Weekagenda week 22 Weekagenda week 22

Club 3voor12/Utrecht, I Am Oak, Josbros, Drive Like Maria, Glass Promises, Dag van het Park

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 22

Club 3voor12/Utrecht, I Am Oak, Josbros, Drive Like Maria, Glass Promises, Dag van het Park

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Dat was een lekker maandje met al die festivals maar een gewoon weekend is ook wel een keer fijn. Nog geen idee waar je naartoe gaat? Check dan de weekagenda.

Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: I Kissed Charles, The Mrs., Daily Bread, Nosoyo
Wanneer: donderdag 31 mei 2012
Waar: dB’s
Schade: niks

Waarom: Aankondiging hier en video hieronder. Wordt wederom leuk. Je weet toch?


Wie: I Am Oak + Luik
Wat: melancholische folk goes slowcore
Wanneer: donderdag 31 mei 2012
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12

Waarom:
Beste-songwriter-uit-Utrecht-presenteert-nieuw-met-band-opgenomen-album!


Wie: Josbros, Freez, JeBroer en veel anderen
Wat: hiphop
Wanneer: vrijdag 1 juni 2012
Waar: Theater de Kom, Nieuwegein
Schade: € 7,50

Waarom: Op 1 juni presenteert de Nieuwegeinse hiphopper Josbros zijn debuut-EP ‘DitIsJosbros’ in de kleine zaal van het spiksplinternieuwe Theater De Kom. Onlangs bracht Josbros al een eerste videoclip uit bij het nummer ‘Vaardige Praat’. Dat nummer staat ook op Breek Brood Vol.1, een verzamelalbum dat onder leiding van rapper en labelbaas Jiggy Djé werd uitgebracht door de hiphoptak van de Herman Brood Academie. Nu is Josbros er klaar voor om het grote publiek te laten zien wat hij in huis heeft met zijn eerste EP. Hij neemt een hele lading bevriende gastrappers mee: Staxx, de Nieuwegeinse trots Freez van de Fakkelteitgroep, DJ Benjur, en Noureddine O en Jebroer van collectief Nouveau Riche. Feestje!


Wie: Drive Like Maria + The Prospects
Wat: Stoner / harde rock
Wanneer: vrijdag 1 juni 2012
Waar: EKKO
Schade: € 10
 
Waarom: Na het verschijnen van debuutalbum Elmwood heeft Drive Like Maria bijna onafgebroken getourd. Geen wonder dat ze eind 2010 even helemaal uit beeld verdwenen om te kunnen werken aan het tweede album. ‘Drive Like Maria is iets meer dan twee weken geleden verschenen en bevestigt de reputatie van de Belgisch/Nederlandse band die inmiddels is uitgegroeid tot een viertal. Nog meer harde, strakke, groovende rock in de stijl van Triggerfiner en Queens of the Stone Age.
 
 
Wie: Glass Promises + Berlin City Lights
Wat: singer-songwriter en loungy piano
Wanneer: zaterdag 2 juni 2012
Waar: City Campus Max (reserveren verplicht)
Schade: € 3,50

Waarom: Zaterdag 2 juni geven de Duitse singer-songwriter Glass Promises en het Nederlandse lounge-project Berlin City Lights een huiskamerconcert in City Campus MAX in Utrecht. Glass Promises is het nieuwe side-project van de Duitse muzikant Maximilian Küchenmeister. Normaal staat hij op het podium met Shake The Pagoda Tree, dat snoeiharde en technische death metal mengt met beatdowns en keyboardloopjes. In Utrecht staat hij echter met zijn nieuwe singer-songwriterproject.
De Utrechtse eenmansband Berlin City Lights maakt muziek voor fans van Port Blue, Moby, Air, Múm, Seagulls en The Postal Service. Als meesterbrein achter Haribo Macht Kinder Froh ging Erwin van Ekeren heel Europa door. Zijn nieuwe project kent geen breakdowns of electro beats maar loungy muziek waarbij de focus voornamelijk op de piano ligt. Vanwege de beperkte capaciteit is reserveren bij organisator Smithfoodgroup verplicht: reserveren@smithsfoodgroup.com


Wat: Dag van het Park
Wie: Karma’s Lab en Lefties Soul Connection
Wanneer: zondag 3 juni 2012
Waar: Wilhelminapark
Schade: nada

Waarom: Tijdens de Dag van het Park laten tien Utrechtse parken zich van hun beste kant zien. Laat je je komende zondag verrassen door de natuur in de stad en door het gevarieerde aanbod aan activiteiten, dan word je in het Wilhelminapark ook nog eens vergast op optredens van Grote Prijs van Nederland kwartfinalist Karma's Lab en Lefties Soul Connection. Die laatste band zette vorige week Festival aan de Werf nog in vuur en vlam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht