Club 3voor12/Utrecht presenteert: eerste editie van het nieuwe seizoen!

Club 3voor12/Utrecht trapt af met La Corneille, Freez, Panc en Nederklinker Conjo

Tekst: Marije Rademaker ,

Na een korte zomerstop is de Club 3voor12/Utrecht weer helemaal terug! Deze editie bevat zelfs een primeur, en wel van de van naam veranderde band La Corneille (voorheen Guy Corneille). Ook aanwezig zijn rapper Freez, nederpopzanger Panc en DJ Nederklinker Conjo. Een mooi feestje om het nieuwe seizoen te starten!

La Corneille

Sinds het winnen van zowel The Clash Of The Titans als de Utrecht Popprijs is Guy Corneille een graag geziene gast op veel Utrechtse podia. Wat aanvankelijk begon als een soloproject is inmiddels een driemansformatie met Guy aan het roer. Onder de nieuwe naam La Corneille presenteert het drietal op de Club hun nieuwe EP, die anders dan Guys solowerk volzit met stuwende drums, huilende toetsen en een grauwende elektrische gitaar. Bij 3voor12/Utrecht zijn we nooit vies van een primeurtje.

Freez

De uit Nieuwegein afkomstige rapper Freez komt nog dit jaar met een album dat de opvolger wordt van zijn in 2011 verschenen EP '8.6ies'. Zijn bezwerende, hese stem en de melodieuze baslijnen in zijn beats zijn kenmerkend voor zijn sound. Freez maakt onderdeel uit van de Fakkelteitgroep, het hiphopplatform waar ook Typhoon, Boef en de Gelogeerde Aap en de Fakkelbrigade bij zijn aangesloten.

Panc

Panc is een pseudoniem van gitarist Gijs Batelaan.  Het album 'Sowieso' dat eerder dit jaar verscheen is tot de nok toe gevuld met kleine Nederpopsongs. Een vergelijking met Spinvis of Doe Maar ligt op de loer, maar doet geen recht aan de veelzijdigheid van de deze plaat. We horen namelijk alles, van hiphopbeats en trance-synths tot steelguitars, een wurlitzer en de surfsounds van Dick Dale. Panc is wellicht iets teveel ’van alles wat’ om het grote publiek te kunnen bekoren. Bij Club 3voor12/Utrecht verwelkomen we hem met open armen..

Nederklinker Conjo

In het café streelt RouletteFM DJ Nederklinker Conjo onze oren met zijn chauvinistisch muziekcollectie. Muziek uit alle genres komt voorbij, maar de tracks hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal van eigen bodem.

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met La Corneille, Freez, Panc en Nederklinker Conjo, donderdag 27 september 2012 @ dB's, Utrecht. De entree is gratis.