Le Mini Who? fijne opmaat voor Le Guess Who? May Day

Slenteren langs de Voorstraat voor instore-optredens in winkels en cafés

Tekst: Marc van der Laan / Foto’s: Harold van de Kamp ,

Voor de tweede keer in een half jaar deed minifestival Le Mini Who? de Voorstraat en omgeving aan. Tien winkels en cafés vormden afgelopen zaterdag tussen 12.00 en 18.00 de locatie voor gratis instore-concerten van het zusje van het internationale Le Guess Who? festival. 3voor12/Utrecht pakte camera en pen en probeerde zoveel mogelijk optredens en sfeer vast te leggen.

Een GVU-bus rijdt stapvoets langs de menigte die zich buiten café de Voortuin heeft verzameld. Winkelend Utrecht kijkt verbaasd naar de plukjes bezoekers die voor de deur van Plato of The Village Coffee & Music staan. Is er wat te doen? Ja, er is wat te doen. De Voorstraat en omgeving vormen deze zaterdag de locatie voor de tweede editie van Le Mini Who?, het jongere zusje van Le Guess Who? May Day dat ’s avonds plaats vindt in Tivoli, EKKO en ACU. Nederlandse platenlabels Snowstar, Subroutine en Zoology presenteren op het festival een aantal van hun beste acts.

Heen en weer slenteren van winkel naar café of van galerie naar koffiezaak en ondertussen luisteren naar instore-optredens van een aantal jonge, talentvolle Nederlandse bands. Met het superieure zomerweer van deze zaterdag erbij is er niet heel veel meer nodig om een fijne middag te hebben. Maar ook zonder het goede weer heeft Le Mini Who? met deze editie laten zien dat het een fijne aanvulling is op de grotere broer. Na twee edities is het minifestival al bijna niet meer weg te denken. Wij hopen in ieder geval op een derde editie in November.
 

Gezien: Le Mini Who met o.a. Kim Janssen, Bombay Show Pig, Mineral Beings, Guy Corneille en veel anderen, zaterdag 26 mei 2012 @ diverse winkels, cafés en galerieën op en rond de Voorstraat