Speel zelf mee op het DIY-podium van God Save The Queen Festival! Speel zelf mee op het DIY-podium van God Save The Queen Festival!

… en laat horen hoe punk anno nu klinkt

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Speel zelf mee op het DIY-podium van God Save The Queen Festival!

… en laat horen hoe punk anno nu klinkt

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Over iets meer dan een week is het zo ver. Zaterdag 19 mei wordt in het Centraal Museum een hele dag lang punk anno nu in al haar facetten gevierd tijdens het God Save The Queen Festival. Het festival kent al een overvol muzikaal, creatief en intellectueel programma maar als kers op de taart heeft organisator Vers Vermaak de muzikale programmering ook nog eens flink uitgebreid met een DIY podium. En jouw band kan daar misschien wel spelen!

Het muzikale programma wordt op zaterdag aangevoerd door de ska-punk-held Mark Foggo en de Berlijnse electrozaag T. Raumschmiere. Het kleine leger aan artiesten zoals Gewapend BetonEindbaasThis Routine is Hell, Kids With GunsThe Pikeys en 030303 is deze week ook nog uitgebreid met een heus Do It Yourself-podium. Dit podium is de belichaming van de voor punk zo kenmerkende DIY-mentaliteit: de bands die op het DIY-podium optreden zijn compleet autonoom en regelen alles helemaal zelf. De eerste twee namen voor het DIY-podium zijn al bekend: de drie generaties beslaande skate-crust-core-band Fokkum verzorgt de aftrap en de punkrock tributeband The Stiff reproduceert de sound, energie en attitude uit de hoogtijdagen van de punk.

Over Do-It-Yourself gesproken: Jij maakt kans om met jouw band ook op God Save The Queen Festival spelen. Op het DIY-Podium zijn nog twee plekken vrij en wij van  3voor12/Utrecht mogen bepalen wat daarmee gaat gebeuren. Wil jij met jouw band één van deze plekken bemachtigen om jezelf aan het God Save The Queen publiek te presenteren? Stuur dan uiterlijk maandag 14 mei een mail met een korte introductie van je band en wat audiomateriaal naar gstq@3voor12utrecht.nl.

Op 19 mei kun je naast muziek nog veel meer verwachten: lezingen, cursussen, rondleidingen door de God Save The Queen expositie en natuurlijk een prachtig decor. Het hoofdpodium zal worden aangekleed door de Violent Disco installatie van DIY kunstenaar Michiel ten Beaukum.

Alle informatie en het complete programma van het festival, dat plaats vindt van 13.00 uur tot 23.00 uur, is te vinden op de site van Vers Vermaak. Kaarten kosten € 15 in de voorverkoop, € 20 aan de deur. De prijzen zijn inclusief toegang tot de expositie en deelname aan de Utregse Kraaktoer.

Te zien: God Save The Queen festival met o.a. Mark Foggo, T. Raumschmiere, Gewapend Beton | Eindbaas, This Routine is Hell, Kids with Guns, The Pikeys , DIY Podium, This Is Not A Punk Lecture en veel meer, zaterdag 19 mei 2012 @ Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht