3voor12/Utrecht Selecteert: Adam & The Relevants 3voor12/Utrecht Selecteert: Adam & The Relevants

Pakkende en puntige indierock van Adam Quann

, Tekst: Niels Spinhoven

3voor12/Utrecht Selecteert: Adam & The Relevants

Pakkende en puntige indierock van Adam Quann

Tekst: Niels Spinhoven ,

3voor12/Utrecht zoekt elke maand binnen de grenzen van de provincie Utrecht naar nieuw talent. Binnen die grenzen vinden we dit keer de bandleden die frontman Adam Quann complementeren: Adam & The Relevants. Geen toeval, want deze maand brengen de heren eindelijk hun EP uit tijdens een speciale releaseparty in Utrecht.

Adam Quann begon zijn muzikale carrière als singer-songwriter en nam zijn eerste plaat in de stad op waar hij destijds woonde: Utrecht. Net zoals de muziek van Adam & The Relevants, ademt het solowerk van Quann iets schijnbaar achteloos. Denk aan de eerste twee platen van The Shins, voordat James Mercer veel te hoge opnamebudgetten kreeg toegewezen. Quanns stem kent die typische britpopsneer. In ‘Sunshine’ zigzagt een orgeltje tussen de atypische gitaarakkoorden van Quann door, terwijl er rare koortjes galmen en pianonoten in het rond dwarrelen.

The Relevants komen in beeld als Quann muzikanten zoekt om zijn solowerk live uit te voeren. De nieuwe band wordt meer dan een begeleidingsband. In 2012 besluit Quann om samen met Erik Bruil (gitaar/toetsen), Guus Benneker (bas) en Nigel Slaa (drums) nieuw materiaal te schrijven, waarvan zes songs de EP VI haalden, die eind april verschijnt. Onlangs gaf de band al een voorproefje op de EP in de vorm van het pakkend puntige 'Kissing Kings'. Weer dat achteloze, weer die sneer. En dit keer verpakt in een fijne mid-fi garagebandsound.

Pim van de Werken schijnt de EP met één hand te hebben gemixt. De andere arm zwaaide met gebalde vuist ritmisch door de lucht. Dat wekt verwachtingen, niet? Kom mee beoordelen of die worden waargemaakt op donderdag 25 april. Dan staan Adam & The Relevants op het podium van dB’s tijdens de Club 3voor12/Utrecht. Ze delen het podium met Amber Arcades en meer andere verrassende, nieuwe acts.

O ja, en het is gratis. Dus zien we je daar. 25 april, dB’s. Toch?

Te zien: Adam & The Relevants is, naast Amber Arcades en anderen, te zien tijdens Club 3voor12/Utrecht, donderdag 25 april 2013 @ dB’s. Adam & The Relevants staat ook in de halve finale van Clash of the Titans op vrijdag 12 april 2013 @ ACU en doet op donderdag 4 april een gratis try-out in de Spiegelbar van Tivoli.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht