Weekagenda week 10 Weekagenda week 10

Ragstock, The Experimental Tropic Blues Band, Let’s Go Eskimo, The Tidal City, Kim Janssen, Attack! Attack! en Hot on the Rocks

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 10

Ragstock, The Experimental Tropic Blues Band, Let’s Go Eskimo, The Tidal City, Kim Janssen, Attack! Attack! en Hot on the Rocks

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Je weet het. Elke woensdag zetten we de fijnste optredens en de heetste feestjes waar je die week naartoe kunt op een rij. Natuurlijk vinden we alles wat hier staat leuk, anders zouden we het niet tippen. Toch zijn er deze week twee shows die we in het bijzonder willen noemen: het avondvullende The Tidal City op donderdag en de releaseshow van Kim Janssen op vrijdag.

 

Wat: Ragstock Indoor Festival
Wie: Sur Nilsson, Kids With Guns, The Sidekicks, Echoes, Frans Huxie, Sofie Wiegersma, Guy Corneille en Daan Scherpenzeel
Wanneer:
 woensdag 7 maart 2012 (19.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 7 (voorverkoop),  € 8 (aan de deur)

Waarom: De Ragweek Utrecht is een jaarlijks terugkerende week waarin studenten zich inzetten voor twee goede doelen. De studieverenigingen van de faculteit Geesteswetenschappen leveren hun bijdrage met het organiseren van het Ragstock Indoor Festival; een avond gevuld met bandjes en kleinkunst. Op de line-up staan met Sur Nilsson en Kids With Guns twee bands die je de afgelopen maanden onder andere tijdens Club 3voor12/Utrecht en Clash of the Titans hebt kunnen zien.  En met Guy Corneille speelt er ook één van de  finalisten van de 2012-editie van Clash.

Op donderdag 8 maart is er, ook in het kader van de Ragweek, een bandjesavond in HAL16. Eén van de bands die daar speelt is Riverdistrict (om 22.30 uur). Entree is gratis. Wel word je geacht op een andere manier bij te dragen aan de goede doelen.
 
 
Wie: The Experimental Tropic Blues Band en Let's Go Eskimo
Wat:
bluespunk en garagerock
Wanneer: donderdag 8 maart 2012 (20.45 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom: De twee bands die vanavond in EKKO spelen hebben beiden iets te vieren. The Experimental Tropic Blues Band uit Luik heeft al wat albums uitgebracht, maar de nieuwe belooft wel heel bijzonder te worden. Liquid Love, dat verschijnt op Excelsior Recordings, is opgenomen in New York en geproduceerd door niemand minder dan Jon Spencer! De band heeft al eerder op het podium gestaan met The Cramps, Bob Log III (binnenkort in dB’s!), Heavy Trash, André Williams, The Soledad Brothers, Jay Reatard en The Black Lip, om maar een paar namen te noemen. Bluespunk dus.
Het Utrechtse garagerock-trio Let’s Go Eskimo maakte in 2009 naam met een demo die door verschillende media lovend werd besproken. Vorig jaar deed de band onder andere mee aan Clash of the Titans en de Grote Prijs van Nederland en werd het geselecteerd voor optredens tijdens de Popronde. Afgelopen weekend waren de mannen nog druk bezig met het masteren van de nieuwe EP Stepping in Line die tijdens deze avond gepresenteerd wordt. De video is in ieder geval af …

 

 

Wat: The Tidal City
Wie: Machinefabriek, Martijn Pieck, Tobias Klein, Oscar Strik en Anemone Tube
Wanneer:
 donderdag 8 maart 2012 (vanaf 20.30 uur)
Waar: Huis aan de Werf
Schade: € 15 / €12 (student, CJP, U-pas)

Waarom: In december 2011 organiseerde Paume The Invisible City, een avondvullend programma waarin de heterogene klankwereld van de hedendaagse stad centraal stond. Donderdag 8 maart borduurt Paume verder op het thema ‘de stad’. In The Tidal City gaat het om de groei en krimp van de stad.  Op het programma staan deze keer: Electro-Harmonics, een live improvisatiesessie waarin Machinefabriek (elektronica), Martijn Pieck (elektronica), Tobias Klein (basklarinet) en Oscar Strik (percussie) elektronische en akoestische muziek laten samengaan. Hans Karssenberg (STIPO / Inspiring Cities) en Theo Ploeg (freelance (muziek)journalist en urbaan socioloog) geven lezingen waarin de (on)mogelijkheden van de eb en vloed beweging in de urbane omgeving worden besproken. Verder presenteert de gelauwerde (geluid)kunstenaar en grafisch vormgever Stefan Hanser/Anemone Tube een reeks werken waarin de focus ligt op de snelle stedelijke en industriële ontwikkelingen in het moderne China. Verwacht een ambiente en dronenende sonische architectuur. Bob Rusche (X-Rated) verzorgt een DJ-set. Kaarten zijn hier te krijgen.
 
Wat: Snowstar labelnight
Wie: Kim Janssen, LUIK en dj-set van The Secret Love Parade
Wanneer: vrijdag 9 maart 2012 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom:  Kim Janssen is bandlid van The Black Atlantic , maar het kan niet lang meer duren of hij is bekender als solo-artiest. Met zijn nieuwste album heeft hij in ieder geval een indrukwekkende volgende stap gezet. Op Ancient Crime (hier op de luisterpaal) voegt Janssen koren, strijkers en blazers toe aan zijn liedjes, die hun basis in het singer-songwritergenre hebben. Dat klinkt misschien bombastisch, maar dat is het niet. Het resultaat is een erg stemmig album dat naar de winter doet verlangen. Dat we hier met iets bijzonders te maken hebben wordt steeds meer mensen duidelijk. Zo is Janssen op de woensdagavond voor zijn albumpresentatie te zien in De Wereld Draait Door. Het nieuwe album van Janssen is verschenen op Snowstar Records dat van de presentatie maar meteen een labelnight heeft gemaakt. Met LUIK staat er nog een Snowstar-band op het podium, die dit jaar met Owls ook al een sterk album heeft afgeleverd.  En of dat nog niet genoeg is, heeft ook The Secret Love Parade dit jaar een album uitgebracht. De twee dames zijn de dj’s van dienst en spelen daarnaast om 20.00 uur ook nog een akoestische sessie in het EKKO-café.

Kim Janssen kun je trouwens op vrijdagmiddag al zien: om 14.00 uur speelt hij in The Village Coffee and Music. Warm aanbevolen, net zoals het optreden ’s avonds. Bekijk hieronder nog een nummer van Janssen tijdens de Bedevaart in de Metaal Kathedraal.

 

 

Wie: Attack! Attack!, Deadbeat en Purest of Pain
Wat:
metalcore en metal

Wanneer: vrijdag 9 maart 2012 (20.15 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12

Waarom: Mooi metal-avondje op vrijdag in Tivoli de Helling. Het Amerikaanse Attack! Attack! speelt vooral metalcore maar combineert dat met electro-invloeden. Andere vergelijkingen zijn 30 Seconds to Mars, Enter Shikari, Faith No More en Incubus. Maar dat doet er niet echt toe. Wat er wel toe doet is dat deze band supervette live-shows speelt. In het voorprogramma spelen twee bands: Deadbeat en Purest of Pain, in december nog één van de genomineerden voor beste Utrechtse live-band.

 


Wat: Hot on the Rocks
Wie: El Zombie en Komma Razor '64, en dj’s Barry Stiletto en The Shake
Wanneer:
 zaterdag 10 maart 2012 (21.00 uur)
Waar: Moira (Wolvenstraat 10)
Schade: € 6

Waarom: Hot on the Rocks is een nieuw rock-'n-roll-feestje in Moira (Wolvenstraat). Op de poster staat ‘#1’ , de organisatoren gaan zelf blijkbaar al uit van een tweede editie. Niet slecht. Maar laten we eerst even naar deze eerste editie kijken. De postertekst bij El Zombie komt meteen tot de kern: “booze fuled blues from the gutter”.

Komma Razor ’64 is een relatief nieuw rock-‘n-roll-gezelschap uit Utrecht. Barry Stiletto en The Shake draaien de plaatjes. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht