Mei-editie Honderd40 wederom rustig Mei-editie Honderd40 wederom rustig

Goede line-up trekt weinig bezoekers

, Tekst en foto's: Annemarie Degens

Mei-editie Honderd40 wederom rustig

Goede line-up trekt weinig bezoekers

Tekst en foto's: Annemarie Degens ,

Amersfoort en dubstep – het wil tot nu toe niet echt boteren tussen de twee. Hoe pakte dit uit tijdens de meest recente editie van Honderd40, afgelopen zaterdag in De Kelder? Met een line-up met namen als TMSV, Kutz en Sinister Souls zou het bijna niet fout moeten kunnen gaan.

Er lijkt een vloek te rusten op de mei-editie van Honderd40. Vorig jaar stond er ook een line-up waar menig dubstepliefhebber 'u' tegen zou moeten zeggen voor een lege zaal, en dit was afgelopen zaterdag weer het geval. Misschien ligt het aan het weer, misschien aan de verhoogde entreeprijzen, misschien aan de hoge undergroundfactor van de dj's. "Met deze line-up wilden we het hele dubstepspectrum belichten," zegt organisator Peter Meeuwsen. "Het is voor ieder wat wils; van diep tot stevig, het komt allemaal voorbij. Maar de Engelse headliner Kutz is misschien niet bekend genoeg geweest om het grote publiek naar De Kelder te trekken."

Meeuwsen opent de avond zelf onder zijn dj-naam Strye. Zijn diepe, opbouwende set komt niet tot zijn recht in de compleet lege zaal. Om twaalf uur staat er welgeteld vijftien man verdeeld over de zaal, het café en de rookplaats van het poppodium. De Utrechtse dj en producer TMSV neemt het van Strye over met een gevarieerde set vol eigen werk en oude bekenden van onder andere Coki en Distance. Ook brengt hij soms drum 'n' bass en jungle invloeden in zijn set aan. De Engelse dj Kutz neemt geen halve maatregelen en begint zijn set meteen goed met 'Emperor' van Truth. Backstage was hij enigszins in mineur over de lage opkomst maar gelukkig wordt er door de mensen die er zijn flink gedanst. Het Nederlandse duo Sinister Souls maakt de veelzijdige line-up compleet met hun energieke, harde dubstep. De zelfgeproduceerde remixes van 'Tetris' van Doctor P en 'Chop Suey' van System of a Down slaan uiteindelijk goed aan bij het weinige publiek dat in De Kelder staat. Het overduidelijke enthousiasme en plezier dat het duo heeft in optreden werkt hier aan mee.

Helaas waren er maar weinig Amersfoorters die op deze warme avond hun plaatsje op het terras verwisselden voor een plaatsje in de zaal van het poppodium. Het is jammer dat de opkomst zo laag is, want de sfeer zit er bij Honderd40 altijd goed in. De mensen die wel in de zaal staan zijn enthousiast en er wordt vooral bij afsluiter Sinister Souls veel en woest gedanst, maar een vollere zaal had deze sfeer vast nog beter gemaakt.

Gezien: Honderd40 met TMSV, Kutz en Sinister Souls, zaterdag 26 mei 2012 @ De Kelder, Amersfoort

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht