Volledige programmering Stekkerfest 2012 bekend Volledige programmering Stekkerfest 2012 bekend

Kytopia verzorgt vrijdagavond, zaterdag nemen DJ’s Park Voorveldse Polder over

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Volledige programmering Stekkerfest 2012 bekend

Kytopia verzorgt vrijdagavond, zaterdag nemen DJ’s Park Voorveldse Polder over

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De volledige muzikale programmering van Stekkerfest 2012 is bekend. Op het festival, dat dit jaar voor het eerst met een tweedaagse editie komt, staan naast veel dj’s ook een aantal bands. Op vrijdagavond 13 juli verzorgt Kytopia drie concerten van bijzonder dansbare live-acts. Op zaterdag 14 juli krijgen de dj’s een prominente plek op het festivalterrein in Park Voorveldse Polder. Het motto voor dit jaar: alternatieve elektronische muziek met een nieuwsgierig randje.

In april meldden we al dat Stekkerfest, na meerdere verhuizingen, met de Voorveldse Polder een pittoreske nieuwe locatie had gevonden. Tegelijkertijd maakte de organisatie bekend dat het festival in 2012 van één naar twee dagen zou gaan. Met nog bijna twee maanden te gaan, is nu de programmering rond. De vrijdagavond is in handen van Utrechts platenlabel en collectief Kytopia. Dat Vive la Fête op vrijdag op zou treden was al bekend. Kytopia heeft daar La Boutique Fantastique en Skip&Die aan toegevoegd.

Op zaterdag worden de podia gehost door verschillende Utrechtse initiatieven zoals Plak, Je Moeder en vaste kracht 030303. Je Moeder gaat lekker mee in een heersende trend. Onder de noemer Je Moeder got talent organiseren ze een eigen talentshow met als deelnemers Axidant, Daniel Zuur, Saux, Foursight, Ambitiebeesten en Haarbaarbaar. Nieuwe hosts zijn Dog Day Disco en Fabeltjesstrand. Die laatste had al een stevige naam opgebouwd als zelfstandig festival aan het Erkemederstrand in Zeewolde. Nadat ze daar in 2011 niet meer terug konden keren, heeft de organisatie met man en macht gezocht naar een passende nieuwe locatie voor het Fabeltjesstrand. Stekkerfest heeft ze een plekje in de hut gegeven.

De artiesten op de zaterdag beslaan de genres techno, house, electropop, nu-disco, electronica en dubstep. Een greep uit de meer dan dertig namen: Junior Boys (DJ-set), Alexander Kowalski (live), Daily Bread (live), Axel Boman vs Petter, Steve Rachmad, Mercury, Prins Thomas, Freek Fabricius, Funckarma, Kelpe (live), Pitto (live) en Cinnaman.

Het volledige programma en alle andere informatie vind je op de website van Stekkerfest. Kaarten voor het festival zijn online verkrijgbaar. De vrijdag kost € 20, de zaterdag € 32,50 en echte doorhalers betalen € 45 voor 23 uur feest verspreid over twee dagen en twee locaties: Park Voorveldse Polder en HAL16, waar je tot in de vroege uurtjes van de zondagochtend nog door kunt gaan. Omdat het EK voor de deur staat krijgen gezelschappen van 11 of meer mensen korting.


Te zien: Stekkerfest 2012, vrijdag 13 en zaterdag 14 juli 2012 @ Park Voorveldse Polder

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht