Visual Dome: alsof je staat te dansen in een 3D-film Visual Dome: alsof je staat te dansen in een 3D-film

Koepel debuteert in Nederland en maakt verwachtingen waar

, Tekst: Marit van Leeuwen / Foto's: Patrick Binnekamp

Visual Dome: alsof je staat te dansen in een 3D-film

Koepel debuteert in Nederland en maakt verwachtingen waar

Tekst: Marit van Leeuwen / Foto's: Patrick Binnekamp ,

De nekspieren van de bezoekers van Symphonica Elektronica werden afgelopen zaterdag behoorlijk op de proef gesteld. Voor het eerst was de Delta Visual Dome te bewonderen in Nederland.

Van buiten is de Delta Visual Dome een saaie grijze koepelvormige tent, van binnen een spektakel van licht en geluid. Met acts als DJ Isis, Brutuzz en El Maria zit het met de muziek in ieder geval wel goed. Vanaf een uur of vier ’s middags staat er bijna constant een rij voor de ingang. Twee mannen bewaken de ingang en houden de zwarte lappen voor de ingang op als er mensen naar binnen mogen. Naast de ingang hangt een briefje: ‘strobe lights inside’.
De meest gehoorde kreet bij binnenkomst: “wauw, vet!” Het is een ervaring die je kunt vergelijken met een 3D-bioscoop die 360 graden om je heen draait. De koepel is niet groot, met een man of 250 zit hij zeker vol. Het geluid staat snoeihard, oordopjes zijn aan te raden. En inderdaad, goed getrainde nekspieren: vrijwel iedereen kijkt al dansend omhoog. De muziek en visuals zijn zo op elkaar ingespeeld dat je bijna het gevoel krijgt alsof je middenin een film staat. De tientallen projectors rondom zorgen voor prachtige animaties.

De Visual Dome beleefde een geslaagde primeur op deze editie van Symphonica Elektronica. De Dome geeft net een klein beetje meer dan gewoon alleen goede muziek of een mooi opgebouwd podium.

Gezien: Delta Visual Dome @ Symphonica Elektronica, 12 mei 2012, Haarrijnse Plas Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht