Kort Utrechts Popnieuws Week 42

Met Lost Bear, Homemade Empire, Sunday Sun, Wicked Wednesday en Tres Hombres, Tres Guitarras.

Tekst: Marc van der Laan ,

De redactie van 3voor12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een propvolle editie met nieuws over onder meer Lost Bear, Homemade Empire, Sunday Sun, Wicked Wednesday en Tres Hombres, Tres Guitarras.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Sunday Sun bij 1 uur service
Iets meer dan 48 uur na de uitverkochte EP-release in EKKO stond Sunday Sun in de studio van Miranda van Holland om deel te nemen aan de 1 uur-service van Xnoizz-radio. De mannen moesten binnen een uur een nummer schrijven, waarvan de titel door een luisteraars is bedacht. Het fijne resultaat, ‘One Way Ticket’, staat hieronder.


Lost Bear
Op donderdag 1 november komt Lost Bear met nieuw werk naar buiten. Op de 12” Shingolai – alleen te krijgen op doorzichtig vinyl! - laten de beertjes een iets meer gepolijst geluid én meer liedjes horen. Hoe dat live uitpakt kun je zelf zien op zaterdag 10 november, bij de presentatie in de Vechtclub. Als voorproefje kun je nu al kijken naar de video van Science.


Homemade Empire

Nog een langverwachte nieuwe release is het tweede album van Homemade Empire, het singer-songwriter alter ego van Bart de Kroon. Net als voorganger A Briljant Window Niche heeft De Kroon ook Defenestration bijna helemaal in zijn eentje opgenomen. De productie was wederom in handen van Menno Bakker. Op zaterdag 27 oktober presenteert De Kroon zijn album in Houtzaagmolen De Ster. Voor de presentatie heeft hij ook vrienden Pien Feith en Wouter van Veldhoven uitgenodigd. Entree is gratis!


DJ DNA – I Wanna Be (funky)

I Wanne Be (funky) is de nieuwe video van DJ DNA en tweede track van zijn album The Sum of the Sound. In de video hebben DNA en Pax een klein feestje dat uitgroeit tot een block party onder een brug. De clip bevat ook een paar kleine stukjes van DNA’s albumrelease bij Kytopia, dus misschien kun je jezelf nog spotten.


Wicked Wednesday
Vijf studenten van de opleiding Kunst en Economie van de HKU organiseren onder de naam Wicked Wednesday vier avonden in Stairway to Heaven. De muziek tijdens de vier edities bestaat uit pop en jazz, en wordt verzorgd door studenten van het Utrechts Conservatorium. De eerste editie vindt plaats op woensdag 24 oktober van 21.30 tot 23.00 met optredens van Erik Brouwer en Thijs Klein Duo en het Panos Illiou Ensemble.

Tres Hombres, Tres Guitarras: singer-songwriters on tour
Op 22 oktober 2013 vindt in Cafe De Stad in Utrecht om 20.00 uur de kick-off plaats van Tres Hombres, Tres Guitarras, een rondreizende package tour van singer-songwriters die in de maanden januari, februari en maart een reeks Nederlandse zalen en muziekcafés zal aandoen. Het concept is eenvoudig: drie acts op een avond spelen elk een akoestische set van 30 minuten. Het kunnen solo optredens zijn, maar ook in (akoestische) bandbezetting. Het doel is om een uiteenlopend scala aan acts die onder de noemer singer-songwriter te vangen zijn onder de aandacht te brengen. Er zal steeds een lokale act gekoppeld worden aan twee acts uit andere delen van het land, om zo te kunnen profiteren van elkaars netwerk en fanbase.  Het startsein wordt gegeven door Stephen Wings & The Regulars, Alex Akela en Walker Diver uit Utrecht. De toegang is gratis. De tourdata zullen in de komende maanden bekend worden gemaakt op de website en op de facebookpagina.

Nieuwe programmareeks: EKKO Talks
Tijdens de Culturele Zondag van 28 oktober start EKKO met een nieuwe programmareeks EKKO Talks, een live talkshow. In het kader van het thema Jong, Jonger, Jongst wordt gepraat met jonge filosofen, schrijvers en muzikanten over hun generatie, de tijd die hen vormt en de generatie die hen voorging tijdens het programma Talkin' 'bout my generation. Tijdens dit programma zijn er ook optredens van Scram C Baby en Palio Superspeed Donkey.

Nieuw jazzreeks in ‘nieuw’ Mirliton Theater
U Jazz start een nieuwe jazz- en improvisatiereeks 'in de club' in het Mirliton Theater, in Hoog Catherijne. In de jaren zeventig werd nog veel in dit theater gespeeld maar het is daarna in onbruik geraakt. Na circa twintig jaar van leegstand of ander gebruik is het theater afgelopen week helemaal in de oude stijl heropend. Op 16 november verzorgt het Hologram Quintet van Marzio Scholten de start van de nieuwe reeks. Bekijk hier de reportage van duic.nl over de opening van het Mirliton Theater.


Kunstbende zoekt jonge creatieve helden voor editie 2013
Heb je interesse in dans, DJ, expo, fashion, film & animatie, muziek, taal of theater & performance en ben je ook nog eens tussen de 13 en 18 jaar oud? Schrijf je dan nu in voor Kunstbende en misschien win jij wel één van de voorrondes en sta je zaterdag 29 juni op het podium van de Melkweg tijdens de landelijke finale. In 2013 wordt Kunstbende voor de 23ste keer georganiseerd. De dertien regionale voorrondes vinden plaats in maart, april en mei. De winnaars van deze voorrondes plaatsen zich voor de finale van Kunstbende op 29 juni. Het thema van Kunstbende 2013 is ‘Helden’. Inschrijven kan via http://www.kunstbende.nl.

Geen Daden Maar Woorden festival op zaterdag 3 november
Geen Daden Maar Woorden Festival is het festival van de hedendaagse letteren. Tijdens het festival wordt het publiek getrakteerd op een stortvloed aan experimentele voorstellingen, beroemde auteurs, jong schrijftalent, en muziek en film- en theaterproducties. Voorstellingen vinden deze derde editie niet alleen plaats in hoofdlocatie Theater Kikker, maar ook in alternatieve festivallocaties zoals een goed verborgen werfkelder, lunchroom en kledingzaak. Op het programma staan onder andere de filmpremière van Aan een ruimtevaarder met Marjolijn van Heemstra, Circus Treurdier, Esther Gerritsen, Hanneke Hendrix, Murat Isik, Arthur Japin, Kamagurka, Ernest van der Kwast, Joke van Leeuwen, Vincent Van Meenen, Manon Uphoff en de spannende horror-kitsch theatervoorstelling Kom je op ons partijtje? gespeeld door Club Silenzio. Muziek is er van AFKA, Janne Schra, Auke Hulst en De Meisjes en Maartje Wortel & Anne Soldaat, waarbij Maartje leest en Anne speelt. Aanvang is 19.30 uur. Tickets kosten € 15,- en zijn te krijgen via gdmw.nl en Theater Kikker (kassa en online).