3voor12/Utrecht Selecteert: The Fire Harvest 3voor12/Utrecht Selecteert: The Fire Harvest

‘Supergroep’ presenteert EP tijdens speciale Hollandse Nieuwe editie

, Tekst: Niels Spinhoven

3voor12/Utrecht Selecteert: The Fire Harvest

‘Supergroep’ presenteert EP tijdens speciale Hollandse Nieuwe editie

Tekst: Niels Spinhoven ,

Elke maand selecteert 3voor12/Utrecht een interessante band of artiest uit de provincie Utrecht. Met de bekendmaking van de line-up van het Club 3voor12/Utrecht Hollandse Nieuwe podium van Le Guess Who? pakweg twee weken geleden, kan de benoeming van de Selecteert....van november geen echte verrassing meer zijn. Niettemin is het hierbij officieel: de Selecteert...van deze maand is The Fire Harvest.

The Fire Harvest bestaat uit vier bekende gezichten uit de Utrechtse gitaarscene. Concreter: de band is Gerben Houwer (We vs Death), Bart Looman (Audiotransparent), Jacco van Elst (This Leo Sunrise) en Gibson Houwer (Lost Bear). De opnames van hun eerste zeven nummers tellende EP zijn afgerond, maar de band houdt de resultaten hiervan grotendeels nog in huis tot de release op 29 november. Dan gaan de tracks op verschillende manieren de wijde wereld in; waaronder op cassettebandjes. Deze gelimiteerde editie van 50 exemplaren zal gelukkig wel met een walkman worden geleverd.

Als tipje van de sluier verscheen eind oktober het nummer ‘Secret Holy Place’, begeleid door een videoclip die werd opgenomen in de straten van een Frans dorpje. Luisterend naar dit representatieve nummer krijgen omschrijvingen als folk-noir, slowcore en door de band zelf genoemde referenties naar bands als Songs: Ohia en Timesbold betekenis. De sfeer van de track is donker en dreigend, het tempo slepend en aan conventionele songstructuren lijkt The Fire Harvest hier geen boodschap te hebben. Dat je weet wat je te wachten staat.

Zoals gezegd speelt The Fire Harvest op donderdag 29 november tijdens de speciale Club 3voor12/Utrecht, Hollandse Nieuwe editie in dB’s. En nivelleren lijkt dan weer helemaal hip, Club 3voor12/Utrecht heeft nooit onderscheid gemaakt tussen arm of rijk. Toegang = gratis. Zegt het voort en komt in grote getalen!

The Fire Harvest e.a. tijdens Club 3voor12/Utrecht Hollandse Nieuwe editie, 29 november 2012 @ dB’s, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht