Popquizmarathon Popquizmarathon

Tivoli tilt de popquiz naar een hoger niveau met 10 verschillende locaties

, Joost Schreurs

Popquizmarathon

Tivoli tilt de popquiz naar een hoger niveau met 10 verschillende locaties

Joost Schreurs ,

De popquiz van Tivoli is bij de meeste Utrechtse muziekliefhebbers wel bekend, maar de komende popquiz wordt een nieuwe belevenis die grote uithoudingsvermogen van de deelnemers vergt. Woensdag 16 mei zal de popquiz namelijk op 10 verschillende locaties, verspreid over de binnenstad, gespeeld gaan worden.

Het fenomeen pubquiz en popquiz is in de jaren ’90 overgewaaid uit Groot-Brittannië en Ierland. In deze landen heerst een ware quizcultuur, die vooral beleefd wordt in de vele pubs, met vrienden onder het genot van een pint bier. Het Guinness Book of World Records vindt zelfs zijn oorsprong in deze quizcultuur: om discussies over het juiste antwoord op quizvragen voor eens en altijd te beslechten, besloot men, gesponsord door de bekende Ierse bierbrouwer, lijsten met records te bundelen in een boek.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de twee bekendste Ierse pubs in Utrecht, de Florin en de Mick O’ Connells, de eersten waren die de pubquiz in het Utrechtse uitgaansleven introduceerden. Beide kroegen hebben nog altijd erg drukbezochte quizavonden.

Altijd erg populair tijdens de pubquizzen zijn de rondes met muziekvragen. De quizmaster laat een muziekfragment horen en de deelnemers moeten een vraag beantwoorden, die niet altijd even voor de hand ligt. Ook het jaarlijks terugkerende programma Top 2000 à Gogo heeft een muziekquiz als vast onderdeel van elke aflevering.

De stap van pubquiz naar popquiz is zo gezet, moet Tivoli ooit gedacht hebben. De rest is geschiedenis: de popquiz is uitgegroeid tot een vaste waarde op in de programmering van het poppodium en staat altijd garant voor een volle zaal en een gezellige avond. Tivoli is er niet gemakzuchtig van geworden en tilt de popquiz nu naar een hoger plan: komende woensdag, 16 mei, staan er niet één maar tien popquizzen op het programma op evenzoveel verschillende locaties in de binnenstad.

Iedere popquiz is anders, dus zowel metalheads als liefhebbers van Nederlandstalig kunnen aan hun trekken komen door de juiste locatie te kiezen. Er is voldoende tijd voor ieder team om op drie tot vijf locaties een volledige quiz te spelen. Wil je (met een team van maximaal vijf deelnemers) nog meespelen? Kijk dan snel op de websites van Tivoli of de popquizmarathon.

Te zien: Popquizmarathon, woensdag 16 mei 2012 @ Tivoli Oudegracht, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht