Weekagenda week 18 Weekagenda week 18

Sic Alps, Bombay Show Pig, Omar Offendum, Taped On Tour, Harold K, Sonja van Hamel, Ken Stringfellow en Bevrijdingsfestival Utrecht

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 18

Sic Alps, Bombay Show Pig, Omar Offendum, Taped On Tour, Harold K, Sonja van Hamel, Ken Stringfellow en Bevrijdingsfestival Utrecht

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Zaterdag 5 mei vieren we de vrijheid op het Bevrijdingsfestival. Dit jaar doen we daarvan nog uitgebreider verslag dan in voorgaande jaren. Maar voor het zover is kun je deze week nog naar een aantal andere fijne optredens in Utrecht. Check vooral de exclusieve, besloten releaseshow van Bombay Show Pig. Daar kun jij als 3voor12/Utrecht-lezer namelijk bij zijn! Lees snel verder hoe je kans maakt op toegangskaartjes...

Wie: Sic Alps, Space Siren, U.S. Girls
Wat: psychedelische noiseliedjes
Wanneer: woensdag 2 mei 2012
Waar: dB's
Schade: € 8,- (gratis voor Subbacultcha-leden)

Waarom: dB's is vanavond dé stek om de week te breken, want daar staan maar liefst drie supervette acts. Sic Alps maakt fijne liedjes die ze met een psychedelisch garagesausje inkleuren. Net als Odonis Odonis, die vorige week in dB's stonden, is dit duo uit San Francisco een band die over niet al te lange tijd op een groter podium kan staan. Maar ga ze vooral zien! Zeker omdat de support van Space Siren komt. Hun nieuwe album Mr Wagner Please Give Us A Call krijgt unaniem goede kritieken. Rauwe, gruizige, noisy rock in het shoegaze-straatje, maar net als Sic Alps zonder het liedje te verloochenen. De derde band op het affiche is U.S. Girls, rauwe tegendraadse pop met weirde samples van Megan Remy. Gratis voor Subbacultcha-leden!

Wie: Bombay Show Pig
Wat: exclusieve Vulture/Provider release-show
Wanneer: donderdag 3 mei 2012
Waar: ergens in Utrecht
Schade: gratis

Waarom: Bombay Show Pig heeft haar debuutalbum Vulture/Provider opgenomen in broedplaats Kytopia, onder leiding van Simon Akkermans. Het is een mooi plaatje geworden waar van alles in zit: indie, rock, pop, en meer. Producer Akkermans heeft er voor gezorgd dat de band niet uit de bocht is gevlogen, zonder de rauwheid weg te poetsen. Op 3 mei verschijnt Vulture/Provider bij Kytopia Records. Om dat te vieren speelt de band een exclusieve, besloten releaseshow in het oude slagersgildehuis aan de Lange Nieuwstraat 34, vlak naast Museum Catharijneconvent. Een paar 3voor12/Utrecht-lezers kunnen daar bij zijn. Hoe? Stuur nu meteen een mail met je naam naar bombayshowpig@kytopia.com. Zo lang de voorraad strekt!

Vulture/Provider staat tijdelijk op de luisterpaal en het duo vult vanavond ook nog de minuut bij De Wereld Draait Door.
 
Wie: Omar Offendum, Reazun en Omar Soulay
Wat: Omar Offendum en Taped On Tour
Wanneer: vrijdag 4 mei 2012 (vanaf 21.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5,- / € 8,-

Waarom: Benefietshow: Vrede van Utrecht en IKV Pax Christi hebben de Syrisch-Amerikaanse rapper Omar Offendum uitgenodigd voor enkele speciale optredens. Op 3 mei staat hij in The Village Coffee & Music en op 5 mei is hij te zien tijdens het Bevrijdingsfestival. Daar tussenin is hij de headliner van het benefietconcert in EKKO ten bate van Adopt a Revolution: een campagne gericht op vreedzaam verzet in Syrië. Omar Offendum wordt daar vergezeld door MC Reazun en Omar Soulay (beiden bekend van Kyteman's Orchestra). De entree is € 5,-. Via Adopt a Revolution gaat dit bedrag in zijn geheel naar Syrië.

Na 23.00 uur kun je gewoon blijven hangen voor een nieuwe Taped On Tour. Na de december-editie presenteert BMKLTSCH RCRDS vanavond een programma met niemand minder dan Kölsch, Nuno Dos Santos en Mike Mago.

Wie: Harold K. en Benjamin van Vliet / Sonja van Hamel en Ken Stringfellow
Wat: Lente in Rood|Noot
Wanneer: vrijdag 4 mei 2012 (20.00 uur), zondag 6 mei 2012 (15.00 uur)
Waar: Stadserf Rood|Noot, Oude Vleutenseweg
Schade: € 6,- / € 6,-

Waarom: Onder de noemer 'Lente op Rood|Noot' hebben de initiatiefnemers van Rood|Noot een samenhangend programma samengesteld met muziek, literatuur, film, toneel en nog veel meer. Tot en met 25 mei kun je wekelijks van dit alles genieten op het stadserf aan de Oude Vleutenseweg. Deze week zijn Harold K en Benjamin van Vliet neergestreken op Rood|Noot om te werken aan hun muziektheaterproject 'Misschien Morgen'. Een stuk over het eiland waarop ze zich bevinden en over het eiland in hun hoofd. Na een aantal dagen muziek maken en experimenteren geven de twee avontuurlijke liedjessmeden een eenmalig optreden op 4 mei, op Rood|Noot natuurlijk. De vooruitzichten zijn goed: na één dag hadden ze al drie liedjes geschreven!

Hans Heesen is initiatiefnemer van de estafettelezing LeesMEI. Hij viert zijn verjaardag graag met veel mensen, en daarom heeft Heesen een aantal bevriende muzikanten uitgenodigd om op zondag 6 mei een concert op Rood|Noot te geven. Muzikante en ontwerper Sonja van Hamel komt nummers spelen van haar album 'Transcendental Man'. Speciale gast is Ken Stringfellow, bekend van The Posies, R.E.M., Big Start, The Disciplines en ook van zijn onderschatte solowerk.
 
LeesMEI vindt overigens plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei, van 12.00 tot 22.00 uur. 101 verschillende stemmen geven het driedelig gedicht 'MEI' van Herman Gorter een nieuw geluid. Levende muziek is er van Stan Diego.
 
Wat: Bevrijdingsfestival Utrecht
Wie: Nick en Simon, Ali B, Blaudzun, Mr. Polska, Boemklatsch, Bodypolitics, Minus the Tiger, e.a.
Wanneer: zaterdag 5 mei 2012 (vanaf 12.00 uur)
Waar: Park Transwijk
Schade: niks

Waarom: Over het Bevrijdingsfestival Utrecht kunnen we hier kort zijn. In ons dossier vind je alles wat je weten moet. Vanaf zaterdag 5 mei vind je daar ook alle verslagen.
 
Als je overdag nog niet genoeg vrijheid hebt gevierd kun je voor een vette afterparty terecht in De Helling. Onder de noemer Freedom After All kun je daar vanaf 23.00 uur terecht voor een dj-set van Palmbomen (vorig jaar nog sterk op het Bevrijdingsfestival), Freek Fabricius (030303, Swipe) en Michieltjee. Entree is € 9,- maar iedereen die voor vrijdag 4 mei 15.00 uur op aanwezig staat bij dit event komt op een speciale gastenlijst en betaalt slechts € 5,- aan de deur. Lekker toch?
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht