Weekagenda week 39

Club 3voor12/Utrecht, favoriete videoclips van 3voor12, Rosa Ensemble, Esmerine, Oktoberfest, DUMDUM, Trekhaak gezocht

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We hebben weer een gevarieerd lijstje met muzikale tips voor deze week. We beginnen op donderdag met de eerste editie van dit seizoen van onze eigen Club 3voor12/Utrecht. Ook op donderdag, laat 3voor12 in Theater Kikker zien wat volgens hen de hoogtepunten zijn van de Nederlandse videoclipgeschiedenis. Feesten doe je op zaterdag bij Stekker Oktoberfest en bij de allerlaatste DUMDUM. En we moeten zeker het optreden noemen in dB's van het Canadese Esmerine, met leden van Godspeed You Black Emperor en Thee Silver Mt. Zion. Omdat er in de zaal al een ander optreden is, speelt de band in de intieme Oefenruimte 1.

Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: Freez, Panc en La Corneille
Wanneer: donderdag 27 september 2012 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: entree is gratis
 
Waarom: Na een korte zomerstop is Club 3voor12/Utrecht weer helemaal terug! Deze editie bevat zelfs een primeur, en wel van de van naam veranderde band La Corneille (voorheen Guy Corneille). Ook aanwezig zijn 3voor12/Utrecht Selecteert Freez, nederpopband Panc en DJ Nederklinker Conjo. Een mooi feestje om het nieuwe seizoen te starten!
 
 
Wat: Favoriete videoclips van 3voor12 op Nederlands Filmfestival
Wie: clips van o.a. zZz, C-mon & Kyspki, De Jeugd Van Tegenwoordig en Bart Constant
Wanneer: donderdag 27 september 2012 (20.00 uur)
Waar: Theater Kikker
Schade: € 9,-
 
Waarom: Op donderdagavond 27 september is in Theater Kikker de Favoriete Videoclipavond van 3voor12. Op uitnodiging van het Nederlands Filmfestival laten Afzien-samensteller Stephan van Peursem en 3voor12-eindredacteur Willem van Zeeland zien wat volgens 3voor12 de hoogtepunten zijn van de Nederlandse videoclipgeschiedenis. Lees meer over de clipavond.
 
 

Wat: Landschap der Nederlandse Volksmuziek (deel 2)
Wie: Rosa Ensemble
Wanneer: vrijdag 28 september 2012 (20.30 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 10,-
 
Waarom: Vrijdag gaat in de intieme Kargadoor de nieuwe voorstelling van het Rosa Ensemble in première: Landschap der Nederlandse Volksmuziek (deel 2). Daarin gaat het ensemble terug gaan naar de basis: het kleine, het intieme en het muzikale. Componisten Wilbert Bulsink, Floris van Bergeijk, Jeroen Kimman en beeldmaker Mike Rijnierse laten zich inspireren door het informele en onpretentieuze gegeven van de volksmuziek.
 
 
Wie: Esmerine (Canada) + Homemade Empire
Wat: broken chamber music en/of modern klassiek
Wanneer: zaterdag 29 september 2012 (21.00 uur)
Waar: dB’s, ruimte 1
Schade: € 5,-
 
Waarom: Bevestigingen op het aller-, allerlaatste moment zijn vaak de meest bijzondere. Zo ook deze, want het Canadese gezelschap Esmerine telt leden van Godspeed You Black Emperor & Thee Silver Mt. Zion. dB's moest zich wel in bochten wringen, want ze wijken uit naar Oefenruimte 1. Dat betekent beperkte capaciteit dus reserveren (via 030-2938209) is van harte aanbevolen! Oh ja; en de muziek? Bij dB's noemen ze het broken chamber music en/of modern klassiek, met een hoofdrol voor de cello en tal van andere klassieke instrumenten. Support komt van de Utrechtse singer-songwriter Bart de Kroon aka Homemade Empire. Volgende maand presenteert Bart nieuw materiaal in Zaagmolen de Ster. Nu alvast een voorproefje!
 
 

Wat: Stekker Oktoberfest
Wie: o.a. Michel de Hey, Eric de ManAron Friedman en Pitto
Wanneer: zaterdag 29 september 2012 (16.00 uur)
Waar: HAL16
Schade: € 15,- (+ € 1,- fee)
 
Waarom: Een nieuw feestje van de mensen van Vers Vermaak. Op zaterdag 29 september toveren ze de Utrechtse HAL 16 om in een heus Oktoberfest. Hoewel je voor een goed feestje nooit echt een reden hoeft te hebben, is in dit geval de ongewenste komst van het herfstseizoen de aanleiding (astronomisch begin 22 september). Behalve een line-up die o.a. bestaat uit Michel de Hey (vier uur lange set), Eric de ManAron FriedmanWalter Wunderbar und seine DDR Klappers en Pitto zijn er Bratwurst Happen, Sanne's Drankorgel en BuchstaBIERen. Het feestje begint om 16.00 uur en eindigt om 4.00 uur. Entree is € 15,- (excl. fee € 1,-).
Meer informatie vind je op de website van Vers Vermaak.
 

Wat: Allerlaatste DUMDUM
Wie: o.a. Boemklatsch, Dem Slackers, TWR72, Kypski, Pretty Young Trouble, Krampfhaft, Baskerville
Wanneer: zaterdag 29 september 2012
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 9,-
 
Waarom: Na vijf mooie jaren met ruim 60 feesten, houdt DUMDUM op te bestaan. De DUMDUM Finale vindt op zaterdag 29 september plaats, met een 'all star' line-up: de fijnste Nederlandse dj's die al eerder bij DUMDUM op bezoek kwamen, zoals Dem Slackers, TWR72, Kypski, Pretty Young Trouble, Krampfhaft, Baskerville en natuurlijk Boemklatsch.
Als herinnering aan vijf jaar DUMDUM is er een 150 pagina's tellend fotoboek gemaakt. Naast foto's van Roel Determeijer en artwork van Bas Koopmans, bevat het boek interviews met onder andere dj's en DUMDUM fans. Achterin zit een mix cd gemaakt door Boemklatsch: vijf jaar DUMDUM in ruim 60 tracks, samengevoegd in één mix! De eerste 500 bezoekers van de DUMDUM Finale krijgen het boek uitgedeeld!!!


Wat: Trekhaak gezocht! Een theatrale roadmovie
Wie: Tjerk Ridder, Matthijs Spek en Peter Bijl
Wanneer: zondag 30 september 2012 (15.00 uur)
Waar: Centrale Bibliotheek
Schade: niks

Waarom:
In 2010 liftte Tjerk Ridder met zijn teckel Dachs, zijn gitaar en journalist en voormalig 3voor12/Utrecht-hoofdredacteur Peter Bijl vanuit Utrecht naar Istanbul, ... met een caravan, maar zonder auto. Ze zochten mensen om de caravan achter hun auto te haken en zo steeds dichter bij hun doel te komen. Als tegenprestatie hielpen ze mensen hun dromen waar te maken. Geïnspireerd door de ervaringen onderweg ontstond de multimediale voorstelling: 'Trekhaak gezocht!' De voorstelling prikkelt en inspireert; het gaat over buiten de lijnen denken en laat zien dat er meer mogelijk is dan je ooit van te voren zou kunnen bedenken.