Kort Utrechts Popnieuws Week 14 Kort Utrechts Popnieuws Week 14

Atlantis, SoHaSo, Kapitaal, Cross Culture Festival, In Vervoering en EUtropia

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 14

Atlantis, SoHaSo, Kapitaal, Cross Culture Festival, In Vervoering en EUtropia

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een korte editie met nieuws over Atlantis, SoHaSo, Kapitaal, Cross Culture Festival, In Vervoering en EUtropia.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Atlantis brengt twee fijne zoethoudertjes uit
Atlantis is een eenmansproject van de inmiddels in Utrecht woonachtige producer Gilson Heitinga. Al een aantal releases lang combineert hij soundscapes, metal, doom, noise en electronica waarbij soms het ene dan weer het andere de overhand heeft. Heitinga werkt aan een nieuw album, maar heeft tijd gevonden om een cover op te nemen: ‘Lullaby’ van The Cure. Ook staat er een nieuw eigen nummer op een verzamelaar van het Belgische Dunk! Records.

Something Happening Somewhere: nieuw label en nieuwe clubavond
Nuno Dos Santos staat in Utrecht bekend als een voorvechter van diepe, melodieuze elektronica. Om dit nog meer kracht bij te zetten heeft hij Something Happening Somewhere in het leven geroepen: een nieuw clubavond maar ook een platenlabel. Zaterdag 20 april is de eerste editie van deze clubavond in Tivoli de Helling. Speciale gast bij de lancering van het label en de clubavond is Mano Le Tough, bekend van zijn stuwende sets en voor het eerst in Utrecht te zien. De avond staat verder in het teken van de eerste release van SoHaSo door Love Over Entropy, die ook een live-set zal presenteren. David Cornelissen maakt de avond compleet met natuurlijk ook Nuno Dos Santos zelf.

De fabriek gaat aan! Kapitaal openingsweekend op 5, 6 en 7 april
Kapitaal is een nieuw verbindingsplatform voor de creatieve industrie, gerund door een groep van vijftien jonge creatieven. Op de eigen locatie aan de Plompetorengracht 4, waar eerder het Grafisch Atelier Utrecht en het CBKU zaten, komen zeefdruk, workshops, exposities, werkplekken, winkel, talkshows en feestjes samen. In het weekend van 5, 6 en 7 april opent Kapitaal met een weekend vol festiviteiten. Op vrijdagavond zal 'Melvin the Machine' van HEYHEYHEY om 17.00 uur het festival aanzwengelen. Er worden live posters gedrukt, er zijn dj's en er is soep. Zaterdag en zondag gaat het festival verder. Met onder andere de opening van de winkel, instore optredens van APRIL, Helberg en Wolves Dressed in Sheep, een typografische pingpong-battle, nog meer ontwerpers die live werk maken, nog meer dj's, workshops en een filmavond. Bekijk het blokkenschema. Zoals ze zelf zeggen: “de fabriek gaat aan!”

Cross Culture Festival 2013: Fresku, Skip&Die, DJ Shadow en Bombay Showpig
Cross Culture is een tweedaags cross-over festival met muziek, dans, visuals, graffiti, workshops en skate-demonstraties in het Utrechtse Griftpark. De line-up ziet er veelbelovend uit. Op zaterdag 13 juli kun je onder andere kijken naar Fresku, Skip&Die, DJ Shadow, Bombay Showpig, DJ Kypski en Boemklatsch Equalizer. Zondag staan Arts the Beatdoctor, La Boutique Fantastique, DJ DNA op het programma. Beide dagen zijn er demonstraties van Ill Skill Squad, Straat XL, DoxMoves, Skatedemo’s, DJ School Utrecht en is er een randprogramma van Vers Vermaak (o.a. Ruilhuisje en Silent Disco). Het festival wordt gehost door Pax.

The Mrs. op zoek naar nieuwe bassist(e)
Na 33 optredens, een EP en een optreden tijdens Club 3voor12/Utrecht, gaat bassist Sjoerd Tieleman The Mrs. verlaten. Op 30 april speelt de band samen met Tieleman nog een laatste Koninginedagshow . En nu? The Mrs. zoekt een nieuwe bassist. Of bassiste. Want ze discrimineren positief op vrouwen. Uit de functieomschrijving: “maar als je een goeie bassistman bent, ben je ook welkom. Met drie vrouwen in een band. Nieuwe songs schrijven. Lijkt het je wat? Ben of ken jij onze nieuwe motor die we eerder zachter dan harder moeten zetten? Heb jij die vette sound? Of de sound die we volgens jou juist nodig hebben?” Geïnteresseerd? Stuur je cv/demo’s/filmpjes/foto’s etcetera naar themrs@live.nl.

Festival In Vervoering geeft preview in NUtrecht
Op de Facebook-pagina van In Vervoering werden we opgeroepen om de avond van 12 april in de agenda te zetten. Verder geen informatie. Maar podiuminfo.nl wist vanochtend te melden dat het festival op die dag een voorproefje geeft in NUtrecht, de creatieve ruimte naast dB’s, waar in juni vorig jaar ook een aantal optreden van de toenmalige club-editie plaatsvonden. Op die 12e van april zullen verschillende artiesten optreden. De reguliere editie van het ‘intiemste en mobielste festival’ van de provincie Utrecht vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 augustus. Zoals elk jaar staan muziek, theater, kunst en literatuur op het programma van het gratis festival.

Finale van EUtropia in Tivoli
Op 14 april beleeft het internationale ROOTS & ROUTES project ‘EUtropia’ zijn finale in Tivoli. Ter gelegenheid van de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht geven vijftig jonge artiesten uit negen Europese landen een multidisciplinaire performance, met als thema de Toren van Babel. De voorstelling bestaat uit dans, (live)muziek, visuals, spoken word en theater, en vertelt het verhaal over de menselijke aard. EUtropia reist sinds 2011 door verschillende Europese landen en wordt in elk land verder ontwikkeld en gecreëerd. In Nederland zullen onder andere zangeres Shirma Rouse en gitarist/producer Alvin Lewis aan het begeleidingsteam toegevoegd worden. Voorafgaand aan de show in Tivoli, verzorgt de Franse sensatie Crazy Car het voorprogramma. Pop-up shows van deze dansact in, op, onder, over en naast een auto zijn op zaterdag 13 en zondag 14 april in het centrum van Utrecht te vinden.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht