Weekagenda week 13 Weekagenda week 13

Club 3voor12/Utrecht, Eins, Zwei Orchestra, Clash of the Titans, Ronde van Vlaanderen, GEM en Laura Gibson

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 13

Club 3voor12/Utrecht, Eins, Zwei Orchestra, Clash of the Titans, Ronde van Vlaanderen, GEM en Laura Gibson

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Op het moment dat deze weekagenda verschijnt is het Tweetakt-festival in volle gang. Dat betekent dat je elke avond op de Neude terecht kunt voor Nederlandse bands en hiphop. Ook de podia programmeren natuurlijk lekker door. Kijk hier waar je deze week óók naartoe kunt en waar je ons misschien wel tegen het lijf loopt.

Donderdag zijn we natuurlijk bij Club3voor12/Utrecht en zaterdag gaan we naar Tivoli de Helling om te zien welke band dit jaar Clash of the Titans wint. De liefhebbers van singer-songwriters wijzen we nog even op het concert van Laura Gibson op dinsdag 3 april in De Kargadoor. Dat kon wel eens heel bijzonder worden.

Wat: Club3voor12/Utrecht
Wie: Mister & Mississippi, De Kling en Hit Me TV
Wanneer: donderdag 29 maart 2012 (20.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: entree gratis

Waarom: Vaste prik op de laatste donderdag van de maand: toffe, nieuwe bandjes bij onze eigen Club 3voor12/Utrecht. Deze maand indie, punk en rock ’n roll met Mister & Mississippi, De Kling en Hit Me TV. DJ's Tommy Ebben en Maarten Rischen draaien de plaatjes. Meer lees je hier!


Als je na Club3voor12/Utrecht nog niet klaar bent om naar huis te gaan kun je verder feesten in EKKO. Ben je er klaar voor? Daar kun je namelijk naar Wildgroei. Het is de derde editie van 2012 en ook nu is er weer een host en een externe gast uitgenodigd. De host is SARM (Super Acid Rave Men) uit Amsterdam en speciale gast is de pop-up store van Tabou Haar en Jazz!

Naast SARM en Tabou komen ook DandyJ, Deeptet met Larry The Kat, Kernkraft, Toulouse, Purple Doplhin en Doctr draaien, en vj Glitterende Eenhoorn voorziet samen met Menah de zaal van visuals. Aanvang 23.00 uur, entree is volgens het Pay What You Want-systeem, met een inleg tussen €3 en €6.
 
Wie: Eins, Zwei Orchestra en Yoshimi
Wat: akoestische shoegaze
Wanneer:
 vrijdag 29 maart 2012 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom: Vrijdag 30 maart - één dag na de maart-editie van Club 3voor12/Utrecht - kun je je muziekhart nogmaals ophalen in dB's, maar dan met het Utrechtse Eins, Zwei Orchestra! Eins, Zwei Orchestra is de band van Lydia en Stefan van Maurik, die je kunt kennen van onder andere Brown Feather Sparrow, This Beautiful Mess en The Spirit That Guides Us. Eins, Zwei Orchestra combineert shoegaze met pure pop. In dB's spelen ze akoestische versies van hun oorspronkelijk elektronische nummers.
 
 
Wat: Finale Clash of the Titans
Wie: Kern Revolutionaire Zaken, Sur Nilsson, Guy Corneille, Bodypolitics en The Brave
Wanneer:
 zaterdag 31 maart 2012 (zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 6

Waarom: Vier maanden na de start weten we bijna wie dit jaar de winnaar wordt van Clash of the Titans, de grootste bandwedstrijd van Utrecht. Van de 50 bands die voor de voorrondes zijn geselecteerd zijn er nog vijf over: Kern Revolutionaire Zaken, Sur Nilsson, Guy Corneille, Bodypolitics en The Brave. Zij gaan zaterdag uitmaken wie er vandoor gaat met eeuwige roem en het prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een optreden op het Bevrijdingsfestival en twee dagen opnemen in Studio Moskou. Alles over de halve finales en de wildcardronde lees je hier, hier en hier. Tijdens het juryberaad speelt de winnaar van vorig jaar, A Polaroid View.

 

Wat: Het Is Koers! presenteert: Ronde van Vlaanderen Live!
Wie: de koers natuurlijk maar ook komt Wannes Capelle zingen
Wanneer:
 zondag 1 april 2012 (zaal open 13.00)
Waar: EKKO
Schade: € 3,50

Waarom: Dat het wielerseizoen weer is begonnen klinkt veel bands en lezers als muziek in de oren. Het lijkt wel alsof muziekliefhebbers ook meer dan gemiddelde volgers van de wielersport zijn. Gasoline Brothers-drummer Léon Geuyen en Bart Looman van Audiotransparent zijn twee personen achter het wielerblog Het Is Koers. Net al bij muziek geldt ook voor wielrennen dat het nog leuker is om je passie gezamenlijk te beleven. Daarom organiseren de mensen van Het is Koers samen met EKKO en wielervereniging Gaul! de Ronde van Vlaanderen LIVE!. Op zondag 1 april wordt de koers op groot scherm vertoond. Daarnaast zijn er exclusieve Ronde van Vlaanderen bieren, wielerboeken en, tot de finale, fraaie wielerverhalen. Natuurlijk is er ook muziek. Wannes Capelle (Roosbeef, Het Zesde Metaal) komt zingen. De entree is €3.50 en de opbrengst gaat naar War Child.
 
 
Wie: GEM en speciale geheime act
Wat:
pop
Wanneer: zondag 1 april 2012 (20.15 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12,50

Waarom: Na de Ronde van Vlaanderen kun je door naar Tivoli de Helling voor GEM. De band van Maurits Westerik weet het geluid op elk album te vernieuwen, maar toch het GEM-geluid te behouden en dat komt vooral door Westeriks karakteristieke stem. Op het laatste album, Hunters Go Hungry, werkt hij voor de liveshows samen met leden van onder anderen C-Mon & Kypski, Kyteman en Bobby Kingsize. De verschillende achtergronden van de bandleden smelten mooi samen tot een souvol en hier en daar lekker funky geluid. Het voorprogramma is een speciale geheime act!
 
Leuk feit: tien dagen na het optreden van GEM speelt Pete Doherty zijn enige show in Nederland, ook in Tivoli (Oudegracht). Een optreden in het voorprogramma van zijn oude band The Libertines betekende in 2003 een kleine doorbraak voor het destijds nog onbekende GEM.
 
 
Wie: Laura Gibson en Oh, Brave Wide Eyes
Wat: folk/singer-songwriter
Wanneer:
 dinsdag 3 april 2012
Waar: EKKO, locatie De Kargadoor (20.45 uur)
Schade: € 10

Waarom: EKKO is al een tijdje bezig om de artiesten die geboekt zijn neer te zetten op locaties die qua sfeer het beste passen bij de desbetreffende artiest. Zo heeft Al James van Dolorean in De Kargadoor gestaan en speelde Nils Frahm in het Zijdebalen Theater. De Amerikaanse singer-songwriter Laura Gibson (uit het hippe Portland) speelt dinsdag geheel onversterkt in de intieme werfkelder van De Kargadoor. Op haar meest recente album verkent ze het muzikale landschap aan de linker- en rechterzijde van haar folkroots. De avond wordt passend geopend door het Utrechtse folkkwartet Oh, Brave Wide Eyes. Je begrijpt dat er weinig kaartjes beschikbaar zijn. Haast je dus!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht