19 bands met Utrechtse wortels in Popronde 2012 19 bands met Utrechtse wortels in Popronde 2012

Reizend muziekfestival doet in oktober Utrecht en Amersfoort aan

, Tekst: Marc van der Laan

19 bands met Utrechtse wortels in Popronde 2012

Reizend muziekfestival doet in oktober Utrecht en Amersfoort aan

Tekst: Marc van der Laan ,

Vandaag zijn de 100 bands en artiesten bekendgemaakt die geselecteerd zijn voor het reizende muziekfestival Popronde. Tussen de 100 bands die van september tot en met november in de deelnemende steden spelen, bevinden zich 19 acts met wortels in onze provincie.

Al meer dan tien jaar biedt Popronde een nieuwe lichting opkomende Nederlandse bands de mogelijkheid om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. In de periode september tot en met november treden op één avond circa 25 bands op in kroegen, muziekcafés en theaters in het centrum van deelnemende steden. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.
 
Het aantal deelnemende steden is in 2012 weer gegroeid: dit jaar doen er 32 mee. Met 1.020 inschrijvingen hebben zich dit jaar ook meer bands en artiesten aangemeld dan ooit tevoren. Uit die meer dan 1.000 acts heeft een selectiecommissie in de afgelopen periode 100 bands geselecteerd voor Popronde 2012. Dit jaar bestond de selectiecommissie onder andere uit 3voor12-redacteuren Ingmar Griffioen, Erik Zwennes en Christiaan Walraven, Jasper van Vugt (OOR/Radio Mortale), Roosmarijn Reijmer (3FM/3voor12), Alex van der Hulst (OOR/Revu/Gonzo/De Gelderlander), Bas Barnasconi (Van Katoen/Bazzookas) en Hanna Vink (muziekredacteur van De Wereld Draait Door).
 
Het volledige overzicht van de 100 deelnemende bands en artiesten is te vinden op de website van Popronde. Van de 100 bands hebben er 19 wortels in de provincie Utrecht. Maar liefst elf van de negentien waren eerder op één van de edities van Club 3voor12/Utrecht te zien. Tussen de uitverkorenen vinden we Clash of the Titans-finalisten Guy Corneille, Bodypolitics, The Brave en Sur Nilsson. Andere acts uit de provincie zijn NY Fan, Kids with Guns, APRIL, Kleinindustrie, Purest of Pain, Coppersky, John Coffey, Let's Go Eskimo, Mister and Mississippi, Yesterday’s Men, Aafke Romeijn, mezlev, The T.S. Eliot Appreciation Society en Oh, Brave Wide Eyes. Ook Über-Ich, met voormalig Sheriff of Hong Kong en Metro Mortale-lid Marnix Dorrestein, is geselecteerd.

In de komende maanden bepalen de kroegen, muziekcafés en theaters in overleg met de lokale coördinator welke bands we terug gaan zien in Utrecht (op 18 oktober) en Amersfoort (27 oktober). Net als voorgaande jaren doet 3voor12/Utrecht ook dit jaar verslag van Popronde.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht