Le Mini Who? maakt namen vierde editie bekend Le Mini Who? maakt namen vierde editie bekend

Gratis festival met ruim twintig optredens en creatievenmarkt Le Bazarre

, Redactie 3voor12/Utrecht

Le Mini Who? maakt namen vierde editie bekend

Gratis festival met ruim twintig optredens en creatievenmarkt Le Bazarre

Redactie 3voor12/Utrecht ,

Op 18 mei barst het internationaal georiënteerde muzikale fijnproeversprogramma van Le Guess Who? Mayday weer los. Le Mini Who? verzorgt op dezelfde dag traditiegetrouw een gratis festival met optredens van diverse artiesten uit met name de Nederlandse indiescene. De Voorstraat-buurt zal voor de vierde keer het decor vormen voor ruim twintig optredens en Le Bazarre, de nieuwe markt voor en door creatieven.

De alweer vierde versie van Le Mini Who? kent een uitgebreid instore-programma dat zal worden gepresenteerd in winkels, cafés, stadspanden en werfkelders van lokale ondernemers in en rondom de Voorstraat. Tussen 13:00 - 18:00 uur zullen meer dan twintig optredens plaatsvinden van internationale maar vooral nationale artiesten.

De namen die Le Mini Who? tot nu toe heeft vastgelegd, zijn: Menomena (USA), Lucrecia Dalt (ES-CO), Poppy Ackroyd (GB), Erin Lang & The Foundlings (CAN), I Am Oak, Spilt Milk, WOLVON, Nouveau Vélo, The Future's Dust, CROWDS, The Doo Run Run, Avery Plains, Treasure Of Grundo, The Sweet Release Of Death, Frankenberries, My Friend Television, Suit & Tie Johns, Koschka, shak., Crying Boys Cafe, Herrek's Favorites, Amber Arcades, AWOTT (RU), Wolves Dressed In Sheep, Adam & The Relevants en Port Of Call. Er zullen de komende dagen nog enkele namen worden bevestigd.

De programmering is tot stand gekomen in samenwerking met Nederlandse muziekinitiatieven en culturele organisaties als SPRING Festival, de platenlabels Snowstar, Subroutine en Geertruida, Kicking the Habit en het muziekplatform Subbacultcha!. Voor de huisvesting heeft Le Mini Who? de handen ineengeslagen met lokale ondernemers die zijn gevestigd in de Voorstraat. Natuurlijk zijn de vaste stekken als Plato, Klijs en Boon en De Bastaard van de partij, maar ook de begin april geopende grafische werkplaats Kapitaal zet haar deuren open voor het publiek.

Nieuw tijdens deze vierde editie is Le Bazarre, een markt voor en door creatieven met vinyl, vintage, kunst, design, tweedehands kleding en DIY.

Le Mini Who? en Le Bazarre zijn initiatieven van het internationale festival Le Guess Who?, dat diezelfde avond plaatsvindt in poppodia als Tivoli, EKKO en ACU. Tijdens Le Guess Who? treden internationale bands op als Deerhunter, Unknown Mortal Orchestra en Mikal Cronin.

Het blokkenschema van Le Mini Who? wordt in mei bekend gemaakt. Houd de Facebookpagina van Le Mini Who? in de gaten voor de updates.

Te zien: Le Mini Who? 2013, zaterdag 18 mei 2013 @ Voorstraat en omgeving, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht