensenmassa’s? 3voor12/Utrecht belde met de programmeur om erachter te komen hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen...

Als je in Woerden bent opgegroeid, is de Vakantieweek een begrip. Wat in 1954 is ontstaan als een vrijwilligersinitiatief 'tot het organiseren van verantwoorde vakantiegenoegens voor de inwoners van Woerden en daar vertoevende vakantiegangers' is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met voor Woerdense begrippen epische proporties. Zo kent de week sinds enkele jaren een goed bezochte dance-avond, waar in de voorgaande jaren grote namen als Ferry Corsten, Hardwell en DJ Jean optraden voor circa vierduizend man.

De Woerdense Vakantieweek bestaat zestig jaar, reden voor het stichtingbestuur van de Vakantieweek om de dance-eventprogrammeurs René den Daas en Wim Slager te vragen om met iets bijzonders te komen. Den Daas: "Wim en ik werken ook voor evenementen als Sensation en Indian Summer. Op dat laatste evenement speelde Faithless in 2011, vlak voor de band uit elkaar ging. De contacten die we daar hebben gelegd hebben we warm gehouden. Toen de kans zich voordeed om Faithless te boeken voor dit evenement hebben we 'm kunnen grijpen." Op zich is het natuurlijk al een respectabele prestatie om een opgeheven act te boeken. Den Daas verduidelijkt: "Na de split hebben dj Sister Bliss en MC Maxi Jazz, toch wel de gezichten van Faithless, de draad samen weer opgepakt. Enkel voor het spelen van shows in een tweemans PA- & dj-set. Er komt geen nieuw studiomateriaal voor zover ik weet."

Het evenement is voor deze editie in omvang verdubbeld. Den Daas: "We verwachten achtduizend man op het Exercitieveld. Meer kan ook écht niet. Ik reken erop dat we uitverkopen," Den Daas is blij met het programma van de dance-avond. "Er staan mooie namen, zoals Norbert de Bot en Shermanology. Met de toevoeging van Faithless als headliner moet ik zeggen dat ik supertrots ben."


Te zien: Faithless, Norbert de Bot, Shermanology en Kid Vicious op Woerdense Vakantieweek, 29 augustus 2013 op het Exercitieveld in Woerden.