3voor12/Utrecht Awards 2012 komen er aan!

Awards Gala op 15 december met onder andere Skiggy Rapz

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Langzaam maar zeker naderen we het einde van het jaar. Dat betekent dat het ook weer bijna tijd is om de felbegeerde 3voor12/Utrecht Awards uit te reiken. Tijdens het Awards Gala op 15 december blikken we terug op het Utrechtse muziekjaar 2012 en zullen de meest opvallende Utrechtse artiesten beloond worden.

Net als vorige jaren zijn er Awards te vergeven in de volgende categorieën:

  • meest veelbelovende artiest,
  • beste muzikant,
  • beste album,
  • beste live-act
  • beste Utrechtse initiatief/platform.

Een speciaal geselecteerde nominatiecommissie buigt zich over een shortlist per categorie, waarna een deskundige jury haar definitieve oordeel zal vellen. Maar de avond blijft niet alleen tot een prijzenregen beperkt. Verschillende spraakmakende optredens zullen het gala omlijsten. 3voor12/Utrecht trekt voor deze avond alles uit de kast om een mooie line-up te garanderen. De eerste naam kunnen we alvast bekend maken: niemand minder dan de goeroe van Engelstalige hiphop, Skiggy Rapz!

Nog voor de officiële release van, en clubshow rondom het nieuwe album Satellites, laat Skiggy tijdens de Awards zien waarom hij in 2003 de Grote Prijs won, producties maakte voor grote commerciële merken, opgepikt werd door MTV, een showcase heeft gedaan op SXSW en supports deed voor internationale grootheden als Nas, KRS-One, Kanye West. Nou ja, goeroe dus...

5 oktober kwam de eerste single van het nieuwe album uit, getiteld ‘Circle Round’. Hierop laat Skiggy zien hoe Skiggy het beste rolt: Met een heldere en eigenzinnig flow en een refreintje dat nog dagen rondzingt in je hoofd. Check de clip hier of in december in EKKO!

Wil je er zeker van zijn dat je er straks bij bent, koop hier dan vast je kaartje voor een luttele vijf euro! Aan de deur van EKKO kun je er 3 voor 12 kopen.