Bevrijdingsfestival Utrecht 2013 playlist Bevrijdingsfestival Utrecht 2013 playlist

Stel aan de hand van de playlist je eigen programma samen of laat je leiden door onze tips

, Tekst: Wouter Bal

Bevrijdingsfestival Utrecht 2013 playlist

Stel aan de hand van de playlist je eigen programma samen of laat je leiden door onze tips

Tekst: Wouter Bal ,

Nog een weekje tot we vieren dat 68 jaar geleden de Duitsers capituleerden en de Tweede Wereldoorlog in Nederland eindigde. Zondag 5 mei vindt ter ere van die vrijheid weer het Bevrijdingsfestival Utrecht plaats in Park Transwijk. Verspreid over meerdere podia zullen een keur aan artiesten hun opwachting maken en 3voor12/Utrecht zal ter plekke aanwezig zijn om verslag te doen. Om alvast in de stemming te komen hebben we een playlist gemaakt van de acts die zullen optreden. Daarnaast geven we nog wat tips om ervoor te zorgen dat je een mooie en muzikale zondag zult beleven.

Het is de organisatie van Bevrijdingsfestival Utrecht weer gelukt om een leuk en gevarieerd programma in elkaar te zetten. Zo kun je gaan kijken naar de Hip Hop van Fresku en The Coup, lekker mee te brullen met de klassiekers van Het Goede Doel of speciaal naar de mannen van Chef’s Special komen die als 'Ambassadeurs van de Vrijheid' het festival per chinook helikopter aan zullen doen. Nog geen idee welke optredens je wil gaan bekijken? Beluister dan onze playlist in Spotify.

Daarnaast hebben we ook nog een aantal tips voor wie van de geijkte paden durft af te wijken. Het zou zo maar eens kunnen lonen om al vroeg aanwezig te zijn, want als eerste act op het Rabobank Vrede van Utrecht podium staat namelijk Roos Rebergen (van Roosbeef), die samen met het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) een aantal nummers gecomponeerd heeft. Het ziet ernaar uit dat dit een bijzonder begin van de dag zal worden. Maar heb je liever iets stevigers? Ga dan vooral naar John Coffey op het Sena Talent Stage. Deze band staat bekend om hun energieke live shows en niet voor niets wonnen ze afgelopen december de 3voor12/Utrecht Award voor beste Utrechtse live-act. Verder is er moddervette Soul uit Spanje; is dat eigenlijk wel mogelijk? The Excitements bewijzen van wel. Zodra de uit Mozambique afkomstige zangeres Koko-Jean Davis haar mond opendoet, sta je namelijk binnen de kortste keren te dansen alsof de jaren zeventig nooit voorbij zijn gegaan. Tenslotte een portie rammelende garagepop van Mozes & The Firstborn om uiteindelijk de dag mooi af te sluiten met de folkpop van Mister & Mississippi.

Bekijk hier het volledige programma van het Bevrijdingsfestival Utrecht 2013.


Te zien: Bevrijdingsfestival Utrecht met o.a. Chef’s Special, Fresku, Het Goede Doel, Maison du Malheur en The Coup, zondag 5 mei vanaf 13.00 uur @ Park Transwijk, Utrecht

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht