Relaxen in badkuipen en analoog facebooken Relaxen in badkuipen en analoog facebooken

Een verslag van het culturele programma van Setfest

, Tekst: Marit van Leeuwen / Foto’s: Paul van Dorsten en David Eerdmans

Relaxen in badkuipen en analoog facebooken

Een verslag van het culturele programma van Setfest

Tekst: Marit van Leeuwen / Foto’s: Paul van Dorsten en David Eerdmans ,

Symphonica Elektronica is niet alleen heel veel goede muziek. Het is ook een festival waar cultuur en kunst te voorschijn komen. Alles wat je kwijt wilt kun je plaatsen op Analoog Facebook en zelfs de dixi’s zijn versierd. Zoals op ieder festival loopt er ook wel iemand rond in een knalroze konijnenpak, terwijl een ander iemand overdreven goed voorbereid op slecht weer lijkt te zijn in zijn felgele regenpak. Op het heuveltje dat uitkijkt op het hoofdpodium liggen mensen, al dan niet met een dekentje over zich heen, in de badkuipen van LiveBuild te relaxen. Setfest is begonnen.

Het is goed zoeken naar een plekje waar je, uit de wind en uit de zanderige blubber, de festival-benen even kunt laten rusten. Al is het maar voor een paar minuten, want van één uur ’s middags tot elf uur ’s avonds staan er vrijwel alleen maar goede acts op Symphonica Elektronica. Gelukkig is er genoeg te doen voordat het gedans losbarst. Zo konden mensen hangen aan de luisterpaal, hard-copy facebooken en op nog andere manieren hun creativiteit kwijt. De inmiddels legendarische 3voor12/Utrecht caravan was weer aanwezig, briljant op de plek geplaatst door onze nieuwste vrienden van LiveBuild, met de luisterpaal daarnaan vastgekoppeld. Heb je die gemist: de 3voor12/Utrecht luisterpaal is letterlijk een paal met koptelefoons eraan, voor wanneer je even wat anders wilde horen dan het drum ’n bass-geweld van Black Sun Empire.

Her en der zitten groepjes mensen, sommigen met koptelefoon op, anderen met een frietje in de hand. Overal waar je komt, hoe koud het ook is, overheerst het festivalgevoel waar we in de lente zo naar verlangen. Dat blijkt ook uit de ‘posts’ op het Analoog Facebook midden op het terrein. ‘Laat de zon in je hart!’ staat er op een briefje wat op het blauwe bord geprikt is. Of een ander: ‘in Finland is het nóg kouder. Veel plezier Setfest!’ Aan het einde van de dag worden de liefdesverklaringen aan zowel festival als aan de bezoeker groter en de handschriften bibberiger.

Misschien heb je het gemist, omdat het nu eenmaal een groot terrein met veel goede muziek was, maar het culturele programma was dit jaar wederom voor een groot deel verantwoordelijk voor de sfeer op een van de eerste grote festivals in Utrecht dit jaar: die echte, heerlijke festivalsfeer die je de hele zomer wel wilt proeven. Helaas was het vandaag maar voor één dag.

Gezien: Symphonica Elektronica, zaterdag 12 mei 2012, Haarrijnse Plas Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht