De opvoedende taak van SHMLSS De opvoedende taak van SHMLSS

Interview met Utrechts dj-duo

, Tekst: Marit van Leeuwen | Foto's & illustratie: SHMLSS

De opvoedende taak van SHMLSS

Interview met Utrechts dj-duo

Tekst: Marit van Leeuwen | Foto's & illustratie: SHMLSS ,

Wat moet je verwachten bij nu-disco en future house op Symphonica Elektronica? 3voor12/Utrecht interviewde Bart van Manen en Michiel Lancee, die sinds drie jaar het dj-duo SHMLSS vormen.

De twee Utrechtse jongens van SHMLSS openen dit jaar het hoofdpodium van Symphonica Elektronica, vlak voor de drie uur durende set van Dixon. "Vorig jaar stonden we zelf nog helemaal los te gaan op Setfest. Dit is echt een hele grote eer."

Het begon voor SHMLSS allemaal als een grap, zoals wel vaker acts beginnen die uiteindelijk succesvol worden. Michiel Lancee vertelt: "De vaste dj van Café De Flater stopte ermee. Wij bedachten dat wij dat wel konden doen. Dat konden we natuurlijk helemaal niet, maar we deden het toch." Inmiddels is het bijna drie jaar later en staat de agenda van SHMLSS voor de komende maanden volgeboekt met optredens op festivals en zomerfeesten. In maart wonnen ze een Gouden Kabouter Award voor nieuw talent. "Deze zomer wordt best spannend voor ons. We brengen onze eerste eigen plaat uit, voor ons gevoel moet het deze zomer echt gaan lopen. Dit jaar staan we op de feesten waar we altijd heen gingen en voor augustus en september staan er twee hele grote dingen gepland, waar we helaas nog niets over mogen zeggen."

Zaterdag 12 mei is dus eerst Symphonica Elektronica. Hoewel Van Manen en Lancee er heilig van overtuigd lijken te zijn dat hun muziek wel gewaardeerd wordt, komen ze zo nu en dan toch licht nerveus over. "Disco is gewoon nog niet helemaal geaccepteerd lijkt het wel. In Utrecht is een bloeiende techno- en electro-scene, maar de muziek die wij maken wil nog niet echt doordringen. Toch weet ik zeker dat als mensen het gaan zien en meemaken we ze absoluut aan het dansen krijgen. We hebben gemerkt dat mensen vrolijk worden van onze muziek, of we op een festival nou tussen harde techno-dj's geprogrammeerd staan of niet. Bovendien denken we dat als we de vrouwen aan het dansen krijgen, de mannen vanzelf meegaat. De oude discotheekformule, toch?"

Maar wat voor soort muziek moet je verwachten als je de naam SHMLSS op een affiche ziet staan? Allereerst: een flinke portie disco, zoals je kent uit de tijd dat disco nog maar net was uitgevonden. Denk daar vervolgens wat hardere baslijnen onder, met wat meer power en gemengd met house-invloeden: dat is SHMLSS. Niet het zware van techno, niet het ramwerk van electro, maar "sexy en dansbaar", zoals ze het zelf graag zouden willen noemen. Al met al een muziekstijl die prima binnen de line-up van Symphonica Elektronica past. Lancee: "De artiesten die op het hoofdpodium staan zijn zo divers. Het gaat van Dixon en Trentemøller naar David August. De muziek over de hele dag is zo gevarieerd. Wij hebben er vooral heel veel zin in om mensen lekker te laten dansen en echt kennis te laten maken met wat SHMLSS nou eigenlijk is.'

Te zien: CLIQUO, met HAARBAARBAAR, Leontien Acda, John PK & SHMLSS , zaterdag 5 mei 2012 @ Bar Walden, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht