Stekker Stamppot Festival zet HAL16 op zijn kop Stekker Stamppot Festival zet HAL16 op zijn kop

Dansen met een volle maag op goede muziek

, Tekst: Marit van Leeuwen / Foto’s: David Cornelissen en Paul van Dorsten

Stekker Stamppot Festival zet HAL16 op zijn kop

Dansen met een volle maag op goede muziek

Tekst: Marit van Leeuwen / Foto’s: David Cornelissen en Paul van Dorsten ,

Dat de mensen van Stekker prima feestjes kunnen organiseren is in het Utrechtse uitgaansleven inmiddels wel bekend. Terwijl we de dagen tot de lente aan het aftellen zijn komt de organisatie zaterdag 25 februari met een feest waar onze verkleumde Hollandse harten van gaan gloeien: het Stekker Stamppot Festival.

Hoewel het feest tot ver in de ochtend doorgaat in HAL 16 op de Archimedeslaan 16, ben je eigenlijk al te laat wanneer je om negen uur ’s avonds binnen komt. De stamppot en erwtensoep zijn eerder op de avond over de toonbanken van het voormalige hogeschoolgebouw gevlogen. Hier en daar zitten nog wat groepjes mensen uit te buiken aan een van de picknicktafels in wat ooit de kantine van de school was.

En hoewel het dan pas negen uur ’s avonds is en de rest van Utrecht waarschijnlijk nog slechts aan het indrinken is, heeft niemand op het festival het idee dat het feest nog op gang moet komen. In de grote zaal staat het dj duo SHMLSS de tent af te breken, terwijl in de rookruimte verwoed wordt geskelterd. De skelterbaan leidt je door de rookruimte, langs de dj-booth, richting het ‘spookhuis’, waar een aantal danseressen met bodypaint in neonkleuren je staan op te wachten. Na middernacht zorgen de Utrechtse dj’s 030303 voor de hitjes in de rookruimte. Roken is nog nooit zo spectaculair geweest.
 
Bij de wc’s is het ondertussen crisis. Er is te weinig toiletpapier ingekocht. Gelukkig is daar de vaste toiletdame van Tivoli, en inmiddels ook van Stekker, die de situatie onder controle houdt. “Ik ben een hele grote in de toiletwereld”, zegt ze met een knipoog, terwijl ze handjes toiletpapier uitdeelt aan de rij wachtende vrouwen. Ook falend toiletbeleid gaat deze avond niet verpesten.
 
In de grote zaal flitsen de lasers in het rond terwijl het zweet bijna van het systeemplafond afdruppelt. Naadloos gaan de sets in elkaar over en er barst een groot gejuich uit wanneer er nog een half uurtje langer door mag worden gegaan. Om half vijf is het dan echt afgelopen. In de gang worden de adressen voor de afterparty’s mondeling verspreid.
 
Stekker heeft het wederom klaargespeeld een behoorlijk legendarische avond neer te zetten en we gaan er zeker tot aan Koninginnedag over napraten, wanneer ze het volgende feest organiseren.
 
Gezien: Stekker Stamppot Festival, zaterdag 25 februari 2012@ HAL16, Utrecht 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht