Weekagenda week 19 Weekagenda week 19

Johnny Dowd, Grote Prijs, Royal Baths, Lo Friday, Symphonica Elektronica, Shaking Godspeed, Hot Sauce, Greg Haines

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 19

Johnny Dowd, Grote Prijs, Royal Baths, Lo Friday, Symphonica Elektronica, Shaking Godspeed, Hot Sauce, Greg Haines

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week een bomvolle agenda. We hebben zo veel binnengekregen, dat we geprobeerd hebben een redelijke selectie te maken. Lees hier welke optredens de schifting hebben overleefd, en doe er je voordeel mee. Het wordt in ieder geval weer een mooie muzikale week!

Wie: Johnny Dowd + The Indoor Park
Wat: Americana
Wanneer: woensdag 9 mei 2012
Waar: dB's
Schade: € 8,-

Waarom: Americana, country-noir, blues 'n roll, rock 'n roots: noem het zoals je wilt. Plak er een label op. Johnny Dowd is een dwarse genie die zich zo uit het hokje wurmt en de boel opschudt. Zijn vorige show in dB's van koud een half jaar geleden was zo goed dat hij bij deze nieuwe tour, ter promotie van zijn nieuwste album No Regrets, is uitgenodigd om op woensdag 9 mei wederom het podium te beklimmen.
Het voorprogramma wordt verzorgd door The Indoor Park uit Utrecht. Akoestisch, maar dan wel met een venijnig punkpop geladen kartelrandje.

Wat: Kwartfinale Grote Prijs van Nederland
Wie: Bodypolitics, Sur Nilsson, Wolf Grey, Joe Madman & the Sidewalkers en The Sidekicks
Wanneer: donderdag 10 mei 2012
Waar: EKKO
Schade: € 7,50 (of € 4,50 in vvk via website Grote Prijs)

Waarom: De inschrijving is gesloten, de publieksstemmen zijn geteld en de jury heeft haar keuze gemaakt. De strijd om de Grote Prijs van Nederland zal in mei en juni in alle hevigheid losbarsten; in totaal maken 105 muzikanten, bands en mc's hun opwachting op podia door het hele land! De eerste kwartfinale in de categorie bands is donderdag 10 mei in EKKO met de Utrechtse muzikanten van Bodypolitics, Joe Madman & The Sidewalkers (Utrecht/Alphen aan de Rijn), Sur Nilsson en Wolf Grey. Daarnaast speelt The Sidekicks uit Oss.
Je kunt overigens stemmen op je favoriete act; online op de website van de Grote Prijs en tijdens de kwartfinale in de zaal. Een zaalstem telt vijf keer (!) zo zwaar als een online stem. De act met het aantal zaal- en online stemmen wint een directe plek in de halve finale. Daarnaast selecteert de jury per muziekcategorie 11 (van de in totaal 18) halve finalisten.

Wie: Royal Baths + APRIL + Thee Spivs
Wat: psychedelische rock, wave en punkpop
Wanneer: donderdag 10 mei 2012
Waar: dB’s
Schade: € 8,-

Waarom: Fijn avondje weer in dB's! Met het Amerikaanse Royal Baths, dat gruizige psychedelische rock maakt die ook refereert aan Ty Segal, Fresh & Onlys en Sic Alps. Nice! Waverockers APRIL kennen we natuurlijk; zij zijn voor het eerst in Utrecht te zien met een echte drummer. Het Britse Thee Spivs maakt puntige punkpopsongs in de divisie van the Buzzcocks. Alles bij elkaar niet slecht dus!

Wat: Lo Friday
Wie: This Leo Sunrise, Bird en Gareth Davis & Leo Fabriek
Wanneer: vrijdag 11 mei 2012
Waar: De Kargadoor
Schade: € 3,-

Waarom: Een nieuwe editie van Lo Friday is op zich al een goede aanleiding om naar De Kargadoor te gaan. Wanneer country-noir-band This Leo Sunrise dan ook nog eens nieuw materiaal gaat spelen, weten we zeker dat je daar aankomende vrijdag bij moet zijn! Het optreden is de aftrap van de tweeweekse tour die de band naar Zwitserland en Italië brengt. Maar eerst spelen ze op Lo Friday nummers van hun nieuwe album 'spoken'. Deze opvolger van The Boat Ashore is zo goed als af, maar moet volgens de band "nog in het vinyl worden gekrast". Misschien pakken ze na de tour dan nog een keer uit. Ook Bird en Gareth Davis & Leo Fabriek spelen op Lo Friday.

Wat: Symphonica Elektronica Festival 2012
Wie: Dixon (DE), Trentemøller (DK), David August (DE), The Magician (BE), Black Sun Empire, Mike Mago x Riptide, Isis, Henzel & Disco Nova, Manny and More a.k.a. Pitto & Moraalridder en nog veel meer
Wanneer: zaterdag 12 mei 2012 (13.00 - 23.00 uur)
Waar: Haarrijnse plas, Utrecht
Schade: € 36,-

Waarom: Over Symphonica Elektronica kunnen we kort zijn: dit wordt het vetste feestje van dit weekend. In het 3voor12-dossier lees je er alles over.

 

Wie: Shaking Godspeed + John Coffey + E.T. Explore Me
Wat: psychedelische bluesrock, punk/rock ’n roll/garage
Wanneer: zaterdag 12 mei 2012
Waar: De Peppel, Zeist (20.30 uur)
Schade: € 9,- (€ 7,- in vvk via De Peppel of koop je kaartje bij Primera)
 
Waarom: De Achterhoekse psychedelische bluesrockband Shaking Godspeed heeft de opnames van het tweede album 'Hoera' afgerond. Voor frontman Kemkens staat 'Hoera' zonder cynisme en ironie voor een nieuw begin op persoonlijk vlak. Maar de titel is bovenal een reactie op "al het gezellige nationalisme van tegenwoordig". Met de punk/ rock 'n roll van John Coffey en de vette garageband E.T. Explore Me wordt het een lekkere avond. En helemaal fijn wordt het met een V.I.P. arrangement: kijk op de Facebook-pagina van De Peppel voor meer info over de actie en doe mee!
 
Wat: Hot Sauce
Wanneer: zaterdag 12 mei 2012 (vanaf 21.0 uur)
Waar: Café Stockholm, Bemuurde Weerd OZ 40
Schade: niks
 
Waarom: Voor de Utrechters die graag dansen op écht goede muziek kan er nog wel een leuk feestje bij: HOT SAUCE. Een underground soul- & funk-party in Utrecht dus. Ruig en zweterig. Na wat losse feesten houden ze sinds mei 2012 elke tweede zaterdag van de maand residentie in Café Stockholm. Houd de Facebook-pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe edities. KICK IT!
 
Wie: Greg Haines
Wat: gedragen, ruimtelijke muziek op vleugel en piano
Wanneer: zondag 13 mei 2012
Waar: Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301 (16.00)
Schade: € 8,- (Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar -pinnen is NIET mogelijk- en online via Utrechts Uitburo. Moeders mogen gratis naar binnen!)
 
Waarom: Mooie boeking weer door het Muziekhuis Utrecht. Greg Haines is een jonge Engelse muzikant die in Berlijn woont en daar werkt met bevriende muzikanten als Nils Frahm en Peter Broderick. Geïnspireerd door 'minimalisten' als Steve Reich, Philip Glass en Arvo Pärt maakt Haines gedragen, ruimtelijke muziek. Haines speelt vleugel en cello en maakt daar met behulp van elektronica prachtige langzame composities mee. Deze avond laat hij zijn onlangs uitgebrachte derde album 'Digressions' horen, dat door de pers unaniem als meesterwerk wordt onthaald.
En als dit nog niet genoeg reden is om te gaan: neem dan je moeder mee! Moeders mogen op deze 13e mei namelijk gratis naar binnen.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht